Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κατανάλωση χρόνου ομιλίας και ΜΒ από το πρόγραμμα Wind και στο εξωτερικό

Κατανάλωση χρόνου ομιλίας και ΜΒ από το πρόγραμμα Wind και στο εξωτερικό

Η Wind ανακοίνωσε τις απαραίτητες πληροφορίες για την αξιοποίηση του προπληρωμένου χρόνου ομιλίας και της κίνησης δεδομένων που προβλέπεται στο συμβόλαιο κάθε συνδρομητή της όταν ταξιδεύει στο εξωτερικό.

Η Wind ανακοίνωσε τις απαραίτητες πληροφορίες για την αξιοποίηση του προπληρωμένου χρόνου ομιλίας και της κίνησης δεδομένων που προβλέπεται στο συμβόλαιο κάθε συνδρομητή της όταν ταξιδεύει στο εξωτερικό.

Συγκεκριμένα, η Wind Ελλάς διευκρινίζει ότι Δωρεάν χρόνος ομιλίας και Δωρεάν ΜΒ κάθε προγράμματος μπορούν να καταναλώνονται και στο εξωτερικό, εντός και εκτός EE. Για την χρήση του χρόνου ομιλίας του προγράμματος, ο συνδρομητής Wind πρέπει να ενεργοποιήσει την υπηρεσία Wind Roamer. Η ενεργοποίηση WIND Roamer, γίνεται με δωρεάν αποστολή γραπτού μηνύματος
ROAMER NAI στο 1202 ή στο 1284 για τους συνδρομητές WINDTO ALL και
καρτοκινητής.

H υπηρεσία αφορά τον χρόνο ομιλίας μόνο όταν ο συνδρομητής ταξιδεύει στις χώρες ΕΕ καθώς επίσης και σε δημοφιλείς προορισμούς όπως Αμερική, Κίνα, Τουρκία, Ελβετία, Αραβικά Εμιράτα, Αίγυπτος και αλλού. Η χρέωση ανά κλήση είναι 0,83€ για τις χώρες εντός της ΕΕ και 2,60€ για τις υπόλοιπες χώρες. Οι εισερχόμενες κλήσεις διάρκειας μέχρι 30 λεπτών εντός ΕΕ χρεώνονται με 0,83€ ανά κλήση, ή 2,60€ για τις υπόλοιπες χώρες.

Για την πρόσβαση στο Internet από χώρες της Ε.Ε, οι συνδρομητές συμβολαίου WIND μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα MB του προγράμματός τους, μέσω της υπηρεσίας Data Roamer. Η υπηρεσία έχει κόστος 5€ και ενεργοποιείται με αποστολή γραπτού μηνύματος DATAROAM NAI στο 1202 ή στο 1284 για τους συνδρομητές WIND TO ALL.

Για πιο αναλυτικές πληροφορίες οι συνδρομητές Wind παραπέμπονται στην ιστοσελίδα της εταιρίας www.wind.gr ή στο τμήμα εξυπηρέτησης πελατών -από κινητό WIND στο 1260 (0,2481€/κλήση) ή στο 1277 για εταιρικούς συνδρομητές (ατελώς).

  • Τα ανώτατα όρια χρεώσεων για την χρήση υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας σε κράτη-μέλη της Ε.Ε.
  • Πάντως, από το 2010 στην Ε.Ε. ισχύει το όριο της χρέωσης 50 ευρώ για χρήση roaming -το οποίο μπορεί να επανακαθοριστεί από τον χρήστη- και η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας πρέπει να ενημερώσει τον συνδρομητή της όταν πλησιάσει το 80% της χρέωσης που προβλέπεται στο προκαθορισμένο όριο.
  • Στην Ε.Ε. τον Σεπτέμβριο θα τεθεί προς ψήφιση η πρόταση να καταργηθούν οι χρεώσεις για την περιαγωγή στα κράτη-μέλη μέχρι το 2015 (roaming-free Europe).

Διαβάστε επίσης στο tech.in.gr

  • Στα 55 λεπτά το ΜΒ (με ΦΠΑ), πέφτει κατά 36% το κόστος του roaming στην Ε.Ε. Από την 1η Ιουλίου 2013, ο κανονισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την περιαγωγή μειώνονται τα ανώτατα όρια τιμών για την πρόσβαση στο Ίντερνετ κατά 36% σε σχέση με το 2012, με αποτέλεσμα όσοι επισκέπτονται άλλα κράτη-μέλη της Ε.Ε. να απολαμβάνουν σημαντικά χαμηλότερες χρεώσεις για να δουν χάρτες, βίντεο, e-mail, ή τις ενημερώσεις από τα κοινωνικά του δίκτυα.

Στα τέλη του 2012, η Vodafone Ελλάδας ήταν το πρώτο δίκτυο κινητής
τηλεφωνίας στην χώρα που δίνει την δυνατότητα στους συνδρομητές της να
αξιοποιούν και στο εξωτερικό τον χρόνο ομιλίας, τα SMS και τα ΜΒ που
προπληρώνουν σύμφωνα με το πρόγραμμά τους, με σταθερή ημερήσια χρέωση
περίπου 4 ή 10 ευρώ: Roaming με τις προπληρωμένες παροχές με το «Vodafone Πας Παντού»

H Cosmote ανακοίνωσε πρόσφατα τα νέα προγράμματα συμβολαίου Cosmote Απεριόριστα προς Όλους. Στο Cosmote Απεριόριστα Platinum με πάγιο 200 ευρώ το μήνα, το «απεριόριστα» μεταφράζεται σε 10.000 λεπτά ομιλίας προς όλα τα δίκτυα, 3.000 SMS επίσης ανεξαρτήτως δικτύου, 10GB κίνηση στο ίντερνετ, αλλά και 100 λεπτά κλήσεων/100MB κίνηση με roaming και 500 λεπτά κλήσεων προς σταθερά και κινητά σε περιαγωγή.

Διαβάστε επίσης στο tech.in.gr πως μπορείτε να δώσετε και να πάρετε Mobile Internet με το Open Garden: Το Open Garden φέρνει την ιδέα του crowdsourcing στον κόσμο των δικτύων για την ασύρματη πρόσβαση στο Διαδίκτυο. Επιτρέπει την συγκέντρωση των παρακείμενων συνδέσεων μέσω διαφορετικών δικτύων κινητής ή και σταθερής ευρυζωνικής σύνδεσης και στη συνέχεια, συνδέει τα μέλη του στο Ίντερνετ, αξιοποιώντας τις ετερογενείς διαθέσιμες συνδέσεις πολλών χρηστών.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024