Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Google καλείται να αφαιρέσει φωτογραφία νεκρού εφήβου από το Google Maps

Η Google καλείται να αφαιρέσει φωτογραφία νεκρού εφήβου από το Google Maps

Άνδρας από το Σαν Φρανσίσκο ζητά από την υπηρεσία Χαρτών της Google να αντικαταστήσει μια δορυφορική φωτογραφία στην οποία εμφανίζεται το πτώμα του 14χρονου γιου του, ο οποίος πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε το 2009.

Άνδρας από το Σαν Φρανσίσκο ζητά από την υπηρεσία Χαρτών της Google να αντικαταστήσει μια δορυφορική φωτογραφία στην οποία εμφανίζεται το πτώμα του 14χρονου γιου του, ο οποίος πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε το 2009. Ο Jose Barrera μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο KTVU-TV το σαββατοκύριακο δήλωσε ότι μόλις πρόσφατα πληροφορήθηκε την ύπαρξη της φωτογραφίας. Είπε ότι θέλει από την Google Inc να κατεβάσει την φωτογραφία ως δείγμα σεβασμού προς τον γιο του, ασαφές ήταν όμως εάν υπέβαλλε σχετικό αίτημα απευθείας στην εταιρεία.«Όταν βλέπω αυτή την φωτογραφία, όλα μοιάζουν να συνέβησαν χτες», είπε ο Barrera στον ειδησεογραφικό σταθμό «και οι αναμνήσεις επιστρέφουν».
Η φωτογραφία δείχνει κάτι που μοιάζει με ανθρώπινο σώμα στο έδαφος κοντά σε σιδηροδρομικές γραμμές, με πλήθος κόσμου ολόγυρα, πιθανά αστυνομικούς και μάλλον ένα παρακείμενο περιπολικό. Η φωτογραφία ήταν ορατή στον δικτυακό τόπο της υπηρεσίας και την Δευτέρα και η εταιρεία δήλωσε πως θα παραμείνει έτσι για λίγο περισσότερο από μια εβδομάδα (και μάλλον έχει ήδη αντικατασταθεί).

«Όταν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης μας ενημέρωσαν για την φωτογραφία, διερευνούμε πιθανές τεχνικές λύσεις», είπε ο πρόεδρος της υπηρεσίας Google Maps,Brian McClendon. «Η Google δεν έχει ποτέ στο παρελθόν επιταχύνει την αντικατάσταση φωτογραφικού υλικού από τους δορυφόρους, δεδομένων όμως των συνθηκών, θέλαμε να κάνουμε μια εξαίρεση. Πιστεύουμε ότι μπορούμε να κάνουμε την ενημέρωση σε οκτώ ημέρες, και έχουμε επικοινωνήσει με την οικογένεια για να τους ενημερώσουμε πως εργαζόμαστε σκληρά για την αποκατάσταση».

Ο σώμα του μικρού Κέβιν βρέθηκε κοντά στην σιδηροδρομική τροχιά που χωρίζουν το North Richmond από το San Pablo στις 15 Αυγούστου 2009. Η δολοφονία του παραμένει μυστήριο.
Η αστυνομία πιστεύει ότι ο Κέβιν σκοτώθηκε στο σημείο αυτό το προηγούμενο βράδυ, ωστόσο το κίνητρο και ο δράστης παραμένουν άγνωστα, όπως και πιθανοί ύποπτοι.
Η Google δηλώνει πως οι περισσότερες δορυφορικές φωτογραφίες είναι τριών ετών, αν και επιχειρεί να τις ενημερώνει τακτικά. Οι Χάρτες της Google δίνουν την δυνατότητα προβολής σε επίπεδο δρόμου, προβάλλοντας ό,τι θα έβλεπε κανείς σε μια περιήγηση. Το Street View προβάλλει εικόνες που συλλέγονται από την Google με κάμερες προσαρτημένες σε αυτοκίνητα, τρίκυκλα ακόμα και snowmobile, με ειδική σήμανση. Κάποιες από τις φωτογραφίες έχουν προκαλέσει αντιδράσεις για την τήρηση της ιδιωτικότητας, στις οποίες η Google απαντάει θολώντας τους αριθμούς των πινακίδων στα αυτοκίνητα και τα πρόσωπα. Επιπλέον, η υπηρεσία επιτρέπει την καταγγελία για τις λήψεις, δυνατότητα που δεν υπάρχει για τις δορυφορικές λήψεις, σύμφωνα με την Google.

Associated Press,In.gr Τεχνολογία

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024