Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δυνατότητα αναζήτησης σε κάθε λογής Facebook post με το Graph Search

Δυνατότητα αναζήτησης σε κάθε λογής Facebook post με το Graph Search

Ορατά σε όλους όσους το έχουν επιτρέψει ακούσια ή εκούσια οι χρήστες θα είναι τα δημοσιεύματα, τα σχόλια, οι φωτογραφίες και οι τόποι που δηλώνουν ότι επισκέπτονται, μετά την ενεργοποίηση της αναζήτησης κάθε λογής post στο Κοινωνικό Γράφημα του Facebook.

Σιγά-σιγά, σε μικρό γκρουπ μελών που έχουν ήδη πρόσβαση στο Κοινωνικό Γράφημα ξεκινάει το Facebook να ψάχνει σε οποιοδήποτε δημοσίευμα φιλοξενεί. Η αναζήτηση στο Κοινωνικό Γράφημα επιστρέφει αποτελέσματα ψάχνοντας σε οτιδήποτε μοιράζονται οι χρήστες ότι σκέπτονται (ενημέρωση κατάστασης), στις λεζάντες στις φωτογραφίες που ανεβάζουν, στις τοποθεσίες που κοινοποιούν ότι επισκέφτηκαν και στα σχόλια που έκαναν σε δημοσιεύσεις τρίτων.

Από τα λιγοστά παραδείγματα που έδωσε η υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης φαίνεται ότι είναι εφικτή η αναζήτηση δημοσιεύσεων από επιλεγμένους δημιουργούς (π.χ. φίλους), για μια ορισμένη χρονική περίοδο (π.χ. τον περασμένο μήνα), από συγκεκριμένη τοποθεσία (στο παράδειγμα, δίνεται το query «posts written at the White House», δηλαδή δημοσιεύματα που γράφτηκαν στον Λευκό Οίκο) ή σε post στα οποία σχολίασε ο χρήστης.

Το λεγόμενο Facebook Graph Search περιλαμβάνει φίλτρα που περιορίζουν τα αποτελέσματα με βάση το δημιουργό, την τοποθεσία, τα σχόλια, λέξεις-κλειδιά και πολλά άλλα που δεν έχουν γίνει γνωστά ακόμα.


Η υπηρεσία σημειώνει πως η μηχανή του θα φέρνει στα αποτελέσματα μόνο περιεχόμενο που μοιράστηκαν οι δημιουργοί με τον χρήστη (ή είναι δημόσια) και παραπέμπει τα μέλη του στις ρυθμίσεις απορρήτου και στο αρχείο δραστηριοτήτων για να επιθεωρήσουν τις σχετικές ρυθμίσεις όπου βλέπουν με ποιον μοιράζονται το δικό τους περιεχόμενο.

Η δυνατότητα αναζήτησης στο Κοινωνικό Γράφημα δεν έχει ενεργοποιηθεί για κανέναν, πλην περιορισμένης λίστας χρηστών που δήλωσαν το ανάλογο ενδιαφέρον και εντοπίζονται κυρίως στις ΗΠΑ. Μπορείτε όμως να ψάξετε στο Facebook, στις δημόσιες αναρτήσεις:

  • Τρεις τρόποι για να βρείτε ό,τι σας ενδιαφέρει στο Facebook Πριν ακόμα ενεργοποιηθεί το λεγόμενο κοινωνικό γράφημα για όλα τα μέλη του Facebook, έχετε στην διάθεσή σας τρεις τρόπους για να εντοπίσετε δημόσιες αναρτήσεις στο πυκνοκατοικημένο σάιτ κοινωνικής δικτύωσης. Αναζητήστε με λέξεις-κλειδιά δημόσιες αναρτήσεις που συνοδεύονται από ετικέτες/hashtag, βρείτε έτοιμες λίστες ενδιαφερόντων και ακολουθήστε τις ή ψάξτε μόνο στις δημόσιες αναρτήσεις και βρείτε ό,τι σας ενδιαφέρει ακόμα και αν ο συντάκτης τους δεν έχει προσθέσει ετικέτα στο post του.
  • Τα πρώτα κόλπα αναρρίχησης στα αποτελέσματα της μηχανής του Facebook

Ανθή Παναγιωτάκη

@anthi

In.gr Τεχνολογία

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024