Η Google παρουσίασε στις 24 Ιουλίου το Nexus 7 δεύτερης γενιάς, με το οποίο το Android περνάει στην έκδοση 4.3 διατηρώντας το προσωνύμιο Jellybean. Η έκδοση 4.3 υπόσχεται καλύτερη απόδοση των γραφικών και του ήχου, φέρνει όμως και την υποστήριξη κάθε λογής αισθητήρων -κυρίως ελέγχου παραμέτρων καλής υγείας και διατήρησης καλής σωματικής φόρμας- που επικοινωνούν ασύρματα μαζί της μέσω του «έξυπνου» Bluetooth, Bluetooth Smart. Στην εκτενή λίστα των έξυπνων αξεσουάρ Bluetooth Smart που επικοινωνούν ασύρματα με συμβατά smartphone και tablet περιλαμβάνονται μετρητές καρδιακών παλμών, γλυκόζης στο αίμα, ζυγαριές, αναλυτές αναπνοής, αισθητήρες καταγραφής περιστροφών στις ρόδες του ποδηλάτου, αισθητήρων ενσωματωμένων σε αθλητικά παπούτσια και πολλά άλλα.

Μπορείτε να δείτε πως μπορεί να αξιοποιηθεί το Bluetooth Smart από τις ολοένα αυξανόμενες συσκευές που το υποστηρίζουν (μεταξύ των οποίων, Apple iPhone και iPad, Samsung Galaxy S III, υπολογιστές και tablet με Windows 8 κ.ά.):

Το Android 4.3 θα αρχίσει να διοχετεύεται σε συσκευές Nexus άμεσα.
Σε ότι αφορά στο Bluetooth, υποστηρίζεται επίσης το πρότυπο AVRCP 1.3, χάρη στο οποίο μπορεί εμφανίζονται τα ονόματα των τραγουδιών που αναπαράγονται στο ηχοσύστημα του αυτοκινήτου.

Επίσης, στην έκδοση 4.3 του Jellybean ο χρήστης μπορεί να ενεργοποιήσει την επιλογή Dial pad autocomplete, με την οποία καθώς εισάγει τα ψηφία του αριθμού που θέλει να καλέσει εμφανίζονται πιθανές επιλογές από τις επαφές που συμφωνούν με όσα έχει εισάγει (η αυτόματη συμπλήρωση λέξεων έρχεται και στην εισαγωγή αριθμών κλήσης).


Δείτε ένα βίντεο για την αξιοποίηση του λιτοδίαιτου Bluetooth στην υγεία και την άσκηση.

Το Android 4.3 υπόσχεται επίσης καλύτερα γραφικά, αφού υποστηρίζει την νεότερη έκδοση του στάνταρτ της βιομηχανίας για γραφικών υψηλών επιδόσεων (OpenGL ES 3.0).

Εφικτή γίνεται επίσης η εναλλαγή χρηστών από την οθόνη κλειδώματος.

Τέλος, στην έκδοση Android 4.3 οι χρήστες αποκτούν την δυνατότητα να περιορίσουν την πρόσβαση στο περιεχόμενο και τις εφαρμογές του smartphone ή του tablet. Τα λεγόμενα restricted profiles μπορούν να αξιοποιηθούν όχι μόνο για τον γονικό έλεγχο, αλλά και στα καταστήματα λιανικής, για να επιτρέψουν στους καταστηματάρχες να διαθέσουν tablet για την επίδειξη προϊόντων.

In.gr Τεχνολογία

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr