Θρύλος έχει γίνει για τους δημότες του Στρέλεν της κεντροδυτικής Γερμανίας ο δήμαρχος της κοινότητας: Εδώ και εννιά μήνες δεν εμφανίζεται στο δημαρχείο ή στο δρόμο, δεν σηκώνει τα τηλέφωνα, δεν επικοινωνεί με τους συνεργάτες του και κανείς δεν ξέρει πού ακριβώς βρίσκεται.

Επισήμως, ο Γιοργκ Λάνγκεμεγερ βρίσκεται σε αναρρωτική άδεια μετ’ αποδοχών. Από τι πάσχει είναι άγνωστο. Την αναρρωτική την πήρε λίγες ημέρες αφού συγκρούστηκε με τους κομματικούς του συντρόφους, από την τοπική επιτροπή των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) τον περασμένο Νοέμβριο.

Έκτοτε, κάθε απόπειρα επικοινωνίας με τον Λάνγκεμεγερ ναυαγεί. Η γραμματέας του απαντά μόνο πως λείπει και στην ερώτηση πότε θα επιστρέψει απαντά ότι δεν γνωρίζει. Την ίδια απάντηση δίνει είτε στους δημότες είτε σε ΜΜΕ, όπως το Spiegel, που προσπαθούν να διαλευκάνουν την υπόθεση.

Στη μικρή κοινότητα έχουν πάρει διαστάσεις αστικού μύθου οι ανεπιβεβαίωτες εμφανίσεις του -σποραδικά, διάφοροι ισχυρίζονται ότι τον έχουν ακούσει κάποιον να λέει ότι τον είδε να κάνει περίπατο αλλά κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος. Επιβεβαιωμένη θεωρείται μόνο μία εμφάνισή του, σε πρόσφατη σχολική γιορτή.

Θεωρητικά, η θητεία του Λάνγκεμεγερ κρατάει μέχρι τον Οκτώβριο του 2015 αλλά η υπόθεση έχει αποδείξει πόσο δύσκολο είναι να εκτοπιστεί ένας τοπικός άρχοντας. Το μόνο βέβαιο είναι πως δεν πρόκειται να βάλει ξανά υποψηφιότητα στις επόμενες εκλογές, τουλάχιστον με το ίδιο κόμμα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο