Η ισπανική εταιρεία κατασκευής smartphone που έγινε γνωστή για την δημιουργία των πρώτων έξυπνων κινητών τηλεφώνων που βασίζονται στο «ανοικτό Web» για να κάνουν τηλεφωνικές κλήσεις και να στέλνουν SMS αλλά και να τρέχουν εφαρμογές φτιαγμένες για τον Παγκόσμιο Ιστό (σε HTM5, HTML ή javascript) ανανεώνει το στοίχημά της στο FirefoxOS του μη κερδοσκοπικού Ιδρύματος Mozilla. Το Peak+ είναι το τρίτο Geeksphone, προ-παραγγελίες για το οποίο ξεκινούν σήμερα Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013, με κόστος 149 ευρώ (χωρίς φόρους).


Στο βίντεο αυτό μπορείτε να δείτε πως μπορείτε να εγκαταστήσετε και να τρέξετε τον FirefoxOS Simulator μέσα από το Firefox.

Το Geeksphone Peak+ θα είναι ευρύτερα διαθέσιμο στο κοινό από τις 15 Σεπτεμβρίου από το Geeksphone Store.

Με το Peak+ ο Ισπανός κατασκευαστής βελτιώνει τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Peak. Ανάμεσά τους, η διάθεση με το Firefox OS 1.1, η αύξηση της χωρητικότητας της μνήμης RAM στο 1GB (512ΜΒ στο πρώτο Peak). Βελτιώσεις υπόσχεται η εταιρεία και στην απόδοση των γραφικών και την διαχείριση της μπαταρίας. Τα υλικά κατασκευής στο εσωτερικό και το εξωτερικό του νέου Peak έχουν επίσης βελτιωθεί, και κάνουν το Peak+ να… γυαλίζει και να ανταποκρίνεται καλύτερα στην αφή, όπως ζήτησαν οι πρώτοι χρήστες του (κυρίως developers εφαρμογών που θα εμπλουτίσουν το Firefox Marketplace). Πάντως, το τσίπσετ του Peak+ παραμένει το ίδιο (Qualcomm Snapdragon 1,2GHz, διπύρηνος) όπως και η οθόνη 4,3 ιντσών, πολλαπλής αφής, qHD IPS, η κάμερα 8Mpixel πίσω και μπροστά 2Mpixel. To Peak+ έχει 4GB εσωτερική μνήμη, επεκτάσιμη με κάρτα microSD αλλά και 25GB στο cloud σε συνεργασία με την Fiabee.

H Geeksphone πάντως διευκρίνισε ότι η ενημέρωση για το Firefox OS στα μοντέλα Kean και Peak θα διατεθεί και λογισμικό που αναπτύχθηκε για αυτά θα είναι απολύτως συμβατό με το νεότερο μοντέλο.

Μάθετε περισσότερα για το Firefox OS στο mozilla.org

In.gr Τεχνολογία

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο