Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οργή προκαλεί «δήλωση σιωπής» που απαιτεί η Samsung για ένα καμένο S4

Οργή προκαλεί «δήλωση σιωπής» που απαιτεί η Samsung για ένα καμένο S4

Τουλάχιστον απαράδεκτους χαρακτηρίζει τους όρους που επιχείρησε να του επιβάλλει η Samsung Καναδός με το ψευδώνυμο Ghostlyrich που ανέβασε στο κανάλι του στο YouTube αποδείξεις ότι το smartphone του, ένα Samsung Galaxy S4 έπιασε φωτιά ενώ βρισκόταν συνδεδεμένο στην πρίζα του ρεύματος προς φόρτιση και έκαψε την υποδοχή σύνδεσης του φορτιστή.

Τουλάχιστον απαράδεκτους χαρακτηρίζει τους όρους που επιχείρησε να του επιβάλλει η Samsung Καναδός με το ψευδώνυμο Ghostlyrich που ανέβασε στο κανάλι του στο YouTube αποδείξεις ότι το smartphone του, ένα Samsung Galaxy S4 έπιασε φωτιά ενώ βρισκόταν συνδεδεμένο στην πρίζα του ρεύματος προς φόρτιση με τον αυθεντικό φορτιστή και έκαψε την υποδοχή σύνδεσης.

Μετά την δημοσίευση του βίντεο, που συγκέντρωσε περισσότερα από 300.000 προβολές, η Samsung ανταποκρίθηκε αποστέλλοντας μια επιστολή στον Ghostlyrich, η οποία πραγματικά τον εξόργισε. Ο χρήστης αρνήθηκε να υπογράψει τη «δήλωση σιωπής» για το περιστατικό προκειμένου να αντικατασταθεί το μη λειτουργικό πλέον S4 του με ένα «μοντέλο Samsung».

Η πρακτική γεννά αυτονόητα ερωτήματα για τυχόν άλλα ανάλογα περιστατικά που κρατήθηκαν τελικά μυστικά ενώ αφορούν στην ασφάλεια των χρηστών.

Ακολούθησε δεύτερο βίντεο από τον εξοργισμένο Καναδό στο οποίο αποκαλύπτει το επίσημο έγγραφο και διαμαρτύρεται για την πρακτική του νοτιοκορεάτη κατασκευαστή. Εφιστά προσοχή στους χρήστες του κορυφαίου smartphone της Samsung -αφού η μπαταρία ιόντων λιθίου που εκρήγνυται βρίσκεται πολύ κοντά στην υποδοχή σύνδεσης του φορτιστή. Τους προτρέπει να το φορτίζουν σε ορατό σημείο και αναφέρεται σε περιστατικό που μετέφερε το Xianguo.com όπου κάηκε ολοσχερώς ένα σπίτι στο Χονγκ Κονγκ αφού έβγαλε φλόγες ένα S4 την ώρα που ο χρήστης έπαιζε ενώ το φόρτιζε, το πέταξε στον καναπέ και εξερράγη με αποτέλεσμα να ξεσπάσει καταστροφική πυρκαγιά.

Πάντως, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που χρήστες αναφέρουν περιστατικά ανάφλεξης ηλεκτρονικών συσκευών:

  • Ανάφλεξη iPad Air σε κατάστημα Vodafone στην Αυστραλία Το iPad Air για την επίδειξη της νεότερης έκδοσης της ταμπλέτας της Apple εξερράγη σε ένα κατάστημα Vodafone στην Αυστραλία, επιβεβαιώνουν πολλαπλές πηγές. Το iPad Air έβγαζε φλόγες από την υποδοχή σύνδεσης του καλωδίου φόρτισης και ο καπνός από την φωτιά κατέκλυσε το κατάστημα, οπότε κλήθηκε η πυροσβεστική υπηρεσία επί τόπου.
  • Δεύτερο περιστατικό ηλεκτροπληξίας κατά την φόρτιση iPhone στην Κίνα Μετά την είδηση ότι μια νεαρή κοπέλα στην Κίνα πέθανε από ηλεκτροπληξία ενώ επιχείρησε να κάνει μια κλήση με το iPhone συνδεδεμένο στην πρίζα για φόρτιση, ένα ακόμα θλιβερό περιστατικό έγινε γνωστό από την εφημερίδα του Πεκίνου, Beijing Evening News. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, 30χρονος άνδρας βρίσκεται επί δέκα και πλέον ημέρες σε κωματώδη κατάσταση, μετά από ηλεκτροπληξία που υπέστη όταν επιχείρησε να βάλει στην πρίζα το iPhone του.
  • Ιούλιος 2012: Γιατί πήρε φωτιά ένα Samsung Galaxy S III, κατά Samsung Σε μια εξωτερική πηγή ενέργειας αποδόθηκε περιστατικό στο οποίο ένα Samsung Galaxy S III είχε πιάσει φωτιά, τοποθετημένο σε βάση στο ταμπλό του αυτοκινήτου ενός χρήστη στην Ιρλανδία. Όπως παραδέχεται τώρα ο χρήστης, ένα τρίτο πρόσωπο είχε βρέξει το S III και στην προσπάθειά του να το στεγνώσει, το έβαλε στον φούρνο μικροκυμάτων.

Ανθή Παναγιωτάκη, @anthi

    In.gr Τεχνολογία

    Sports in

    Την ενοχή του οδηγού για το θάνατο του Ιάσονα προτείνει ο εισαγγελέας

    «Η αμέλεια του κατηγορούμενου είναι βαρύτατη...» υποστήριξε ο εισαγγελέας, με τον οδηγό να τονίζει ότι «ακόμη και σήμερα η οδηγία της Αστυνομίας είναι αν υπάρχει επίσημος να μπαίνει έτσι».

    Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

    in.gr | Ταυτότητα

    Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

    Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

    Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

    Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

    Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

    ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

    Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

    ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

    Πέμπτη 25 Απριλίου 2024