Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μπουτάρη, ένα ιστορικό όνομα, συνώνυμο του ελληνικού κρασιού!

Μπουτάρη, ένα ιστορικό όνομα, συνώνυμο του ελληνικού κρασιού!

Το όνομα Μπουτάρη, ένα  από τα ιστορικότερα ονόματα στο χώρο της ελληνικής οινοποιίας, είναι σχεδόν συνώνυμο του ελληνικού κρασιού. Από το 1879, όταν και ιδρύθηκε στη Νάουσα, η εταιρεία έχει θέσει τις βάσεις και έχει παίξει καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη του ποιοτικού ελληνικού εμφιαλωμένου κρασιού, επενδύοντας συνεχώς σε καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες.


Το όνομα Μπουτάρη, ένα από τα ιστορικότερα ονόματα στο χώρο της ελληνικής οινοποιίας, είναι σχεδόν συνώνυμο του ελληνικού κρασιού. Από το 1879, όταν και ιδρύθηκε στη Νάουσα, η εταιρεία έχει θέσει τις βάσεις και έχει παίξει καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη του ποιοτικού ελληνικού εμφιαλωμένου κρασιού, έχει συμβάλει στην αναβίωση και την ανάπτυξη γηγενών οινικών ποικιλιών σε όλες τις περιοχές στις οποίες δραστηριοποιείται (Νάουσα, Γουμένισσα, Αττική, Μαντινεία, Σαντορίνη και Κρήτη), ενώ επενδύει συνεχώς σε καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες.

Με κύριο άξονα το σεβασμό των αναγκών του παγκόσμιου καταναλωτή αλλά και τη δημιουργία τάσεων, η εταιρεία Μπουτάρη προάγει την κουλτούρα του κρασιού στην Ελλάδα και συμβάλλει δυναμικά στην καθιέρωση του ελληνικού ποιοτικού κρασιού διεθνώς. Αυτό το πετυχαίνει προσφέροντας μια μεγάλη γκάμα κρασιών, κατάλληλα για κάθε περίσταση, με προσιτές τιμές και πάντα σε εξαιρετική ποιότητα.

Η προσήλωση της εταιρείας Μπουτάρη στην ποιότητα των κρασιών της και η συνέπειά της έναντι του καταναλωτή την κατατάσσουν στο Hall of Fame της παγκόσμιας κατάταξης των οινοποιείων και την καθιστούν άξια πρέσβειρα του ελληνικού κρασιού στο εξωτερικό. Το 2013 αποτέλεσε χρονιά-σταθμό για την Οινοποιία Μπουτάρη, καθώς αυτή απέσπασε τη διάκριση «Οινοποιείο της Χρονιάς» για 17η φορά από το αμερικάνικο περιοδικό «Wine & Spirits», ένα από τα σημαντικότερα περιοδικά του κλάδου παγκοσμίως. Με την εν λόγω διάκριση η εταιρεία Μπουτάρη κατατάσσεται στην 3η θέση στο Hall of Fame των καλύτερων οινοποιείων στον κόσμο και στην 1η θέση σε όλη την Ευρώπη. Η κατοχή του τίτλου αυτού επί 17 χρόνια δηλώνει την αξία και τη συνέπεια μιας οινοποιητικής εταιρείας στο αυξανόμενα ανταγωνιστικό περιβάλλον της παγκόσμιας αγοράς του κρασιού. Η επιλογή των καλύτερων οινοποιείων του έτους 2013 από το «Wine & Spirits» έγινε μέσα από μια σειρά τυφλών γευστικών δοκιμών που πραγματοποίησαν δημοσιογράφοι οίνου και κριτικοί του περιοδικού, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, σε περισσότερες από 10.000 ετικέτες κρασιού από όλον τον κόσμο.

Το 2013 ήταν, όμως, μια σημαδιακή χρονιά για την εταιρεία και για έναν ακόμη λόγο: η «Νάουσσα Μπουτάρη» (Π.Ο.Π. Νάουσα, ποικιλία: 100% ξινόμαυρο, τύπος: ερυθρός, ξηρός) απέσπασε τη σημαντικότερη διάκριση στη μακρόχρονη ιστορία της από το παγκοσμίου φήμης αμερικάνικο περιοδικό οίνου «Wine Spectator», κάνοντας ακόμη μια φορά περήφανη την οινοποιία Μπουτάρη, αλλά και το ελληνικό κρασί. Το εν λόγω περιοδικό ξεχώρισε τη «Νάουσσα Μπουτάρη 2009» ανάμεσα στα 100 καλύτερα κρασιά του 2013, δίνοντάς της την εξαιρετικά υψηλή βαθμολογία των 90 βαθμών. Η σημαντικότητα της διάκρισης αυτής έγκειται και στο γεγονός ότι το σήμα κατατεθέν κρασί της εταιρείας Μπουτάρη, η «Νάουσσα Μπουτάρη», είναι το μοναδικό ελληνικό κρασί που βρίσκεται στη λίστα των 100 καλύτερων κρασιών του κόσμου για το 2013 και το πρώτο ερυθρό ελληνικό κρασί που συγκαταλέγεται στη συγκεκριμένη λίστα. Κάθε χρόνο οι συντάκτες του αμερικάνικου περιοδικού οίνου «Wine Spectator» εξετάζουν τα κρασιά που δοκιμάστηκαν κατά τη διάρκεια του έτους (φέτος ήταν περισσότερα από 20.000) και επιλέγουν τα 100 καλύτερα βάσει ποιότητας, αξίας και του παράγοντα «X-factor», όπως χαρακτηριστικά τον ονομάζουν και αφορά τον «ενθουσιασμό» (excitement) που προκαλεί ένα κρασί. Συγκεκριμένα, το περιοδικό χαρακτηρίζει ως εξής τη «Νάουσσα Μπουτάρη 2009»: «Παρουσιάζει νότες από ξύσμα φλούδας πορτοκαλιού που ζωντανεύουν παραπέρα το άρωμα του αποξηραμένου βατόμουρου και τα γλυκά αρώματα πράσινου σύκου, τα οποία δένουν αρμονικά με την υποστήριξη ζωντανής οξύτητας και μεσαίου βαθμού τανίνες. Στο στόμα είναι πολύπλοκο και γεμάτο γεύση, ενώ αφήνει δελεαστικά νότες σανδαλόξυλου στο τελείωμά του».

Οινοποιία Μπουτάρη
20ό χλμ Λ. Μαραθώνος, Πικέρμι Αττικής (γραφεία Αθηνών)
Τηλ. 210 6605200


www.facebook.com/boutariwines
info@boutari.gr
www.boutari.gr

Ξένη δημοσίευση

Sports in

Ο Μπέος δίνει 15.000 εισιτήρια στο Πανθεσσαλικό – Θέλει περισσότερα ο Αλαφούζος

Ο Αχιλλέας Μπέος ανέφερε κατά την αποχώρησή του από την συνάντηση για τον τελικό του Κυπέλλου, ότι είναι θετικός -υπό προϋποθέσεις- για την παρουσία 15.000 φιλάθλων.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024