Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σε τι υπερτερούν τα Surface έναντι των iPad Air και MacBook Air, δείχνει η Microsoft

Σε τι υπερτερούν τα Surface έναντι των iPad Air και MacBook Air, δείχνει η Microsoft

Η Microsoft ανέβασε πλήθος βίντεο στο κανάλι της στο YouTube και έστησε ιδιαίτερη ενότητα στον δικτυακό τόπο των Surface, όπου προβάλλει τα επιχειρήματά της για την υπεροχή των δικών της tablet PC έναντι του iPad Air και του MacBook Air της Apple, αλλά και tablet της Samsung. Μαντέψτε ποιος κερδίζει στα σημεία.

Η Microsoft ανέβασε πλήθος βίντεο στο κανάλι της στο YouTube και έστησε ιδιαίτερη ενότητα στον δικτυακό τόπο των Surface, όπου προβάλλει τα επιχειρήματά της για την υπεροχή των δικών της tablet PC έναντι του iPad Air και του MacBook Air της Apple, αλλά και tablet της Samsung. Μαντέψτε ποιος κερδίζει στα σημεία.

Συγκρίνοντας το δεύτερο Surface με Windows RT, Surface 2, η Microsoft προβάλλει ως μειονέκτημα την έλλειψη θύρας USB στο ανταγωνιστικό iPad Air, σε αντίθεση με την Apple που το θεωρεί πλεονέκτημα σε ότι αφορά στην ασφάλεια της φορητής συσκευής, και συνάμα πλεονασμό δεδομένου του iCloud και των αυτόματου συγχρονισμού αρχείων.

Επίσης, η Microsoft επιλέγει μια απλή εφαρμογή με συνταγές μαγειρικής (Bing Food & Drinks app) για να προβάλλει το δεύτερο επιχείρημά της: την δυνατότητα χειρισμού του Surface 2 χωρίς άγγιγμα. Με το Surface 2 μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το app στην κουζίνα χωρίς να χρειαστεί να αγγίξετε την ταμπλέτα με βρεμένα χέρια, γιατί η ταμπλέτα της Microsoft υποστηρίζει gestures, σε αντίθεση με το iPad Air και το ανάλογο app που μπορείτε βέβαια να το χειριστείτε με την φωνή, «αλλά στην κουζίνα δεν έχει ποτέ ησυχία…».

Άλλα επιχειρήματα είναι:

  • Υποστήριξη λογαριασμών διαφορετικών χρηστών, δηλαδή δυνατότητα προσαρμογής του Surface 2 στις προτιμήσεις κάθε χρήστη που το χρησιμοποιεί, αναφέροντας χαρακτηριστικά την προτίμηση των παιδιών να έχουν το δικό τους λογαριασμό background και apps «χωρίς να τα μοιράζονται με τα αδέλφια τους».
  • Επίσης ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στην δυνατότητα των κηδεμόνων να βλέπουν πως χρησιμοποίησαν τα παιδιά τους το Surface 2, μια δυνατότητα παρακολούθησης χρήσης που δεν υπάρχει στο iPad Air. Στο Surface 2 παράγονται αυτόματα αναφορές -εάν ενεργοποιήσει την δυνατότητα ο χρήστης- που δημιουργούνται αυτόματα από την καταγραφή της δραστηριότητας των παιδιών: ο γονέας μπορεί να δει ποια site επισκέφτηκε το παιδί και πόσες ιστοσελίδες.

Στο microsoft.com/surface/compare η σύγκριση διευρύνεται και αφορά στην υποστήριξη Flash, στην δυνατότητα μοιράσματος της οθόνης μεταξύ δύο app, στην αδυναμία του iPad Air με το iWork να διατηρήσει την μορφοποίηση των εγγράφων του MS Word, τα 20GB για δύο χρόνια στο Skydrive έναντι 5GB στο iCloud, το αποσπώμενο πληκτρολόγιο του Surface 2 έναντι των ογκωδέστερων πληκτρολογίων τρίτων κατασκευαστών για το iPad Air.

Η σύγκριση δεν περιορίζεται στο Surface 2 που φοράει Windows RT -για τα οποία, παρεμπιπτόντως έχει ξεκινήσει η φημολογία ότι η Microsoft θα τα εγκαταλείψει, καθώς η επωνυμία Windows δημιουργεί προσδοκίες για μια εμπειρία ανάλογη με αυτή την Windows 8, ωστόσο οι χρήστες απογοητεύονται καθώς δεν τρέχουν app για «τα κανονικά» Windows.

H Microsoft επιλέγει το Surface Pro 2 να μονομαχήσει με το MacBook Air. Τονίζει ότι το δικό της φορητό με Windows 8 έχει οθόνη πολλαπλής αφής 10 σημείων -το Macbook Air δεν έχει οθόνη αφής.

Ως πλεονεκτήματα λογίζονται επίσης:

  • το αποσπώμενο πληκτρολόγιο του Surface Pro 2,
  • η δυνατότητα χρήσης γραφίδας σε αντίθεση με το Air,
  • η υποστηριζόμενη ανάλυση 1920×1080 (Full HD) έναντι των 1366×768 pixel του Air,
  • τα 20GB στο Skydrive έναντι των 5GB στο iCloud,
  • «η πλήρης λειτουργικότητα του Office» στο δικό της tablet αντί του Office για Mac (αμφότερα προϊόντα Microsoft!),
  • η διαθεσιμότητα πλήθους τίτλων παιχνιδιών PC που παίζονται «όπως πρέπει», σε αντίθεση με το Air όπου οι τίτλοι υπάρχουν είναι όμως λιγότεροι στο Mac OS,
  • η ύπαρξη κάμερας 720p και μπροστά και πίσω στο Surface Pro 2

Η Microsoft τολμάει την σύγκριση και με συσκευές της Samsung, θυμίζοντάς μας ότι τα μέτωπα στην διαμάχη των δύο μεγάλων εταιρειών είναι πολλά. Στην περίπτωση αυτή, τα βέλη της Microsoft δεν αφορούν μόνο στο λειτουργικό σύστημα (Android, χωρίς ενσωματωμένη υποστήριξη Flash, πολλαπλών χρηστών, ή split screen multi-tasking), αλλά και στο Polaris Office και στις επιλογές του κατασκευαστή στο Samsung Galaxy Tab 3 των 10.1» (π.χ. σε ότι αφορά στις θύρες, όχι στο miniUSB, όχι στα πληκτρολόγια τρίτων, όχι στο πλαστικό περίβλημα, απουσία στηρίγματος σε όρθια θέση).

Ανθή Παναγιωτάκη @anthi

{{{related}}}

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024