Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δεύτερο περιστατικό ηλεκτροπληξίας κατά την φόρτιση iPhone στην Κίνα

Δεύτερο περιστατικό ηλεκτροπληξίας κατά την φόρτιση iPhone στην Κίνα

Μετά την είδηση ότι μια νεαρή κοπέλα στην Κίνα πέθανε από ηλεκτροπληξία ενώ επιχείρησε να κάνει μια κλήση με το iPhone συνδεδεμένο στην πρίζα για φόρτιση, ένα ακόμα θλιβερό περιστατικό έγινε γνωστό από την εφημερίδα του Πεκίνου, Beijing Evening News. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, 30χρονος άνδρας βρίσκεται επί δέκα και πλέον ημέρες σε κωματώδη κατάσταση, μετά από ηλεκτροπληξία που υπέστη όταν επιχείρησε να βάλει στην πρίζα το iPhone του.

Μετά την είδηση ότι μια νεαρή κοπέλα στην Κίνα πέθανε από ηλεκτροπληξία ενώ επιχείρησε να κάνει μια κλήση με το iPhone συνδεδεμένο στην πρίζα για φόρτιση, ένα ακόμα θλιβερό περιστατικό έγινε γνωστό από την εφημερίδα του Πεκίνου, Beijing Evening News. Σύμφωνα με το δημοσίευμα που μεταφράζει το ZDNet, o 30χρονος Wu Jiantong βρίσκεται επί δέκα και πλέον ημέρες σε κωματώδη κατάσταση, μετά από ηλεκτροπληξία που υπέστη όταν επιχείρησε να βάλει στην πρίζα το iPhone του. Τουλάχιστον στην περίπτωσή του, δεν χρησιμοποιήθηκε ο φορτιστής που συνοδεύει το iPhone στην συσκευασία του, καταθέτει η αδελφή του θύματος.

O 30χρονος άνδρας φέρεται να χρησιμοποιούσε iPhone 4 και φορτιστή τρίτου, πληροφορίες που έδωσε η αδελφή του θύματος, η οποία επίσης χτυπήθηκε από το ρεύμα.

Οι πρώτες αναφορές για τον θάνατο της 23χρονης Ma Ailun μιλούσαν για iPhone 5 και τον αυθεντικό φορτιστή της Apple. Αργότερα, σε τηλεοπτική εκπομπή στο κανάλι CCTV στην Κίνα διευκρινίστηκε ότι επρόκειτο για iPhone 4. Σε ότι αφορά στον φορτιστή πάντως, το κανάλι ανέλυσε το φαινόμενο της ευρείας διάθεσης προϊόντων-μαϊμού που μοιάζουν με τα προϊόντα της Apple -και έδειξε έναν φορτιστή-μαϊμού για το iPhone-, δεν έχουν όμως τις απαραίτητες πιστοποιήσεις καλής και ασφαλούς λειτουργίας. Τα εμπόδια αυτά εύκολα παρακάμπτονται με την ελεύθερη διάθεση των προϊόντων-μαϊμού online.

Ωστόσο, αυτό δεν αποδεικνύει ότι πράγματι η 23χρονη αεροσυνοδός χρησιμοποιούσε φορτιστή-μαϊμού. Η Apple έχει δηλώσει δημόσια ότι θα συνεργαστεί με τις αρχές για να διερευνηθεί πλήρως το πρώτο περιστατικό, χωρίς ωστόσο να έχει ακόμα εκδώσει ανακοίνωση για το δεύτερο.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Σε ποια διοργάνωση θα παίξει ο Ολυμπιακός αν κάνει το double;

Τι θα συμβεί σε αυτό το πρωτοφανές σενάριο; Που θ’ αγωνιστεί ο Ολυμπιακός; Στο Champions League ή στο Europa League;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024