Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Υπέρ της Apple το ύψος της αποζημίωσης στην υπόθεση εναντίον της Samsung

Υπέρ της Apple το ύψος της αποζημίωσης στην υπόθεση εναντίον της Samsung

Οι ένορκοι που κλήθηκαν να επανεξετάσουν το ύψος της αποζημίωσης που θα καταβάλλει η Samsung Electronics για την αντιγραφή του "look and feel" προϊόντων της Apple σε δικαστήριο του Σαν Χοσέ στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ αποφάσισαν ότι ο νοτιοκορεάτης κατασκευαστής οφείλει σημαντικά μικρότερη αποζημίωση. Έτσι, από τα 450,5 εκατομμύρια περιορίστηκε στα 290 εκατομμύρια δολάρια, ωστόσο οι συνήγοροι της Samsung δηλώνουν πως αυτή δεν είναι η τελευταία τους λέξη.

Οι ένορκοι που κλήθηκαν να επανεξετάσουν το ύψος της αποζημίωσης που θα καταβάλλει η Samsung Electronics για την αντιγραφή του «look and feel» προϊόντων της Apple σε δικαστήριο του Σαν Χοσέ στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ αποφάσισαν ότι ο νοτιοκορεάτης κατασκευαστής οφείλει σημαντικά μικρότερη αποζημίωση. Έτσι, από τα 450,5 εκατομμύρια περιορίστηκε στα 290 εκατομμύρια δολάρια, ωστόσο οι συνήγοροι της Samsung δηλώνουν πως αυτή δεν είναι η τελευταία τους λέξη.

Κι αυτό καθώς, όπως υποστηρίζουν, η πατέντα στην οποία βασίστηκε η κρίση τους έχει χαρακτηριστεί άκυρη από το αμερικανικό γραφείο πατεντών και εμπορικών σημάτων. Η Samsung δήλωνε προηγουμένως πρόθυμη να καταβάλλει μόλις 52 εκατομμύρια δολάρια για την χρήση κατοχυρωμένων τεχνολογιών σε 13 παλαιότερες συσκευές της, όπως το λεγόμενο pinch to zoom, με το οποίο ο χρήστης «τσιμπάει» την οθόνη αφής προς τα έξω για να εστιάσει στον κείμενο ή στις φωτογραφίες. Η Apple απαιτούσε αποζημίωση 380 εκατομμυρίων.

Πάντως, στα δικαστήρια η μάχη κλίνει υπέρ της Apple και της έχει αποφέρει 929 εκατομμύρια δολάρια συνολικά -η απόφαση του 2012 στις ΗΠΑ προέβλεπε 1,05 δισ. δολάρια, από τα οποία αδιαμφισβήτητα έμειναν 599 εκατομμύρια (παραβίαση σε 14 προϊόντα) και 40,5 εκατομμύρια αργότερα τον Απρίλιο σε άλλη δίκη.

H Κριστίν Χέγκετ, εκπρόσωπος της Apple δήλωσε στην USA Today μετά την νεότερη απόφαση πως «η εταιρεία πάντα επεδίωκε να διαφυλάξει την πνευματική της ιδιοκτησία και την σκληρή δουλειά που κρύβεται πίσω από καινοτόμες τεχνολογίες που φέρουν τα προϊόντα Apple που αγαπούν οι άνθρωποι, όχι τα χρήματα».

Η τακτική που ακολούθησαν οι ενάγοντες ήταν να πείσουν τους ενόρκους να εστιάσουν σε έγγραφα -κυρίως e-mail- που τεκμηρίωναν τον ισχυρισμό ότι η Samsung είχε την πρόθεση να αντιγράψει την Apple, όπως ένα έγγραφο στο οποίο αξιωματούχοι της Samsung αναγνώριζαν ότι η εταιρεία περνάει «κρίση στην σχεδίαση» εξαιτίας του ανταγωνισμού από το iPhone.

Η Samsung δήλωσε δυσαρεστημένη από την απόφαση, επέμεινε ότι η Apple επιχειρεί να πατεντάρει με το ζόρι «το ωραίο και το σέξι» και τέλος, δήλωσε πως θα εφεσιβάλλει την απόφαση.

Associated Press,In.gr Τεχνολογία

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024