Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
H πρώτη κυρτή τηλεόραση στην Ευρώπη από την LG

H πρώτη κυρτή τηλεόραση στην Ευρώπη από την LG

Η LG Electronics ξεκινά από την αγορά της Γερμανίας την διάθεση της πρώτης κυρτής τηλεόρασης τεχνολογίας OLED. H βελτιστοποίηση της καμπυλότητας θεωρείται ότι μπορεί να βελτιώσει πολύ την εμπειρία της τηλεθέασης, αφού ολόκληρη η επιφάνεια της οθόνης απέχει το ίδιο από τα μάτια του θεατή, εξαλείφοντας το πρόβλημα της οπτικής παραμόρφωσης και της απώλειας λεπτομέρειας στα άκρα της οθόνης.

Η LG Electronics ξεκινά από την αγορά της Γερμανίας την διάθεση της πρώτης κυρτής τηλεόρασης τεχνολογίας OLED 55», υποσχόμενη ότι εντός του 2013 θα ακολουθούν πολλές ακόμα ευρωπαϊκές χώρες. H βελτιστοποίηση της καμπυλότητας θεωρείται ότι μπορεί να βελτιώσει πολύ την εμπειρία της τηλεθέασης, αφού ολόκληρη η επιφάνεια της οθόνης απέχει το ίδιο από τα μάτια του θεατή, εξαλείφοντας το πρόβλημα της οπτικής παραμόρφωσης και της απώλειας λεπτομέρειας στα άκρα της οθόνης.

Η ανακοίνωση της LG Electronics αφορά συγκεκριμένα το μοντέλο 55EA9800 που κυκλοφορεί άμεσα μέσω επιλεγμένων καταστημάτων λιανικής σε ολόκληρη τη Γερμανία. Ο αντιπρόεδρος της LG και επικεφαλής του τμήματος των τηλεοράσεων στην εταιρεία, In-kyu Lee χαρακτήρισε το γεγονός ορόσημο για την έναρξη μιας νέας εποχής στην ψυχαγωγία, καθώς η κυρτή τηλεόραση OLED της LG βασίζεται στην τεχνολογία πάνελ επόμενης γενιάς (OLED) και σε «εξαιρετικά προσεγμένο και υψηλών προδιαγραφών σχεδιασμό», αναφερόμενος στην καμπυλότητα. «Η LG είναι απολύτως προσηλωμένη στο να προσφέρει στον Ευρωπαίο καταναλωτή τις πιο προηγμένες συσκευές τεχνολογίας OLED,» δήλωσε ο κ. In-kyu Lee.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της DisplaySearch, μέχρι το 2017 η Ευρώπη θα αντιπροσωπεύει το 30% της παγκόσμιας αγοράς OLED TV. Όπως επισημαίνει η εταιρεία ερευνών, μέχρι το 2016 η ζήτηση για συσκευές τεχνολογίας OLED θα έχει ξεπεράσει τις επτά εκατομμύρια μονάδες σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η LG υποστηρίζει πως η τεχνολογία WRGB OLED που χρησιμοποιείται μόνο στις δικές της τηλεοράσεις και το κομψό καμπυλωτό σχήμα της οθόνης, έχουν ως αποτέλεσμα εξαιρετική ποιότητα απεικόνισης και μια μοναδική εμπειρία θέασης. Η Curved OLED TV της LG έχει ήδη κερδίσει το βραβείο Red Dot: Best of the Best σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ παράλληλα αναγνωρισμένοι διεθνείς οίκοι δοκιμών, όπως η TÜV Rheinland, η Intertek και η VDE, έχουν πιστοποιήσει την αξεπέραστη ποιότητα της εικόνας της. H premium συσκευή της LG είναι η πρώτη OLED TV στον κόσμο που λαμβάνει την πιστοποίηση THX.

Η επίσημη παρουσίαση της CURVED OLED TV στους Γερμανούς καταναλωτές θα γίνει με μια ειδική εκδήλωση, στο πλαίσιο της έκθεσης HIFI Profis στη Φρανκφούρτη.

H Curved OLED TV της LG κυκλοφορεί στην Νότια Κορέα ήδη από τον Απρίλιο αντί 15 εκ. γουον Κορέας (~10.500 δολάρια ή 8.000 ευρώ). Διαβάστε περισσότερα για την πρώτη κυρτή τηλεόραση στο tech.in.gr.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024