Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ισχυρή κρυπτογράφηση στις υπηρεσίες της εισάγει η MS, κόντρα στην NSA

Ισχυρή κρυπτογράφηση στις υπηρεσίες της εισάγει η MS, κόντρα στην NSA

Προηγμένη μόνιμη απειλή, δίπλα στο κακόβουλο λογισμικό και τις κυβερνο-επιθέσεις, χαρακτηρίζει η Microsoft την υποκλοπή προσωπικών δεδομένων από τις κυβερνήσεις. Στο επίσημο blog της εταιρείας, o επικεφαλής του τμήματος νομικών υπηρεσιών δημοσιοποίησε τα μέτρα που λαμβάνει άμεσα η εταιρεία για να προφυλάξει τους πελάτες της, με πρώτο την κρυπτογράφηση της επικοινωνίας με τους διακομιστές που εξυπηρετούν το Outlook.com, το Office 365 και το Skydrive.

Προηγμένη μόνιμη απειλή, δίπλα στο κακόβουλο λογισμικό και τις κυβερνο-επιθέσεις, χαρακτηρίζει η Microsoft την υποκλοπή προσωπικών δεδομένων από τις κυβερνήσεις. Στο επίσημο blog της εταιρείας, o επικεφαλής του τμήματος νομικών υπηρεσιών δημοσιοποίησε τα μέτρα που λαμβάνει άμεσα η εταιρεία για να προφυλάξει τους πελάτες της από τις αθέμιτες πρακτικές των κυβερνητικών μυστικών υπηρεσιών, με πρώτο την κρυπτογράφηση της επικοινωνίας με τους διακομιστές που εξυπηρετούν το Outlook.com, το Office 365, Skydrive και Azure.

Ειδικά για την κρυπτογράφηση των δεδομένων που μεταφέρονται στους διακομιστές της από και προς τους πελάτες της, η Microsoft δηλώνει πως θα τα κρυπτογραφεί με τις μεθόδους Perfect Forward Secrecy και κλειδιά μήκους 2048 ψηφίων. H υιοθέτηση της πρακτικής θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2014 αναφέρει η εταιρεία και προσθέτει πως κρυπτογραφημένα θα τηρούνται και όλα τα δεδομένα των πελατών της που τηρεί η ίδια αποθηκευμένα.

Αιτία για την πρωτοβουλία, αποτέλεσε ο σάλος που προκαλούν οι συνεχείς αποκαλύψεις για εκτεταμένη παρακολούθηση Αμερικανών και όχι μόνο πολιτών από τις κυβερνητικές μυστικές υπηρεσίες στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα της NSA.

Διαβάστε επίσης στο tech.in.gr:

  • Σχέδια για την κρυπτογράφηση όλης της ιντερνετικής κίνησης το 2014 Μετά την κοινωνική κατακραυγή που έχουν προκαλέσει οι αποκαλύψεις για την μαζική ιντερνετική παρακολούθηση από την αμερικανική εθνική μυστική υπηρεσία NSA, οι μηχανικοί που γνωρίζουν καλύτερα από οποιονδήποτε άλλον την αρχιτεκτονική του Διαδικτύου σχεδιάζουν την αναπροσαρμογή των πρωτοκόλλων του Ίντερνετ ώστε να κρυπτογραφείται εκ προοιμίου όλη η ιντερνετική κίνηση. H Internet Engineering Task Force φιλοδοξεί ότι το HTTP 2.0 θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2014.

Ανάλογη στάση έχουν τηρήσει και οι άλλοι πάροχοι διαδικτυακών υπηρεσιών, που όπως αποκάλυψαν τα έγγραφα Σνόουντεν, παρέχουν υπηρεσίες χωρίς επαρκή προστασία του απορρήτου των πελατών τους, τουλάχιστον από τις κυβερνητικές μυστικές υπηρεσίες.

Ανθή Παναγιωτάκη @anthi

    In.gr Τεχνολογία

    Sports in

    «Τρέλα»: Οι πανηγυρισμοί των Ερυθρόλευκων για την ιστορική πρόκριση (pics+vids)

    Οι Ερυθρόλευκοι προκρίθηκαν στον τελικό του UEFA Youth League, με τους παίκτες της πειραϊκής ομάδας να πανηγυρίζουν με την ψυχή τους την θρυλική πρόκριση.

    Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

    in.gr | Ταυτότητα

    Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

    Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

    Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

    Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

    Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

    ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

    Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

    ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

    Παρασκευή 19 Απριλίου 2024