Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Χιλιάδες παραγγελίες για το Jolla, που θα τα βάλει με Androidειδή και iPhone

Χιλιάδες παραγγελίες για το Jolla, που θα τα βάλει με Androidειδή και iPhone

Ενθαρρυντικό ήταν το ενδιαφέρον που επέδειξαν για το ανοικτό Jolla, το smartphone που τρέχει το λειτουργικό που ανέπτυξαν πρώην μηχανικοί της Nokia, αφού η εταιρεία εγκατέλειψε το MeeGo για να στραφεί στα Windows Phone. H πρώτη φουρνιά Jolla με Sailfish OS εξαντλήθηκε και τώρα η φινλανδική εταιρεία ετοιμάζεται να στείλει 50.000 «γιόλα» που τρέχουν εφαρμογές για Android και Web apps HTML5, στους πρώτους ενθουσιώδεις χρήστες.

Ενθαρρυντικό χαρακτηρίζεται το ενδιαφέρον για το ανοικτό Jolla, το smartphone που τρέχει το λειτουργικό που ανέπτυξαν πρώην μηχανικοί της Nokia, αφού η εταιρεία εγκατέλειψε το MeeGo για να στραφεί στα Windows Phone.

H πρώτη φουρνιά Jolla με Sailfish OS εξαντλήθηκε και τώρα η φινλανδική εταιρεία ετοιμάζεται να στείλει 50.000 «γιόλα» που θα μπορούν να εκτελούν εφαρμογές για Android, στους πρώτους ενθουσιώδεις χρήστες. Παράλληλα, ξεκινούν οι προ-παραγγελίες που θα ικανοποιηθούν αργότερα.

Το Jolla αναμένεται να κυκλοφορήσει στο τέλος του 2013. Εκτός από τις προ-παραγγελίες από 136 χώρες, στην έδρα της Jolla Mobile, την Φινλανδία, το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας DNA δέχτηκε να διανείμει το εναλλακτικό τηλέφωνο που σχεδιάστηκε στην χώρα, ως δείγμα υποστήριξης της εγχώριας παραγωγής καινοτόμων προϊόντων. Το Jolla θα κοστίζει 299 ευρώ και θα διατεθεί πρώτα στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την Νορβηγία και την Ελβετία.

To Sailfish OS δεν είναι το μόνο που φιλοδοξεί να προτείνει κάτι διαφορετικό από το iOS και το Android. Άλλες προτάσεις είναι το Tizen, το Firefox OS, το Ubuntu Mobile κ.ά.

Δείτε μια πολύ ενδιαφέρουσα επίδειξη του Jailfish OS (το Jolla δεν ήταν ακόμα έτοιμο, η επίδειξη έγινε σε ένα Nokia Lumia 950) στο PocketNow από την φετινή έκθεση Mobile World Congress.

Δείτε επίσης, την συνέντευξη του επικεφαλής της προσπάθειας, Στέφανο Μοσκόνι (η σημασία της Qt).

{{{related}}}

In.gr Τεχνολογία

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024