Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Σε φθίνουσα πορεία η μετασεισμική δραστηριότητα στη Φθιώτιδα

Καθησυχαστικοί εμφανίζονται οι επιστήμονες μετά τα 5,1 Ρίχτερ της Τετάρτης, εκτιμώντας ότι δεν συνδέονται με το ρήγμα της Αταλάντης, το οποίο στο παρελθόν είχε δώσει εξαιρετικά φονικούς σεισμούς. Σε φθίνουσα πορεία η μετασεισμικότητα, ενώ συνεχίζονται οι έλεγχοι των Αρχών στα κτίρια.

Καθησυχαστικοί εμφανίζονται οι επιστήμονες μετά τα 5,1 Ρίχτερ της Τετάρτης, εκτιμώντας ότι δεν συνδέονται με το ρήγμα της Αταλάντης, το οποίο στο παρελθόν είχε δώσει εξαιρετικά φονικούς σεισμούς.

Οι σεισμολόγοι παρακολουθούν την εξέλιξη του φαινομένου και υποστηρίζουν ότι η σεισμικότητα παρουσιάζει φθίνουσα πορεία, αφού σημειώνονται μετασεισμοί έως 3,6 Ρίχτερ.

Υλικές ζημιές προκλήθηκαν στη Φθιώτιδα σε σπίτια στο Ρεγγίνι, την Μενδενίτσα, την Ανάβρα, τηνΔρυμαία, το Τιθρώνιο, την Κάτω Τιθορέα, τα Καμένα Βούρλα και τον Άγιο Κωνσταντίνο.

Όπως αναφέρεται στο Έθνος, στην Εύβοια δύο οικοδόμοι τραυματίστηκαν, όταν εξαιτίας του σεισμού η σκαλωσιά στην οποία ήταν ανεβασμένοι έπεσε. Φθορές αναφέρθηκαν και σε σπίτια της Αιδηψού.

Κατολισθήσεις σημειώθηκαν στο δρόμο προς το χιονοδρομικό Παρνασσού.
{{{ map }}}
Ελέγχους στα κτίρια πραγματοποίησαν οι μηχανικοί του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ) και την Πέμπτη ανέλαβαν τα κλιμάκια της Υπηρεσίας Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων για να προχωρήσουν οι διαδικασίες τελικής εκτίμησης και αποκατάστασης.

Ταυτόχρονα, ελέγχους διενεργούν και κλιμάκια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του Τεχνικού Επιμελητηρίου Στερεάς Ελλάδας.

Από τα έως τώρα στοιχεία, δύο σπίτια έχουν καταρρεύσει στο χωριό Δρυμαία, ενώ 80 σπίτια έχουν υποστεί ζημιές στο χωριό Ρεγγίνι. Οι μηχανικοί υπολογίζουν ότι σε όλη τη Φθιώτιδα τα κτίρια με ζημιές ίσως είναι πάνω από 300.

Σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή του ΟΑΣΠ, Νικήτα Παπαδόπουλο, ζημιές έχουν προκληθεί σε παλιά σπίτια της περιοχής, που έτσι κι αλλιώς είχαν προβλήματα.

Στην περιοχή έχει μεταβεί και ο σεισμολόγος Ευθύμιος Λέκκας για να εκτιμήσει την κατάσταση σχετικά με τις κατολισθήσεις, που σημειώθηκαν στην περιοχή.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

«Κοκκινίζει» το «Βίλα Παρκ»: Πόσα εισιτήρια θα πάρει ο Ολυμπιακός…

Τα εισιτήρια που θα πάρει ο Ολυμπιακός για τον εκτός έδρας ημιτελικό με την Άστον Βίλα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024