Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Ιωάννα η χελώνα πίσω στο απέραντο γαλάζιο

Η Ιωάννα η χελώνα πίσω στο απέραντο γαλάζιο

Βρέθηκε τον Ιούλιο στην Αλεξανδρούπολη τραυματισμένη σοβαρά στο κεφάλι. Δέχτηκε όμως τη φροντίδα του συλλόγου Αρχέλων για δυόμισι μήνες και τελικά απελευθερώθηκε υγιής στη Μεσσηνία. Η Ιωάννα, μια ενήλικη χελώνα Caretta caretta, έλαβε τις πρώτες βοήθειες στην Κτηνιατρική Σχολή του ΑΠΘ και στη συνέχεια ταξίδεψε στο στο Κέντρο Διάσωσης Θαλάσσιων Χελωνών που λειτουργεί ο Αρχέλων στη Γλυφάδα Αττικής.

Βρέθηκε τον Ιούλιο στην Αλεξανδρούπολη τραυματισμένη σοβαρά στο κεφάλι. Δέχτηκε όμως τη φροντίδα του συλλόγου Αρχέλων για δυόμισι μήνες και τελικά απελευθερώθηκε υγιής στη Μεσσηνία.

Η Ιωάννα, μια ενήλικη χελώνα Caretta caretta, έλαβε τις πρώτες βοήθειες στην Κτηνιατρική Σχολή του ΑΠΘ και στη συνέχεια ταξίδεψε στο στο Κέντρο Διάσωσης Θαλάσσιων Χελωνών που λειτουργεί ο Αρχέλων στη Γλυφάδα Αττικής.

Έπειτα από μια μακρά περίοδο ανάρρωσης, απελευθερώθηκε στις 21 Σεπτεμβρίου κοντά στην Πύλο της Μεσσηνίας, όπου την αποχαιρέτησαν 300 φίλοι και υποστηρικτές της οργάνωσης.

Η επιλογή της Πύλου δεν ήταν τυχαία. Η Μεσσηνία ήταν ο πρώτος μεσογειακός προορισμός της Caretta caretta τη φετινή περίοδο ωοτοκίας. Πάνω από 1.300 φωλιές καταγράφηκαν στις αμμώδεις παραλίες του Νότιου Κυπαρισσιακού Κόλπου, ανάμεσα στον ποταμό Νέδα και το χωριό Καλό Νερό.

Σε αυτές προστίθενται μεταξύ άλλων 28 φωλιές στον Ρωμανό, τρεις στο Λαγκουβάρδο, πέντε στη Φοινικούντα και 46 στην Κορώνη.

H Caretta caretta κατατάσσεται στα απειλούμενα είδη της επίσημης Κόκκινης Λίστας με τα είδη που κινδυνεύουν με εξαφάνιση. Συχνά σκοτώνονται από αλιευτικά εργαλεία και πλαστικές σακούλες, τις οποίες μπορούν να περάσουν για μέδουσες με τις οποίες τρέφονται.

Στην προστασία του είδους στην Ελλάδα συμβάλλει το Κέντρο Διάσωσης του Αρχέλων, το οποίο περιθάλπει κάθε χρόνο γύρω στις 50 τραυματισμένες χελώνες.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024