Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η LG κρεμάει στον τοίχο τις φωτεινές τηλεοράσεις OLED

Η LG κρεμάει στον τοίχο τις φωτεινές τηλεοράσεις OLED

Η LG παρουσιάζει μεταξύ άλλων στην φετινή IFA, την έκθεση καταναλωτικών ηλεκτρονικών του Βερολίνου, μια τηλεόραση OLED 55 ιντσών, την πρώτη τηλεόραση τεχνολογίας OLED που μπορεί να αναρτηθεί στον τοίχο. Μην εκπλαγείτε λοιπόν, εάν δείτε ότι η σκαλιστή κορνίζα δεν περιβάλλει ένα έργο τέχνης σε παραδοσιακό καμβά, αλλά τηλεόραση που αποδίδει εξαιρετικά ζωντανά τα χρώματα με λεπτομέρειες ορατές ακόμα και υπό μεγάλη γωνία. Πρόκειται για την Gallery OLED TV της LG.

Η LG παρουσιάζει στην φετινή την έκθεση καταναλωτικών ηλεκτρονικών του Βερολίνου, μια τηλεόραση OLED 55 ιντσών, την πρώτη τηλεόραση τεχνολογίας OLED που μπορεί να αναρτηθεί στον τοίχο. Μην εκπλαγείτε λοιπόν, εάν δείτε ότι η σκαλιστή κορνίζα δεν περιβάλλει ένα έργο τέχνης σε παραδοσιακό καμβά, αλλά μια τηλεόραση που αποδίδει εξαιρετικά ζωντανά τα χρώματα με λεπτομέρειες ορατές ακόμα και υπό μεγάλη γωνία. Πρόκειται για την Gallery OLED TV της LG.

H Gallery OLED TV είναι η νεότερη προσθήκη της LG στην γκάμα που δημιούργησε φέτος για τις OLED TV της. Πίσω από το λεπτό πλαίσιο της τηλεόρασης κρύβεται έξυπνα ένα ισχυρό σύστημα ηχείων 2.2 καναλιών. Όταν η τηλεόραση τεθεί σε λειτουργία «Gallery», μπορεί να προβάλλει σε υψηλή ανάλυση φωτογραφίες ή ψηφιακές εικόνες πινάκων ζωγραφικής. Όπως όλες οι OLED TV της LG, η 55EA8800 χρησιμοποιεί την τεχνολογία WRGB OLED, μια αποκλειστικότητα της LG, η οποία εγγυάται ζωντανά χρώματα και πολύ μεγάλη γωνίας θέασης.

Το περίπτερο της LG φέτος στην IFA είναι διακοσμημένο με έργα καταξιωμένων καλλιτεχνών, όπως ο Romero Britto και ο Yang-min Ha. «Οι τηλεοράσεις επόμενης γενιάς πιστοποιούν με μοναδικό τρόπο ότι τέχνη και τεχνολογία αποτελούν τον ιδανικό συνδυασμό», υποστηρίζει ο κατασκευαστής.

ULTRA HD TV

Οι τηλεοράσεις LG ULTRA HD έχουν τέσσερις φορές μεγαλύτερη ανάλυση από εκείνη μιας Full HD TV. Η LG έχει ήδη παρουσιάσει την πρώτης τηλεόραση UHD 84 ιντσών και δύο premium μοντέλα στις 55 και στις 65 ίντσες (σειρά LA9700). Στην IFA 2013, η εταιρεία παρουσίασε δύο πιο προσιτές εκδοχές, την σειρά LA9650, καθώς και μια αναβαθμισμένη έκδοση της 84 ιντσών ULTRA HD TV (το μοντέλο 84LA9800).

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι οι τηλεοράσεις Ultra HD της LG έχουν ενσωματωμένο αποκωδικοποιητή (HEVC, High Efficiency Video Coding), που τους επιτρέπει να αναπαράγουν υλικό Ultra HD κατευθείαν από USB flash drive.

Σε ότι αφορά στο περιεχόμενο σε Ultra HD, οι τηλεοράσεις αυτές μπορούν να ανεβάσουν την ποιότητα (upscale) σε επίπεδα κοντά στο UHD. To περιεχόμενό τους είναι ορατό και υπό γωνία θέασης 178 μοιρών, με εκπληκτικά καθαρή εικόνα. Η σειρά LA9700 με τα premium μοντέλα 55, 65 ιντσών κάνει ένα ακόμα βήμα, εξηγεί η εταιρεία. Χάρη στην τεχνολογία NANO FULL LED backlighting, βελτιώνει την αντίθεση, τη φωτεινότητα και τη χρωματική απόδοση.

Επιπλέον, οι τηλεοράσεις της σειράς LA9700 είναι εξοπλισμένες με σύστημα ήχου 4.1 καναλιών και ισχύος 50W, με τα ηχεία τύπου Sliding να είναι τοποθετημένα μετωπικά, ενώ στην περίπτωση της σειράς LA9650 βρίσκονται τοποθετημένα στις δύο πλαϊνές όψεις της συσκευής. Η 84LA9800 διαθέτει σύστημα 2.2 καναλιών, ισχύος 310W, με τα ηχεία τοποθετημένα και στις δύο όψεις της τεράστιας οθόνης, για μια εμπειρία θέασης κινηματογραφικού επιπέδου.


Δείτε τις τηλεοράσεις με… καμπύλες της LG στην IFA 2013

Τα βλέμματα στην IFA είναι επίσης στραμμένα στις κοίλες τηλεοράσεις OLED. H LG 55EA9800, 55 ιντσών, που εκθέτει στo Βερολίνο η LG έχει πάχος 4,3 χιλιοστά και βάρος μόλις 17 κιλά. Η βάση της είναι σχεδόν διάφανη και εκεί έχουν ενσωματωθεί και τα ηχεία της, τα LG Clear Speakers, τα οποία αποδίδουν ιδιαίτερα πιστά τις μεσαίες και υψηλές συχνότητες, υποστηρίζει ο κατασκευαστής.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 20:30 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 2ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Απριλίου 2024