Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Όταν αισθάνεστε «άσχημα», δεν θα έπρεπε να σας κάνουν Like!

Όταν αισθάνεστε «άσχημα», δεν θα έπρεπε να σας κάνουν Like!

Τα εργαλεία που θα επιτρέψουν στα μέλη του να εκφράσουν το πλήθος των συναισθημάτων που τους προκαλούν τα δημοσιεύματα των φίλων τους αναπτύσσει το Facebook. H εταιρεία δεν αποκλείει την εισαγωγή ενός ακόμα κουμπιού, δίπλα στο μοναχικό Like, που θα εκφράζει συμπόνια, εντούτοις ένας ολόκληρος πίνακας επανασχεδιασμένων e-moticons φαίνεται πιθανότερο να καλύψει το κενό συναισθημάτων στο μεγαλύτερο σάιτ κοινωνικής δικτύωσης.

Τα εργαλεία που θα επιτρέψουν στα μέλη του να εκφράσουν το πλήθος των συναισθημάτων που τους προκαλούν τα δημοσιεύματα των φίλων τους αναπτύσσει το Facebook. H εταιρεία δεν αποκλείει την εισαγωγή ενός ακόμα κουμπιού, προς αντικατάσταση του μοναδικού κουμπιού Like, το οποίο θα εκφράζει συμπόνια. Υπό διερεύνηση βρίσκεται η δυνατότητα να αλλάζει αυτόματα η προτροπή για «Like!» σε «Sympathize!» όταν ο χρήστης εκφράζει αρνητικά συναισθήματα στο post του με ένα από τα νέα emoticon του Facebook.

  • Όταν απαντάτε «Τι σκέφτεστε;» στο καθιερωμένο πλαίσιο του Facebook μπορείτε να προσθέσετε ένα emoticon για να εκφράσετε πως νιώθετε (στην ερώτηση «Τι κάνετε τώρα;», διαλέγετε ένα από τα σκιτσάκια που συνδέονται με το «Νιώθω»). Έτσι, η σκέψη είναι πως, όταν επιλέξετε να δημοσιοποιήσετε ότι «νιώθετε άσχημα» το κουμπί Like θα αλλάζει αυτόματα σε Sympathize, για να εκφράσουν οι φίλοι και οι γνωστοί σας την συμπόνια τους. Πάντως, στις δοκιμές μας οι φίλοι μας έκαναν… Like στο «αισθάνομαι άσχημα» (με τέτοιους φίλους…)

Σε μια καθιερωμένη τεχνολογική εκδήλωση στην έδρα του Facebook, υπό τον τίτλο Ccompassion Research Day, στις 5 Δεκεμβρίου 2013 οι επιστήμονες του Facebook αναλύουν το πλήθος των συναισθημάτων που εκφράζονται με τον ίδιο τρόπο οικουμενικά και προχωρούν στην σχεδίαση διαφορετικών σχεδίων για να εκφράσουν με μεγαλύτερη ακρίβεια κάθε συναίσθημα.

Πάντως, το κουμπί που επιζητούν τα μέλη του Facebook ως προφανές είναι το Dislike. To Facebook δεν το έχει υιοθετήσει (ούτε αυτό, ούτε το λεγόμενο «κουμπί του μίσους», ή Hate button). Το μόνο Dislike που υπάρχει στο κοινωνικό δίκτυο είναι το δόλωμα που χρησιμοποιούν από καιρό κυβερνο-απατεώνες, απάτη που θα μπορούσε να γίνει ξανά με αφορμή την συζήτηση για το «sympathize button».

Διαβάστε για την απάτη που γίνεται στο Facebook με την «Ενεργοποίηση του Dislike button» για να μην… την πατήσετε:

Ανθή Παναγιωτάκη, @anthi

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Από τον Ολυμπιακό στη Χιροσίμα

Τα γιεν της JT Thunders έπεισαν τον Ντανιέλ Καστελάνι να πάρει το αεροπλάνο για την Ιαπωνία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024