Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δεν έχουν ανοσία τα προϊόντα της Apple, λέει η Kaspersky Lab

Δεν έχουν ανοσία τα προϊόντα της Apple, λέει η Kaspersky Lab

«Αρκετοί χρήστες των προϊόντων της Apple πιστεύουν ότι οι συσκευές τους έχουν ανοσία στις ψηφιακές επιθέσεις. Αυτή η ψεύτικη αίσθηση ασφάλειας καθιστά ευκολότερο για τους ψηφιακούς απατεώνες να πραγματοποιήσουν τα σχέδιά τους», δηλώνει ο Αλεξέι Χίκοου (Alexey Chikov), product Manager στην Kaspersky Lab ανακοινώνοντας ταυτόχρονα  το Kaspersky Safe Browser για iOS.

«Αρκετοί χρήστες των προϊόντων της Apple πιστεύουν ότι οι συσκευές τους έχουν ανοσία στις ψηφιακές επιθέσεις. Αυτή η ψεύτικη αίσθηση ασφάλειας καθιστά ευκολότερο για τους ψηφιακούς απατεώνες να πραγματοποιήσουν τα σχέδιά τους», δηλώνει ο Αλεξέι Χίκοου (Alexey Chikov), product Manager στην Kaspersky Lab ανακοινώνοντας ταυτόχρονα το Kaspersky Safe Browser για iOS.

Το είχε πει ο διάσημος χάκερ, Κέβιν Μίτνικ και κάθε τόσο, οι εταιρείες αντι-ιικών προγραμμάτων μας το υπενθυμίζουν: η τέχνη της εξαπάτησης βασίζεται στην «κοινωνική μηχανική», στην ευπιστία μας. Οι χρήστες iPhone και iPad είναι υποψήφια θύματα της τέχνης αυτής, και μάλιστα ίσως περισσότερο από άλλα, γνωστά ευπαθή, λειτουργικά συστήματα εάν θεωρήσουν εαυτόν απρόσβλητο. Ο κίνδυνος που ελλοχεύει είναι οι μασκαρεμένες ως αυθεντικές, ιστοσελίδες.

Το πιο διαδεδομένο παράδειγμα τέτοιου είδους απάτης είναι το phishing (κατά το fishing, ψάρεμα), η χρήση, δηλαδή, πλαστών ιστοσελίδων ή τα μαζικά emails που χρησιμοποιούν ονόματα και λογότυπα γνωστών εταιρειών για να ξεγελάσουν τους χρήστες και να τους αποσπάσουν προσωπικές πληροφορίες που εμπιστεύονταν στις αυθεντικές ιστοσελίδες. Ο χρήστης μπορεί να παραπλανηθεί και να αποκαλύψει τους κωδικούς που χρησιμοποιεί για την πρόσβαση σε ένα σάιτ κοινωνικής δικτύωσης, στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του, στον Apple ID λογαριασμό του και σε πολλά άλλα.

Οι κίνδυνοι είναι ακόμη μεγαλύτεροι για εκείνους που χρησιμοποιούν μια mobile συσκευή για τραπεζικές και χρηματοοικονομικές συναλλαγές. Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα της B2B International, το 38% των ιδιοκτητών φορητών συσκευών χρησιμοποιούν τις συσκευές τους για να πραγματοποιήσουν οικονομικές συναλλαγές. Ένας στους τρεις χρήστες έχει αντιμετωπίσει επιθέσεις phishing, οι οποίες ήταν «μεταμφιεσμένες» ως υπηρεσίες e-banking.

Το Kaspersky Safe Browser για iOS που προτείνει η Kaspersky Lab μπλοκάρει τις παραπομπές, τα link που οδηγούν σε ιστοσελίδες phishing και άλλες τοποθεσίες στο WWW, οι οποίοι μπορεί να είναι επικίνδυνοι για τους χρήστες.

Η εταιρεία δεν αποσαφηνίζει πως ακριβώς το επιτυγχάνει, αναφέρει ωστόσο πως το Kaspersky Safe Browser για iOS παρέχει προστασία σε πραγματικό χρόνο από γνωστές και αναδυόμενες απειλές. Κι αυτό χάρη στα δεδομένα που λαμβάνει από το Kaspersky Security Network, το οποίο επεξεργάζεται όλες τις πληροφορίες σχετικά με τις απειλές που συναντούν οι χρήστες των προϊόντων ασφάλειας της Kaspersky Lab από όλο τον κόσμο. Στο σχετικό PDF, η Kaspersky Lab περιγράφει αναλυτικά το δίχτυ ασφαλείας της που βασίζεται στο cloud (μια πρακτική που γνωρίζαμε ήδη από την Panda Security).

O Safe Browser μπορεί, επίσης, να φιλτράρει περιεχόμενο σύμφωνα με τα κριτήρια που έχει επιλέξει ο χρήστης. Με αυτό τον τρόπο, οι χρήστες μπορούν να μπλοκάρουν αυτόματα ιστότοπους με πορνογραφικό περιεχόμενο, υλικό που περιέχει βία ή βωμολοχίες, ιστοσελίδες τυχερών παιχνιδιών, κοινωνικά δίκτυα, chats, forums και άλλα. Η εφαρμογή προσφέρει συνολικά 17 προκαθορισμένες κατηγορίες φιλτραρίσματος περιεχομένου.

Η νέα εφαρμογή είναι συμβατή με συσκευές της Apple που τρέχουν με iOS 5 και όλες τις μεταγενέστερες εκδόσεις.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024