Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Υπογραφή στο σχέδιο Π.Δ. για το ηλεκτρονικό αρχείο και την ψηφιοποίηση στο δημόσιο

Υπεγράφη από την Υφυπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Εύη Χριστοφιλοπούλου, το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για το Ηλεκτρονικό Αρχείο  και την Ψηφιοποίηση Εγγράφων, το οποίο θα εφαρμοστεί σε ολόκληρο το δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Υπεγράφη από την Υφυπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Εύη Χριστοφιλοπούλου, το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για το Ηλεκτρονικό Αρχείο και την Ψηφιοποίηση Εγγράφων, το οποίο θα εφαρμοστεί σε ολόκληρο το δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Όπως προβλέπει ο Ν. 3979/2011 για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, με το προεδρικό διάταγμα ρυθμίζονται θέματα δημιουργίας και τήρησης ηλεκτρονικών αρχείων από τους δημόσιους φορείς. Στην ανακοίνωση του Υπουργείου τονίζεται πως «δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην ασφάλεια των ηλεκτρονικών αρχείων των φορέων του δημοσίου.

Στο προεδρικό διάταγμα αναφέρεται πως προβλέπεται η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας σε εξωτερικό αποθηκευτικό μέσο, η δυνατότητα συγχρονισμού των δεδομένων σε κέντρο δεδομένων υψηλής διαθεσιμότητας (cloud), καθώς και η δυνατότητα αποθήκευσης των δεδομένων σε κρυπτογραφημένη μορφή, εφόσον το υπαγορεύουν οι ανάγκες του φορέα.» Επίσης, σημειώνεται πως «κάθε σύστημα ηλεκτρονικής αρχειοθέτησης διασφαλίζει ότι τα αρχεία παραμένουν ακέραια και αξιόπιστα, σύμφωνα με τις διαδικασίες με τις οποίες έχουν παραχθεί για όλο το χρόνο διατήρησής τους, λαμβάνοντας μέριμνα για την πρόσβαση, προστασία και επαναχρησιμοποίηση των τεκμηρίων από απώλεια ή καταστροφή.»

Επίσης, στο ίδιο διάταγμα καθορίζονται οι διαδικασίες ψηφιοποίησης των έντυπων εγγράφων των δημόσιων φορέων και δίνεται η δυνατότητα στους φορείς να ψηφιοποιήσουν όλα τα έντυπα έγγραφα που διαθέτουν και να δημιουργήσουν ακριβή ηλεκτρονικά αντίγραφα.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024