Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Για το Snapchat τρία δισεκατομμύρια δολάρια δεν είναι αρκετά

Για το Snapchat τρία δισεκατομμύρια δολάρια δεν είναι αρκετά

Οι δημιουργοί μίας δημοφιλούς -ιδιαίτερα στην άλλη όχθη του Ατλαντικού- εφαρμογής ανταλλαγής εφήμερων μηνυμάτων, με την επωνυμία Snapchat, φέρεται να απέρριψαν πρόταση εξαγοράς από το Facebook αξίας τουλάχιστον 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων και μάλιστα σε μετρητά...

Οι δημιουργοί μίας δημοφιλούς -ιδιαίτερα στην άλλη όχθη του Ατλαντικού- εφαρμογής ανταλλαγής εφήμερων μηνυμάτων, με την επωνυμία Snapchat, φέρεται να απέρριψαν πρόταση εξαγοράς από το Facebook αξίας τουλάχιστον 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Με το Snapchat οι χρήστες μπορούν να ανταλλάξουν μηνύματα, κυρίως φωτογραφίες και βίντεο («snaps»), τα οποία εξαφανίζονται λίγα δευτερόλεπτα αφού ανοιχτούν από τον παραλήπτη τους.

Το app μετρά μόλις δύο χρόνια στην αγορά, δεν έχει αποφέρει ακόμα εισόδημα στους δημιουργούς του -μία ομάδα φοιτητών του Στάνφορντ- είναι όμως ραγδαία αναπτυσσόμενο, ξεπερνώντας τα 350 εκατομμύρια μηνύματα την ημέρα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal στελέχη του Facebook προσέγγισαν το Snapchat καταθέτοντας πρόταση εξαγοράς αξίας «3 δισ. δολαρίων ή περισσότερα» και μάλιστα σε μετρητά, η οποία όμως απορρίφθηκε.

Βάσει των ίδιων πληροφοριών, ο συνιδρυτής και επικεφαλής του Snapchat, ο 23χρονος Έβαν Σπίγκελ, δεν είναι διατεθειμένος να εξετάσει ανάλογη πρόταση πριν από τις αρχές του 2014, ελπίζοντας προφανώς ότι η ανάπτυξη της υπηρεσίας θα είναι τέτοια που θα δικαιολογεί ακόμη μεγαλύτερη αξία.

Μόλις τον περασμένο Ιούνιο, τοSnapchat κατάφερε να συγκεντρώσει για τη λειτουργία του 60 εκατομμύρια δολάρια από επενδυτές, οι οποίοι αποτίμησαν την εταιρεία στα 800 εκατομμύρια.

Το Facebook φέρεται να έχει καταθέσει και στο πρόσφατο παρελθόν πρόταση εξαγοράς για την υπηρεσία, ύψους 1 δισ. δολαρίων.

Ενδιαφέρον έχει δείξει επίσης η εταιρεία Tencent (ισχυρός παίκτης στην αγορά της Κίνας και της Ν.Κορέας) καταθέτοντας επενδυτική πρόταση που αποτιμά το Snapchat περίπου στα τέσσερα δισεκατομμύρια.

Εκπρόσωπος του Snapchat αρνήθηκε να σχολιάσει τα δημοσιεύματα.

Εάν προχωρήσει η συμφωνία, θα πρόκειται για τη μεγαλύτερη μέχρι σήμερα εξαγορά από το Facebook και μάλιστα σε αξία πολλαπλάσια του 1 δισ. δολαρίων που κατέβαλε η εταιρεία του Μαρκ Ζούκερμπεργκ για την απόκτηση του Instagram το 2012.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024