Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στα χέρια της Microsoft το τμήμα συσκευών και υπηρεσιών της Nokia

Στα χέρια της Microsoft το τμήμα συσκευών και υπηρεσιών της Nokia

H Microsoft ανακοίνωσε ότι θα αγοράσει το τμήμα κινητής τηλεφωνίας της Nokia και τις άδειες χρήσης των κατοχυρωμένων τεχνολογιών της προσφέροντας 5,44 δισεκατομμύρια ευρώ. Στην Microsoft θα επιστρέψει ο διευθύνοντας σύμβουλος της φινλανδικής εταιρείας, Στέφεν Έλοπ, ο άνθρωπος που τον Φεβρουάριο του 2011 είχε υπογράψει την συμφωνία που θα έφερνε το λειτουργικό σύστημα της Microsoft στα smartphone της Nokia.

H Microsoft ανακοίνωσε ότι θα αγοράσει το τμήμα κινητής τηλεφωνίας της Nokia και τις άδειες χρήσης των κατοχυρωμένων τεχνολογιών της προσφέροντας 5,44 δισεκατομμύρια ευρώ. Στην Microsoft θα επιστρέψει ο διευθύνοντας σύμβουλος της φινλανδικής εταιρείας, Στέφεν Έλοπ, ο άνθρωπος που τον Φεβρουάριο του 2011 είχε υπογράψει την συμφωνία που θα έφερνε το λειτουργικό σύστημα της Microsoft στα smartphone της Nokia. Την συμφωνία είχε συνυπογράψει ο Στήβεν Μπάλμπερ, ο οποίος αποχωρεί εντός 12μήνου από την Microsoft, αφήνοντας ελεύθερο το πεδίο στον υπό αναζήτηση διάδοχό του για την αναμόρφωση της Microsoft σε μια εταιρεία «συσκευών και υπηρεσιών».

Η πώληση του τμήματος συσκευών της Nokia θεωρείται επί της ουσία και η έξοδός της από την αγορά κινητών τηλεφώνων, μια αγορά στην οποία κυριάρχισε επί σειρά ετών.

Το τίμημα για την εξαγορά του τμήματος κινητών τηλεφώνων της Nokia αντιπροσωπεύει το ένα τέταρτο των πωλήσεών της το 2012, εντούτοις οι αναλυτές της αγοράς δεν σπεύδουν να μιλήσουν για υποτίμηση της αξία του. Κι αυτό καθώς τα τελευταία χρόνια η Nokia χάνει διαρκώς μερίδιο αγοράς και κέρδη.

Μετά την εξαγορά από την Microsoft, η δραστηριότητα της Nokia θα περιοριστεί στα δίκτυα, την πλοήγηση και την χορήγηση αδειών για τις πατέντες της.

  • Microsoft και Nokia στην Ε.Ε. για τον «Δούρειο Ίππο της Google» Η Google απειλεί τον υγιή ανταγωνισμό στην Ε.Ε. σε smartphone και tablet καταγγέλλουν επισήμως στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού τα μέλη της ένωσης 17 επιχειρήσεων FairSearch.org, μεταξύ των οποίων η Microsoft, η Nokia και η Oracle, η Expedia και η TripAdvisor. Το Android αποτελεί τον Δούρειο Ίππο της Google, καταγγέλλουν, για να προωθήσει ολόκληρη σειρά υπηρεσιών μαζί με app που δεν νοείται να λείπουν από ένα smartphone ή tablet με Android.

Reuters,In.gr Τεχνολογία

Sports in

«Τρέλα»: Οι πανηγυρισμοί των Ερυθρόλευκων για την ιστορική πρόκριση (pics+vids)

Οι Ερυθρόλευκοι προκρίθηκαν στον τελικό του UEFA Youth League, με τους παίκτες της πειραϊκής ομάδας να πανηγυρίζουν με την ψυχή τους την θρυλική πρόκριση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024