Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ημέρα αναβάθμισης στα Windows 8.1 - Τι πρέπει να ξέρετε

Ημέρα αναβάθμισης στα Windows 8.1 – Τι πρέπει να ξέρετε

Η Microsoft Corp. ανακοίνωσε την παγκόσμια διαθεσιμότητα των Windows 8.1.  Από τις 17 Οκτωβρίου, οι καταναλωτές σε 230 αγορές και 37 γλώσσες που διαθέτουν συσκευή με Windows 8 μπορούν να κάνουν λήψη της δωρεάν αναβάθμισης μέσω του online Windows Store. Τα Windows 8.1 θα είναι επίσης διαθέσιμα σε νέες συσκευές, αλλά και ως ξεχωριστό προϊόν λογισμικού  από τις 18 Οκτωβρίου στα καταστήματα λιανικής παγκοσμίως.

Η Microsoft Corp. ανακοίνωσε την παγκόσμια διαθεσιμότητα των Windows 8.1. Από τις 17 Οκτωβρίου, οι καταναλωτές σε 230 αγορές και 37 γλώσσες που διαθέτουν συσκευή με Windows 8 μπορούν να κάνουν λήψη της δωρεάν αναβάθμισης μέσω του online Windows Store. Τα Windows 8.1 θα είναι επίσης διαθέσιμα σε νέες συσκευές, αλλά και ως ξεχωριστό προϊόν λογισμικού από τις 18 Οκτωβρίου στα καταστήματα λιανικής παγκοσμίως.

Για τα Windows 8.1 καλούνται να πληρώσουν μόνο όσοι έχουν Windows 7 ή όσοι επιμένουν στα Vista ή παλαιότερες εκδόσεις, υπό την προϋπόθεση ότι έχουν μηχανήματα συμβατά με την νέα έκδοση των Windows. Οι τελευταίοι, σύμφωνα με την Microsoft, θα πρέπει να αγοράσουν «τώρα» τα Windows 8 (επίσης $120) για να πληρούν τις προϋποθέσεις για την δωρεάν αναβάθμιση στην έκδοση Windows 8.1.

Σχετικά με τις δυνατότητες των Windows 8.1 μπορείτε να διαβάσετε στο tech.in.gr τα ακόλουθα:
Θέματα: Λειτουργικά Συστήματα

Για την έκδοση 8.1 των Windows 8 ισχύουν ανάλογα όλα όσα σας είχαμε γράψει για τα Windows 8:

Δεν θέλω την αναβάθμιση, θέλω την πλήρη έκδοση των Windows 8

Εάν θέλετε να κάνετε την λεγόμενη καθαρή εγκατάσταση (Clean Install), και συγκεκριμένα εάν θέλετε να βάλετε Windows 8/Windows 8 Pro σε έναν υπολογιστή που θα συναρμολογήσετε μόνοι σας, ή αν θέλετε ένα πρόσθετο λειτουργικό σύστημα που να εκτελείται είτε σε μια τοπική εικονική μηχανή (virtual machine) είτε σε ένα άλλο partition (συμπεριλαμβανομένων των υπολογιστών Mac), θα πρέπει να στραφείτε στις λεγόμενες εκδόσεις OEM. Σε αυτές δεν συμπεριλαμβάνεται υποστήριξη πελατών, αναφέρεται στο ελληνικό Windows.com.

Τι είναι η έκδοση DSP;

Στην ελληνική αγορά δεν θα βρείτε τις εκδόσεις σε συσκευασία Retail, κάτι το οποίο επίσης δεν γνωρίζουμε εάν θα αλλάξει μετά την 31η Ιανουαρίου. Ούτε ως OEM θα συναντήσετε τα Windows 8/Pro. Στην ελληνική αγορά θα βρείτε τις εκδόσεις DSP. Και για αυτές υπάρχουν κάποιες λεπτομέρειες που πρέπει να γνωρίζετε:

  • Αγοράζοντας μια έκδοση DSP (το όνομα θεωρείται ως κατάλοιπο του παρελθόντος, μαθαίνουμε, μετά τις αλλαγές στον τρόπο ενεργοποίησης του προϊόντος) αποκτάτε την πλήρη έκδοση των Windows 8 ή Windows 8 Pro σε 32μπιτη ή 64μπιτη έκδοση, στην ελληνική ή στην αγγλική γλώσσα, ανάλογα τι θα επιλέξετε.
  • Οι τιμές για τα Windows 8 σε έκδοση DSP κυμαίνονται σήμερα γύρω στα 100 ευρώ και για τα Windows 8 Pro γύρω στα 150 ευρώ.
  • Την έκδοση DSP μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε σε υπολογιστή που θα συνθέσετε εσείς ή για να βάλετε τα Windows 8 ως δεύτερο λειτουργικό σε ξεχωριστό partition ή εάν θέλετε να το εκτελείται σε virtual machine.
  • Αυτό που θα πρέπει να έχετε υπόψη σας σε αυτή την περίπτωση είναι να κατοχυρώσετε την μεταφερσιμότητα του λειτουργικού, δηλαδή να αποκτήσετε μια Άδεια για Προσωπική Χρήση (D.I.Y. System Builder Personal Use Licence), ώστε εάν κάτι αλλάξει στο σύστημά σας (κάθε αντίγραφο των Windows 8 συνδέεται με την μητρική, οπότε εάν αλλάξει θα χρειαστεί να καλέσετε την Microsoft για ενεργοποίηση εκ νέου). Δεν θα βρείτε σχετική ένδειξη D.I.Y. System Builder Personal Use Licence στις συσκευασίες DSP, για αυτό θα πρέπει να μεταβείτε στον δικτυακό τόπο της Microsoft και να κατοχυρώσετε την μεταφέρσιμη Personal Use Licence.

Ενημερωθείτε επίσης:

Μπορώ να κάνω Υποβάθμιση από τα Windows 8 στα Windows 7;

Τα Windows 8 μπορεί να είναι εντυπωσιακά, ωστόσο όταν πρέπει να κάνεις δουλειά επιτρέπεται να σκεφτείς να κάνεις ένα βήμα πίσω, προσωρινά, και να επιλέξεις να τα μάθεις και να τα συνηθίσεις αργότερα. Αυτός είναι και ο λόγος που αναρωτιόμαστε πότε και υπό ποιες προϋποθέσεις μπορούμε να κάνουμε υποβάθμιση, το λεγόμενο downgrade από τα Windows 8.

Βοήθεια, μπερδεύτηκα!

Με αφορμή την αναζήτηση των απαντήσεων για τις εκδόσεις των Windows 8 που κυκλοφορούν στην Ελλάδα, συγκεντρώσαμε τις γραμμές επικοινωνίας με την Microsoft. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα ή να ζητήσετε διευκρινίσεις για την προσφορά αναβάθμισης στα Windows 8 από την Microsoft στο τηλέφωνο 211.12.06.500 (επιλογή 4, επιλογή 3).
Γενικότερα, σε περίπτωση που το ερώτημά σας αφορά τεχνικό πρόβλημα με κάποιο προϊόν της Microsoft, τότε επικοινωνήστε με το Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης στο 801 500 3000 (με αστική χρέωση) ή 211 1206 500 (εάν καλείτε από κινητό), για να ενημερωθείτε για τις διαθέσιμες επιλογές τεχνικής υποστήριξης.
Εναλλακτικά μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της Τεχνικής Υποστήριξης http://support.microsoft.com/default.aspx?LN=EL ή να δημοσιεύσετε το ερώτημά σας στις δημόσιες ομάδες συζητήσεις (newsgroups) http://support.microsoft.com/newsgroups/?ln=EL (για τελικούς χρήστες).

Ανθή Παναγιωτάκη

In.gr Τεχνολογία

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024