Την επόμενη έκδοση του λειτουργικού συστήματος Android εκτιμάται ότι θα ανακοινώσει η Google στις 24 Ιουλίου 2013, σε μια εκδήλωση που απευθύνεται σε επιλεγμένα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Κύριος ομιλητής στην εκδήλωση στο Σαν Φρανσίσκο, που εικάζεται πως θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω διαδικτύου, θα είναι επικεφαλής του τμήματος, Sundar Pichai.

Εκτός από τις προβλέψεις για την ανακοίνωση του Android 4.3 Jellybean, θεωρείται πιθανό να παρουσιαστούν νέα Nexus, και συγκεκριμένα το smartphone Google Nexus 5 και η δεύτερη έκδοση της ταμπλέτας Nexus 7, Nexus 7 2 (το Engadget.com μεταδίδει πως τα καταστήματα στις ΗΠΑ θα έχουν στα χέρια τους το νέο Nexus 7 από την Asus πολύ σύντομα και εμφανίζονται ήδη βίντεο). Ωστόσο, δεν αποκλείεται να πρόκειται για την ανακοίνωση της επόμενης μεγάλης έκδοσης του Android, Android 5.0 «Key Lime Pie».

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται να αποσαφηνιστεί στην εκδήλωση αυτή, εάν η επόμενη έκδοση του Android θα υποστηρίζει μια μάλλον αμφιλεγόμενη λειτουργία, το «ανοικτό μικρόφωνο». Αμφιλεγόμενη καθώς, οι πρόσφατες αποκαλύψεις για το πρόγραμμα παρακολούθησης PRISM φέρουν την Google να επιτρέπει την παρακολούθηση όλων των χρηστών των υπηρεσιών της από τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ, αν και απαντούν πως πρόκειται για πρόσβαση μόνο στον λογαριασμό κάποιων χρηστών για για την οποία εκδίδεται δικαστική εντολή. Αντιδράσεις έχει προκαλέσει και η δυνατότητα μετάδοσης βίντεο με τεχνολογία ροής (streaming) από όσους φορούν Google Glass, δηλαδή να μεταδίδουν με εικόνα και ήχο ό,τι βλέπουν γύρω τους περνώντας απαρατήρητοι.

Οι πρώτες πληροφορίες για το Open Mic έγιναν γνωστές μετά την δημοσίευση ενός βίντεο για λίγο για το επερχόμενο smartphone με το οποίο επιστρέφει στο προσκήνιο η Motorola, η εταιρεία που έχει περάσει πλέον στα χέρια της Google. To Motorola Moto X θα μπορεί να αποκρίνεται σε φωνητικές εντολές οποτεδήποτε, ακόμα και όταν βρίσκεται σε κατάσταση αναμονής, δηλαδή το μικρόφωνό του δεν μπορεί παρά να παραμένει ανοικτό. Εκτός από το ανοικτό μικρόφωνο, μια κατάσταση λειτουργίας που δεν είναι σαφές εάν αποτελεί ίδιον του τηλεφώνου ή της επερχόμενης έκδοσης του λειτουργικού συστήματος που λέγεται ότι θα φέρει το Moto X, το smartphone αυτό ακούγεται πως θα υποστηρίζει και τον χειρισμό με την κίνηση. Έτσι, για παράδειγμα, λέγεται πως η κάμερα θα ενεργοποιείται με ένα γύρισμα του καρπού.

In.gr Τεχνολογία

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr