Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τα Microsoft Surface 2 και Surface Pro 2

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τα Microsoft Surface 2 και Surface Pro 2

H Microsoft επιμένει ότι μπορεί να κατασκευάσει «τα καλύτερα tablet στον κόσμο» και παρά την χλιαρή είσοδό της στην αγορά επιμένει ότι τα νέα Surface αποτελούν εξαιρετικό δείγμα γραφής, πριν καν ενσωματωθούν στο δυναμικό της χιλιάδες μηχανικοί από το τμήμα συσκευών της φινλανδικής Nokia. To Surface 2 αποτελεί τον διάδοχο του ταλαιπωρημένου Surface RT με Windows RT και θα πωλείται στα 500 δολάρια. Το Surface  Pro 2 θα φέρει Windows 8.1 και θα πωλείται στα 900 δολάρια από τις 22 Οκτωβρίου χάρη στο προνόμιο της δυνατότητας εκτέλεσης εφαρμογών για PC.

H Microsoft επιμένει ότι μπορεί να κατασκευάσει «τα καλύτερα tablet στον κόσμο» και, παρά την χλιαρή είσοδό της στην αγορά, επιμένει ότι τα νέα Surface αποτελούν εξαιρετικό δείγμα γραφής για το τι μπορεί να κάνει η εταιρεία στο hardware, πριν καν ενσωματωθούν στο δυναμικό της χιλιάδες μηχανικοί από το τμήμα συσκευών της φινλανδικής Nokia.

To Surface 2 αποτελεί τον διάδοχο του ταλαιπωρημένου Surface RT με Windows RT και θα πωλείται γύρω στα 500 δολάρια (από €439 για το μοντέλο 32GB). Ο πρόγονος του Surface με Windows RT είχε στοιχίσει πέρσι στην Microsoft 900 εκατομμύρια δολάρια, αποτέλεσμα της απόφασης να ρίξει δραστικά την τιμή του κατά 150 δολάρια ή -30%.

  • Surface 2 -Κύρια τεχνικά χαρακτηριστικά
    NVIDIA Tegra 4 (Cortex A15)
    Έως 10 ώρες αναπαραγωγής βίντεο
    10,6» ClearType Full HD, 1920 x 1080 pixel (ικανή για προβολή βίντεο υψηλής ευκρίνειας στα 1080p)
    USB 3.0
    3,5 Μpixel εμπρόσθια κάμερα
    5 Mpixel κάμερα πίσω ικανές αμφότερες για λήψη βίντεο με υψηλή ευκρίνεια 1080p, υποσχόμενη καλύτερη λήψη ακόμα και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού
  • Το Surface 2 θα κυκλοφορήσει σε δύο μοντέλα με 32GB και 64GB μνήμη και συνδέεται με τα ειδικά πληκτρολόγια Touch ή Type Cover.

Το Surface 2 τοποθετείται απέναντι στο iPad (σε τιμή χαμηλότερη κατά 50 μόλις δολάρια από την ταμπλέτα-πρότυπο της Apple), ωστόσο η Microsoft φαίνεται να επιμένει πως μια ταμπλέτα με την έκδοση των Windows που δεν τρέχει εφαρμογές για τα «κανονικά» Windows έχει μέλλον στην αγορά (βασίζεται στα Windows RT για τα οποία μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα στο tech.in.gr).

Το Surface Pro 2 θα τρέχει Windows 8.1 και θα πωλείται στα 900 δολάρια (από 889 ευρώ στην Ευρώπη) από τις 22 Οκτωβρίου -η πολυαναμενόμενη ως καλύτερη έκδοση των Windows 8 αναμένεται λίγες ημέρες νωρίτερα- χάρη στο προνόμιο της δυνατότητας εκτέλεσης εφαρμογών για PC με Windows 8.

H Microsoft ξαναμπαίνει στην αρένα με δύο ταμπλέτες σε μη συμβατική διάσταση. Τα Surface δεύτερης γενιάς δεν έχουν οθόνες 7, 8 ή περίπου 9 ιντσών -το iPad κυκλοφορεί στις 7,9» και 8,9» με το ίδιο λειτουργικό και app και η πλειoνότητα των tablet με Android είναι στις 7 και στις 10 ίντσες. Αντ’αυτών, η Microsoft επιμένει στις 10,6 ίντσες και στα επιπρόσθετα -και με επιπλέον χρέωση- καλύμματα-πληκτρολόγια κόστους άνω των 120 ευρώ.

  • Το βάρος του Surface 2 περιορίζεται στα 700 γραμμάρια και του Surface Pro 2 φτάνει τα 900 γραμμάρια, χωρίς τα λεπτά και ελαφριά προαιρετικά πληκτρολόγια.

Το Surface 2 με Windows RT βασίζεται σε αρχιτεκτονική της ARM με επεξεργαστή nVidia Tegra 4 και θα πωλείται στα 499 δολάρια με 32GB μνήμη (ή 439 ευρώ στην Ιταλία όπου ξεκίνησαν ήδη οι προ-παραγγελίες).

To Surface Pro 2 έρχεται από τον κόσμο των προσωπικών υπολογιστών και έχει Intel Inside τέταρτης γενιάς (core i5). Στις 22 Οκτωβρίου θα πωλείται στα 900 περίπου δολάρια με μνήμη 64GB ή 889 ευρώ (και έως 512GB) και μοιάζει να έρχεται να κανιβαλίσει μάλλον τα PC παρά τα tablet στο μέγεθός του.

Εξάλλου, η Microsoft φαίνεται πως πιστεύει ότι το ίδιο το PC αλλάζει μορφή και μετατρέπεται σε μια συσκευή που μπορεί να λειτουργεί ως tablet «για κατανάλωση περιεχομένου» στηριγμένο άνετα στο πολυλειτουργικό στήριγμά του, ως notebook για παραγωγική εργασία εν κινήσει αλλά και ως ολοκληρωμένος, πλήρως λειτουργικός υπολογιστής στο γραφείο, συνδεδεμένος σε επαρκώς μεγαλύτερο μόνιτορ και σταθμό ανεφοδιασμού, με νέα περιφερειακά στο χρονοδιάγραμμα του 2014. Ο αντιπρόεδρος της εταιρείας Panos Panay υποστήριξε πως με την βάση φόρτισης και σύνδεσης περιφερειακών που θα διαθέσει για το Surface Pro 2 το 2014 αντί 200 δολαρίων επιπλέον, θα έχει κατασκευάσει «την πρώτη συσκευή που είναι tablet, laptop αλλά ΚΑΙ σταθμός εργασίας υψηλών προδιαγραφών».

  • Surface Pro 2Κύρια τεχνικά χαρακτηριστικά
    Βασίζεται στον Intel Core i5 τέταρτης γενιάς με σημαντικά μεγαλύτερη αυτονομία κατά 75% από το πρώτο Surface Pro. Το Surface Pro 2 θα κυκλοφορήσει με 64GB και 128GB εσωτερικό χώρο, 4GB RAM καθώς και σε μεγαλύτερα μοντέλα με 256GB και 512GB εσωτερικό χώρο και διπλάσια RAM, 8GB.

Εξάλλου, δεν είναι τυχαίο πως ακόμα και το Surface 2 θα φέρει μια μίνι έκδοση του Office για τα Windows RT, με το Word (επεξεργασία κειμένου), το Excel (επεξεργασία λογιστικών φύλλων) το Outlook (διαχείριση μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου) και το PowerPoint (παρουσιάσεις).

PC Gaming εν κινήσει

Επιπλέον, η κατασκευάστρια εταιρεία επιμένει πως τα νέα Surface έχουν πολλά περισσότερα να προσφέρουν στους φανατικούς gamer αφού δεν θα χρειαστεί να περιοριστούν «στα παιχνιδάκια του Android», τύπου Angry Birds ή Fruit Ninja (τα οποία ωστόσο, υπάρχουν και στο δικό της Store), αλλά να παίξουν ακόμα και WoW ή Halo στο μεταμορφωμένο ισχυρό PC τους.

Πατήστε το Surface με το αυτοκίνητο, χτυπήστε το με σφυρί

Τα νέα Surface δεν έχουν αλλάξει ριζικά εξωτερική εμφάνιση, αν και έχει βελτιωθεί το ενσωματωμένο στήριγμα, το Kickstand που έχει πλέον δύο θέσεις στήριξης. Το εσωτερικό τους όμως υπόσχεται καλύτερες επιδόσεις, μεγαλύτερη αυτονομία και προβολή σε πιο ευκρινείς οθόνες, αλλά και ποιοτική κατασκευή εξαιρετικής αντοχής σε περίβλημα μαγνησίου με οθόνη από ανθεκτικό γυαλί. Μάλιστα, η Microsoft τολμάει να πει ότι μπορεί κανείς να τα χτυπήσει με σφυρί ή να επιχειρήσει να τα ισοπεδώσει με το αυτοκίνητο χωρίς να κατορθώσει να τα καταστρέψει (αναμείνατε πλήθος διασκεδαστικών και τρομακτικών smash video στο YouTube).

Ένα χρόνο κλήσεις σε σταθερά μέσω Skype, 200GB στο Skydrive για 2 χρόνια

Επιπλέον, η Microsoft χρησιμοποιεί τις πρότυπες συσκευές της για να δώσει ώθηση στις διαδικτυακές της υπηρεσίες. Έτσι, τα Surface δεύτερης γενιάς, αμφότερα, θα παραχωρούν για δύο χρόνια 200 GB στους κατόχους τους. Επίσης, τα Surface 2 και Surface Pro 2 θα επιτρέπουν την διεξαγωγή τηλεφωνικών κλήσεων μέσω Διαδικτύου από το δικό της Skype σε σταθερά τηλέφωνα σε 60 χώρες για τον πρώτο χρόνο, ως προσφορά γνωριμίας και δέλεαρ για συνδρομή στην συνέχεια.

Τα δύο νέα Surface παρουσιάστηκαν σε ειδική εκδήλωση στην Νέα Υόρκη, όπου οι πρώτοι συντάκτες είχαν την ευκαιρία να τα αγγίξουν έστω και για λίγο -κάτι που δεν είχε συμβεί κατά την πρώτη παρουσίαση των Surface. Η ανταποκρίτρια του Associated Press Bree Fowler γράφει πως μοιάζει σχεδόν άδικο να τα κατηγοριοποιήσει κανείς ως tablet, ειδικά όταν χρησιμοποιούνται με το πληκτρολόγιο-κάλυμμα TouchCover 2 (πρόσθετου κόστους 130 δολαρίων) και ποντίκι ειδικά σχεδιασμένο για τα νέα Surface (το 2014 θα διατεθούν και docking station με τιμή 200 δολάρια).

Τα Surface 2 και Surface Pro 2 θα κυκλοφορήσουν στις 22 Οκτωβρίου σε 22 αγορές και στην Κίνα τον Νοέμβριο, με τις υπόλοιπες να ακολουθούν «τους επόμενους μήνες» (η Ελλάδα δεν περιλαμβάνεται σε αυτές). Τα πρώτα Surface με WinRT κυκλοφόρησαν «παντού», όχι όμως στην Ελλάδα.

  • To Touch Cover 2 των 2,75 χιλιοστών πάχους με οπίσθιο φωτισμό θα πωλείται στα 120 δολάρια, το χρωματιστό και το λιγότερο θορυβώδες Type Cover 2 θα πωλείται 130 δολάρια. Επιπλέον, η Microsoft θα διαθέσει από τις αρχές του 2014 το Power Cover των 200 δολαρίων, που θα λειτουργεί ως πληκτρολόγιο Type Cover αλλά και ως πρόσθετη πηγή ενέργειας ικανή ακόμα και να διπλασιάσει την αυτονομία του Surface 2, Surface Pro και Surface Pro 2.
  • Το Docking Station για το Surface Pro 2 θα κυκλοφορήσει επίσης στις αρχές του 2014 και είναι αυτό που θα μετατρέψει το Surface Pro 2 σε PC με πλήθος υπαρκτών περιφερειακών που συνδέονται στη μία θύρα USB 3.0 τετραπλάσιας ταχύτητας μεταφοράς αρχείων και σε τρεις θύρες USB 2.0. Έτσι, το tablet αποκτά μόνιτορ, σύνδεση σε τοπικά δίκτυα Ethernet, ηχεία και τροφοδοσία. Συγκεκριμένα, το docking station έχει έξοδο βίντεο Mini DisplayPort, τρεις θύρες USB 2.0 και μια θύρα USB 3.0, θύρα Ethernet και υποδοχή 3.5mm για audio in και out.
  • Τέλος, η Microsoft θα διαθέσει έναν ασύρματο προσαρμογέα (Wireless Adapter for Typing Covers στα 60 δολάρια) για τα καλύμματα-πληκτρολόγια ώστε να επιτρέψει την πληκτρολόγηση από απόσταση με σύνδεση μικρής εμβέλειας Bluetooth (συνδέοντας για παράδειγμα το tablet με μόνιτορ ή την τηλεόραση και πληκτρολόγηση από τον καναπέ). Ακόμα θα διαθέσει φορτιστή αυτοκινήτου (Car Charger με USB για φόρτιση και άλλης συσκευής) αντί 50 δολαρίων και το Arc Touch Mouce Surface Edition, δηλαδή Arc Touch mouse ειδικά σχεδιασμένα για τα νέα Surface (Bluetooth 3.0, αντί 70 δολαρίων).

Τέλος το Surface Pro 2 συνοδεύεται από το πενάκι Pro Pen για την τήρηση σημειώσεων, ζωγραφική και επισημάνσεις χειρόγραφα.

Οι τιμές των Microsoft Surface 2 και Microsoft Surface Pro 2

Surface 2

32GB – $449
64GB – $549

Στην Ιταλία οι τιμές ξεκινούν από τα 439 ευρώ.

Surface Pro 2

64GB, 4GB – $899
128GB, 4GB RAM – $999
256GB, 8GB RAM – $1299
512GB, 8GB RAM – $1799

Στην Ιταλία, οι τιμές ξεκινούν από τα 889 ευρώ.

Το Surface 2 θα κυκλοφορήσει σε έκδοση LTE το 2014, όπως προανήγγειλε ο Panos Panay (το τσιπ της Nvidia δίνει αυτή την δυνατότητα, αφού μπορεί να προστεθεί στο SoC το πρώτο μόντεμ της Nvidia 4G LTE).

Ανθή Παναγιωτάκη
@techingr

Associated Press,In.gr Τεχνολογία

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024