Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ξεκλείδωτη η οθόνη iPhone και iPad με iOS 7, update εξέδωσε η Apple

Ξεκλείδωτη η οθόνη iPhone και iPad με iOS 7, update εξέδωσε η Apple

Μια κρίσιμη ενημέρωση ασφάλειας λαμβάνουν οι χρήστες iPhone και iPad που έσπευσαν να εγκαταστήσουν την νέα έκδοση του λειτουργικού συστήματος της Apple. Η ενημέρωση iOS 7.0.2 στο iOS 7 επιλύει δύο προβλήματα που αφορούν στο κλείδωμα της οθόνης και την παράκαμψη του λεγόμενου Passcode Lock.

Μια κρίσιμη ενημέρωση ασφάλειας λαμβάνουν οι χρήστες iPhone και iPad που έσπευσαν να εγκαταστήσουν την νέα έκδοση του λειτουργικού συστήματος της Apple. Η ενημέρωση iOS 7.0.2 στο iOS 7 επιλύει δύο προβλήματα που αφορούν στο κλείδωμα της οθόνης και την παράκαμψη του λεγόμενου Passcode Lock.

Ένα προγραμματιστικό λάθος στο κλείδωμα της οθόνης θα μπορούσε να επιτρέψει σε κάποιον με φυσική πρόσβαση στο iPhone τρίτου να πραγματοποιήσει τηλεφωνικές κλήσεις χωρίς να χρειαστεί κωδικό για το ξεκλείδωμα της οθόνης. Το κενό ασφαλείας αποδίδεται στην παράλειψη του κλειδώματος της εφαρμογής που αναλαμβάνει την διεξαγωγή των κλήσεων (call dialer), εξηγεί η Apple, καθώς με το κλείδωμα της οθόνης δεν επέτρεπε μόνο τις επείγουσες κλήσεις αλλά όλες.

Το δεύτερο κενό ασφαλείας που κλείνει η Apple με το iOS 7 αφορά και στους χρήστες iPad: μη εξουσιοδοτημένος χρήστης με φυσική πρόσβαση στην συσκευή μπορούσε να αποκτήσει πρόσβαση στο περιεχόμενό της και να δει τα apps που χρησιμοποίησε πρόσφατα ο χρήστης, να δει, να επεξεργαστεί και να μοιραστεί τις φωτογραφίες του.

Το πρώτο πρόβλημα αφορά χρήστες iPhone 4 και μεταγενέστερα μοντέλα ενώ το δεύτερο πρόβλημα αφορά χρήστες iPhone 4+, αλλά και iPod touch (5ης γενιάς) και τα επόμενα, καθώς και χρήστες iPad 2 και επόμενων μοντέλων. Η ενημέρωση είναι 21ΜΒ.

Αξιοσημείωτο είναι ότι ανάλογο bug υπήρχε και στο iOS 6. Πριν το update σε iOS 6.1, επίδοξοι υποκλοπείς δεδομένων μπορούσαν να τηλεφωνήσουν, να δουν το ιστορικό κλήσεων, τα μηνύματα και τις επαφές του χρήστη παρά το γεγονός ότι το iPhone ήταν κλειδωμένο με τετραψήφιο κωδικό.

Της έκδοσης 7.0.2 προηγήθηκε (20 Σεπτεμβρίου) η έκδοση iOS 7.0.1 που «αντιμετώπιζε bug και έφερνε βελτιώσεις» και λέγεται ότι διόρθωσε το πρόβλημα της χρήσης του αναγνώστη δακτυλικού αποτυπώματος στo iPhone 5S ως αποδεικτικό ταυτότητας για αγορές από το iTunes.

Πάντως, μετά την διάθεση του iOS 7.0.2 ο ερευνητής Dany Lisiansky από το Ισραήλ έδειξε πως μπορεί να αποτελέσει κερκόπορτα η εκ προοιμίου ενεργή δυνατότητα διεξαγωγής κλήσεων με εντολή στο Siri από την οθόνη κλειδώματος. Ο Lisiansky κατορθώνει να αποκτήσει πρόσβαση σε iPhone με iOS 7.0.2 και συγκεκριμένα, στην εφαρμογή για την διαχείριση των κλήσεων, δηλαδή το ιστορικό κλήσεων, τον τηλεφωνητή και την λίστα των επαφών του θύματος-κατόχου.

Μπορείτε να δείτε τι συζητιέται στην επίσημη κοινότητα των χρηστών Apple σχετικά με το iOS 7.0.2 update. Κάποιοι χρήστες διαμαρτύρονται ότι η ενημέρωση δεν επιλύει το πρόβλημα, ωστόσο άλλοι απαντούν πως ο χρήστες πρέπει να κάνει την ενημέρωση συνδέοντας την συσκευή του σε υπολογιστή μέσω καλωδίου (όχι μέσω Wi-Fi) και με την χρήση του iTunes, να περιμένουν να ολοκληρωθεί πριν την αποσυνδέσουν και τέλος να γνωρίζουν πως η ενημέρωση δεν αφαιρεί την πρόσβαση στον πίνακα ελέγχου από την οθόνη κλειδώματος, αλλά την πρόσβαση σε δεδομένα του χρήστη μέσω αυτής.
{{{related}}}

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Με... βιντεοκλήση στον Παπανικολάου πανηγύρισε ο Ολυμπιακός - Ο Λαρεντζάκης του αφιέρωσε τη νίκη (vid)

Οι παίκτες του Ολυμπιακού έδειξαν για ακόμα μια φορά γιατί είναι οικογένεια, καθώς μετά το τέλος του παιχνιδιού πήραν μέσω Face Time τον Κώστα Παπανικολάου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024