Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Διερευνάται θανατηφόρα ηλεκτροπληξία κατά την χρήση iPhone υπό φόρτιση

Διερευνάται θανατηφόρα ηλεκτροπληξία κατά την χρήση iPhone υπό φόρτιση

H Apple δεσμεύτηκε ότι θα διερευνήσει και θα συνεργαστεί πλήρως με τις αρχές στην προσπάθεια να αποσαφηνιστεί η αιτία θανάτου της 23χρονης Ma Ailun, η οικογένεια της οποίας καταθέτει πως πέθανε από ηλεκτροπληξία όταν επιχείρησε να τηλεφωνήσει ενώ το iPhone της επαναφορτιζόταν.

H Apple δεσμεύτηκε ότι θα διερευνήσει και θα συνεργαστεί πλήρως με τις αρχές στην προσπάθεια να αποσαφηνιστεί η αιτία θανάτου της 23χρονης Ma Ailun, η οικογένεια της οποίας καταθέτει πως πέθανε από ηλεκτροπληξία όταν επιχείρησε να τηλεφωνήσει όταν το iPhone της επαναφορτιζόταν, μεταδίδει το BBC.

Οι συνθήκες του θανάτου της κοπέλας που εργαζόταν ως αεροσυνοδός περιγράφονται από τον αδελφό της σε συνέντευξή του. Το γεγονός συνέβη στο σπίτι της οικογένειας στην περιοχή Xinjiang την περασμένη Πέμπτη. Η μεγαλύτερη αδελφή της Ma προτρέπει μέσω του λογαριασμού της στην δημοφιλή στην Κίνα υπηρεσία microblogging, Sina Weibo, όλους τους χρήστες iPhone να μην χρησιμοποιούν το τηλέφωνό τους ενώ φορτίζεται.

To πρακτορείο ειδήσεων Xinhua μεταδίδει πως η ένωση καταναλωτών της Κίνας είχε καταγράψει πως το 2010 άνδρας είχε επίσης πάθει ηλεκτροπληξία χρησιμοποιώντας το κινητό του ενώ το φόρτιζε με διαφορετικό φορτιστή. Πάντως, στην περίπτωση της νεαρής κοπέλας η οικογένεια επιβεβαιώνει πως είχε αγοράσει τον Δεκέμβριο το iPhone 5 και το φόρτιζε με τον αυθεντικό φορτιστή που το συνόδευε.

Εντούτοις, ειδικοί δηλώνουν στο BBC πως η χρήση του κινητού τηλεφώνου όταν φορτίζεται είναι απολύτως ασφαλής, καθώς το ρεύμα στην έξοδο είναι ακίνδυνο. Από την άλλη, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα μπορούσε να υπάρχει βραχυκύκλωμα ή κάποιο άλλο πρόβλημα στον φορτιστή. Φυσικά, ο χρήστης δεν θα πρέπει να χρησιμοποιεί το τηλέφωνο που συνδέεται στην πρίζα μέσω του φορτιστή με βρεγμένα χέρια ή στο μπάνιο καθώς το νερό θα μπορούσε να κυλήσει στην πρίζα.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024