Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Προβληματική η διάθεση του Blackberry Messenger σε Android και iPhone

Προβληματική η διάθεση του Blackberry Messenger σε Android και iPhone

H διάθεση τής πολλά υποσχόμενης υπηρεσίας επικοινωνίας που απολαμβάνουν οι χρήστες Blackberry σε Android και iOS διακόπηκε, αφού η έκδοση του BBM για Android που δημοσιεύτηκε online ήταν «ανεπίσημη» δηλώνει η εταιρεία που μόλις απέλυσε το 40% του προσωπικού της.

H διάθεση τής πολλά υποσχόμενης υπηρεσίας επικοινωνίας που απολαμβάνουν οι χρήστες Blackberry σε Android και iOS διακόπηκε, αφού η έκδοση του BBM για Android που δημοσιεύτηκε online ήταν «ανεπίσημη» δηλώνει η εταιρεία που μόλις απέλυσε το 40% του προσωπικού της.

Η Research In Motion είχε προαναγγείλει ότι η διάθεση του BBM app ανά τον κόσμο θα ξεκινήσει στις 21 Σεπτεμβρίου. Έτσι, θα γινόταν εφικτή η επικοινωνία μεταξύ χρηστών «έξυπνων» κινητών τηλεφώνων διαφορετικής πλατφόρμας, δηλαδή smartphone κάθε λογής με Android, iPhone με iOS 6 και iOS 7 καθώς και Blackberry. Με το BBM, οι χρήστες θα μπορούσαν να κάνουν chat (με μηνύματα έως και 2000 χαρακτήρων) αλλά και να ανταλλάξουν αρχεία άμεσα (αρχεία ήχου και φωτογραφίες), να συζητούν σε ομάδες (BBM Groups), να κάνουν αναρτήσεις όπως κάνουν τα μέλη του Facebook στο νέο τους κοινωνικό δίκτυο (Updates), χωρίς να χρειαστεί να γνωρίζουν όσοι επικοινωνούν μαζί τους ούτε το κινητό τους τηλέφωνο, ούτε την διεύθυνση του ηλεκτρονικού τους ταχυδρομείου (απαιτείται ένα PIN). Στα σχέδια της RIM είναι επίσης η δημιουργία των «καναλιών» BBM, μέσω των οποίων οι συνδρομητές θα επιλέγουν να λαμβάνουν επικοινωνία από επιχειρήσεις, καλλιτέχνες, παρόχους υπηρεσιών, κοινότητες κ.λπ. Ενδιαφέρον παρουσιάζει επίσης ότι στα σχέδια της RIM είναι οι βιντεοκλήσεις και η δυνατότητα αυτόματης εναλλαγής από την επικοινωνία με γραπτά μηνύματα σε συνομιλία με φωνή (BBM Video calling και BBM Voice calling) μεταξύ χρηστών Android/iPhone και Blackberry σε μελλοντική έκδοση του BBM app.

Παρά την… γκάφα της διάθεσης ανεπίσημης έκδοσης του BBM app για Android (η έκδοση για iPhone ήταν η επίσημη, αν και διακόπηκε επίσης προσωρινά η διάθεσή της), η RIM πανηγυρίζει αναφέροντας τους αριθμούς: 1.100.000 ενεργοί χρήστες στο δικό της δίκτυο συζητήσεων μέσα στις πρώτες 8 ώρες. «Είναι εκπληκτικό», γράφουν στο εταιρικό μπλογκ, προσθέτοντας πως η έκδοση αυτή προκάλεσε προβλήματα τα οποία καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια να αντιμετωπίσουν. Πάντως, η υπηρεσία συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά, αναφέρεται στο σχετικό blog post.

Πληροφορίες για το δίκτυο επικοινωνίας της RIM:

  • Ο BlackBerry Messenger είναι μια υπηρεσία άμεσης επικοινωνίας που συνδέει όλους τους χρήστες Blackberry. O Messenger της RIM επιτρέπει όχι μόνο την ανταλλαγή μηνυμάτων μεταξύ τους, αλλά και κλιπ μουσικής και άλλων πολυμέσων.
  • Επιπλέον, και ίσως πιο σημαντικό είναι ότι, η ιντερνετική υπηρεσία της RIM, συμπιέζει πάρα πολύ το περιεχόμενο που κινείται στους ακριβούς δρόμους των δικτύων κινητής τηλεφωνίας. Έτσι, τα 600ΜΒ κίνηση γίνονται 100ΜΒ (υποστηρίζει συμπίεση με λόγο 5:1 ή και 6:1), γεγονός που μεταφράζεται σε εξαιρετικά σημαντική εξοικονόμηση όχι μόνο κόστους για τον συνδρομητή αλλά και χρόνου.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Έφερε τη σειρά στα ίσια με μπρέικ το Μαϊάμι (vid)

Οι Χιτ σόκαραν τους Σέλτικς, καθώς επικράτησαν με 111-101 στη Βοστώνη και έφεραν στα ίσια (1-1) τη σειρά του πρώτου γύρου των playoffs.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024