Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πρόστιμο στην Samsung στην Ταϊβάν για πληρωμένα σχόλια κατά της HTC

Πρόστιμο στην Samsung στην Ταϊβάν για πληρωμένα σχόλια κατά της HTC

Παραβίαση των κανόνων του υγιούς ανταγωνισμού από την Samsung Electronics Taiwan διαπίστωσε η αρμόδια επιτροπή στην Ταϊβάν, αφού ο κατασκευαστής αποδείχτηκε ότι πλήρωνε σχολιαστές online για να εξυμνούν τα smartphone του νοτιοκορεάτη κατασκευαστή και να περιφρονούν τα smartphone ανταγωνιστή της από την Ταϊβάν. Για την αθέμιτη πρακτική μάρκετινγκ επιβλήθηκε στην Samsung πρόστιμο 10 εκατομμύρια γουάν (περίπου 245.000 ευρώ).

Οι κανόνες του υγιούς ανταγωνισμού και συγκεκριμένα οι θεμιτές πρακτικές μάρκετινγκ online, παραβιάστηκαν από την Samsung Electronics Taiwan διαπίστωσε η αρμόδια επιτροπή εμπορίου στην Ταϊβάν. Στις 24 Οκτωβρίου 2013, η Επιτροπή Δίκαιου Εμπορίου στην χώρα εξέδωσε απόφαση στην οποία τεκμηριώνεται ότι ο κατασκευαστής από την Νότια Κορέα πλήρωνε «σχολιαστές» στο Ίντερνετ για να εξυμνούν τα smartphone του και να περιφρονούν τα smartphone εγχώριου ανταγωνιστή.

Στην ανακοίνωση της FTC Taiwan δεν αναφέρεται η επωνυμία του ανταγωνιστή της Samsung, θεωρείται ωστόσο ότι μάλλον πρόκειται για την HTC.

Για την αθέμιτη πρακτική μάρκετινγκ επιβλήθηκε στην Samsung πρόστιμο 10 εκατομμυρίων γουάν (περίπου 245.000 ευρώ). Για την παράβαση τιμωρήθηκαν επίσης δύο συνεργαζόμενες επιχειρήσεις, η ταϊλανδέζικη PengThai Consultants (3 εκατ. γουάν) και η Dolly (50.000 γουάν).

H Επιτροπή αναφέρεται σε «μεγάλο αριθμό» συντακτών που υποδύονταν διαφορετικούς ρόλους σε διαδικτυακά φόρουμ συζητήσεων προκειμένου να επηρεάσουν την απόφαση επιλογής smartphone εις βάρος του εγχώριου ανταγωνιστή και μάλιστα οι εταιρείες που έκαναν τις προσλήψεις παρουσίαζαν εβδομαδιαία τις σχετικές αναφορές για το έργο τους.

H Samsung Electronics Taiwan δηλώνει πως σταματάει άμεσα την πρακτική των ανώνυμων δημοσιεύσεων, όπως άλλωστε της επέβαλλε η απόφαση της FTC Taiwan, χαρακτήρισε «ατυχές» το γεγονός και το απέδωσε σε «παρανόηση» των εσωτερικών της κανόνων από τους υπαλλήλους της.

Νωρίτερα, τον Ιούλιο είχε γίνει καταγγελία για «βελτιστοποίηση» του S4 για τις ανάγκες των benchmark.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024