Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τα πρώτα app που παίζουν με την κάμερα 41Μpixel  του Nokia Lumia 1020

Τα πρώτα app που παίζουν με την κάμερα 41Μpixel του Nokia Lumia 1020

Μετά τα αποκαλυπτήρια του νέου Nokia Lumia 1020, η Nokia παρουσίασε επίσης μια σειρά εφαρμογών οι οποίες επιχειρούν να αυξήσουν τις φωτογραφικές δυνατότητές του. Η Hipstamatic, η Path, Vyclone, η SNAPCAM, η Panagraph, η Yelp, το CNN και το  Foursquare είναι μερικοί από τους developers που έχουν αναλάβει να δημιουργήσουν μοναδικές εφαρμογές για το Nokia Lumia 1020, με τη νέα πλατφόρμα Nokia Imaging SDK. Επίσης, ανακοινώθηκε ότι το Windows Phone θα υποστηρίζει την δημοφιλή υπηρεσία Flipboard.

Μετά τα αποκαλυπτήρια του νέου Nokia Lumia 1020, η Nokia παρουσίασε επίσης μια σειρά εφαρμογών οι οποίες επιχειρούν να αυξήσουν τις φωτογραφικές δυνατότητές του.

Η Hipstamatic, η Path, Vyclone, η SNAPCAM, η Panagraph, η Yelp, το CNN και το Foursquare είναι μερικοί από τους developers που έχουν αναλάβει να δημιουργήσουν μοναδικές εφαρμογές για το Nokia Lumia 1020, με τη νέα πλατφόρμα Nokia Imaging SDK. Επίσης, ανακοινώθηκε ότι το Windows Phone θα υποστηρίζει την δημοφιλή υπηρεσία Flipboard.

  • Το Nokia Imaging Software Development Kit διαθέσιμο ήδη από τη διεύθυνση developer.nokia.com

Πίσω από την ανάπτυξη των νέων εφαρμογών φωτογραφίας βρίσκεται το Nokia Imaging SDK που χρησιμοποιεί την ίδια τεχνολογία που χρησιμοποιεί και η Nokia για τις δικές της φωτογραφικές εφαρμογές, όπως το Smart Camera και το Creative Studio.

Tο SDK υπόσχεται στους developers «τεράστια ευελιξία» ώστε να μπορούν να αξιοποιούν στο μέγιστο τις προηγμένες φωτογραφικές δυνατότητες του Nokia Lumia 1020. Είτε με τη χρήση και τη δημιουργία φίλτρων, είτε με την επεξεργασία και την προσθήκη ειδικών εφέ, οι developers θα είναι σε θέση να δίνουν στον χρήστη τη δυνατότητα να προσθέτει αμέσως το προσωπικό του στίγμα σε κάθε φωτογραφία ή να θυμάται τις αγαπημένες του στιγμές αποτυπωμένες με χίλιους δυο τρόπους.

Στο SDK έχει περισσότερα από 50 ειδικά εφέ, φίλτρα και λειτουργίες επεξεργασίας και οι developers μπορούν να αξιοποιήσουν την τεχνολογία Random Access JPEG της Nokia, η οποία τους επιτρέπει να παίζουν με τα image data ώστε να πετυχαίνουν εντυπωσιακά αποτελέσματα. Μπορούν επίσης να προσφέρουν στο χρήστη των εφαρμογών τους ευκολία και μεγάλη ταχύτητα, δεδομένου ότι το ίδιο το SDK έχει ήδη φροντίσει για λειτουργίες επεξεργασίας και χρήση πολλών ειδικών εφέ.

Flipboard

  • Αργότερα μέσα στη χρονιά, η Flipboard θα παρουσιάσει μια νέα έκδοση της δημοφιλούς υπηρεσίας δημιουργίας του προσωπικού μας περιοδικού, ειδικά σχεδιασμένη για τις συσκευές Nokia που τρέχουν Windows Phone. Με το Flipboard for Windows Phone, οι χρήστες θα μπορούν να απολαμβάνουν από ένα και μόνο σημείο τα νέα που τους ενδιαφέρουν, και παράλληλα να ανακαλύπτουν, να σχεδιάζουν και να μοιράζονται με τους φίλους τους περιοδικά για πραγματικά οποιοδήποτε θέμα.

Ο κ. Eric Feng, γενικός διευθυντής τεχνολογίας στη Flipboard, δήλωσε τα εξής:«Η προσήλωσε της Nokia στην ποιότητα των εικόνων καθιστά τις συσκευές της ιδανικό μέσο για να προσφέρουμε την εμπειρία του Flipboard στους χρήστες Windows Phones σε ολόκληρο τον κόσμο.»

Hipstamatic Oggl PRO

  • Το Hipstamatic Oggl PRO σχεδιάστηκε ειδικά για το καινούριο Nokia Lumia 1020 και διαθέτει ένα εντελώς νέο user interface, το οποίο το διαφοροποιεί από το αρχικό Oggl app. Μια άλλη αποκλειστικότητα του Hipstamatic Oggl PRO είναι οι δυνατότητες χειροκίνητης ρύθμισης έκθεσης και εστίασης, shot reframe, auto-leveling και dual capture που βοηθούν το χρήστη να γίνει εξαιρετικά δημιουργικός με το θέμα του. Το Hipstamatic Oggl PRO έχει διατηρήσει τις λειτουργίες Oggl capture & curation της αρχικής έκδοσης, ώστε οι χρήστες να μπορούν εύκολα να τραβούν, να επεξεργάζονται και να ποστάρουν τις φωτογραφίες τους σε κοινωνικά δίκτυα όπως το Instagram, το Facebook, το Twitter, το Flickr και το Tumblr, αλλά και να επικοινωνούν με μερικούς από τους καλύτερους φωτογράφους στον κόσμο.

Ο κ. Lucas Buick, Διευθύνων Σύμβουλος στη Hipstamatic, δήλωσε τα εξής: «Η Nokia είναι ο πρώτος κατασκευαστής που κατασκευάζει ένα smartphone στον οποίο η κάμερα έχει τον πρώτο λόγο. Η συνεργασία μας με μια τόσο ταλαντούχα ομάδα ήταν συναρπαστική. Το Hipstamatic Oggl Pro στο Lumia 1020 παράγει απίστευτες φωτογραφίες και δίνει στο χρήστη απόλυτο έλεγχο της κάμερας του smartphone.»

Path

  • Το Path, ένα δίκτυο που έχει σχεδιαστεί για να φέρνει το χρήστη πιο κοντά στους φίλους και την οικογένειά του, τρέχει τώρα και σε πλατφόρμα Windows Phone. Το Path with Nokia προσφέρει περισσότερα από 50 φίλτρα (δωρεάν και premium) τα οποία, σε συνδυασμό με την εξαιρετική ανάλυση και το μεγάλο zoom της κάμερας, επιτρέπουν στο χρήστη να απαθανατίσει και να μοιραστεί μικρές καθημερινές στιγμές, σαν να ήταν έργα τέχνης. Οι χρήστες του Path μπορούν να ενημερώνουν τον κύκλο τους για τη γεωγραφική τους θέση, τη μουσική που ακούν, την ταινία που παρακολουθούν, τις σκέψεις τους, να κάνουν chat χρησιμοποιώντας προσωπικά μηνύματα, και να μοιράζονται τα συναισθήματά τους χωρίς λέξεις, μέσα από τα διασκεδαστικά stickers του Path store.

Ο κ. Dave Morin, ένας από τους ιδρυτές και διευθύνων σύμβουλος του Path, δήλωσε τα εξής: «Η Nokia έχει μια πολύχρονη παράδοση στην κινητή τηλεφωνία, σε ολόκληρο τον κόσμο. Για εμάς είναι συναρπαστικό να συνεργαζόμαστε στο συγκεκριμένο πρότζεκτ. Πολλοί χρήστες του Path ζητούσαν επίμονα τη μεταφορά του και στη πλατφόρμα Windows Phone. Η σειρά Nokia Lumia διαθέτει μια εκπληκτική κάμερα, η οποία μπορεί πραγματικά να δώσει ζωή στις φωτογραφίες του Path. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που φέρνουμε το Path στις συσκευές Windows Phone, για τους χρήστες σε ολόκληρο τον κόσμο.»

Vyclone

  • Το Vyclone είναι μια social πλατφόρμα για βίντεο, στην οποία οι χρήστες του Nokia Lumia 1020 μπορούν εύκολα να φτιάχνουν, να επεξεργάζονται, να συγχρονίζουν και να συνθέτουν βίντεο με διαφορετικές εκδοχές μιας κοινής τους εμπειρίας. Το Vyclone συνδυάζει στη στιγμή υλικό που έχει τραβηχτεί από διαφορετικούς χρήστες, ώστε να δημιουργήσει ένα κομψό multi-angle βίντεο.

Ο κ. David King Lassman, συν-ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Vyclone, δήλωσε τα εξής: «Είναι μεγάλη τιμή και χαρά για εμάς να είμαστε από τους πρώτους συνεργάτες της Nokia που είχαν την ευκαιρία να αξιοποιήσουν τις εκπληκτικές δυνατότητες λήψης και ζουμ του Nokia Lumia 1020. Χωρίς αμφιβολία, τα απαράμιλλα χαρακτηριστικά της κάμερας και η μοναδική ποιότητα λήψης θα οδηγήσουν το Vyclone σε νέα επίπεδα δημιουργίας και θα προσθέσουν μοναδική αξία στην παραγωγή υλικού.»

SNAPCAM

  • Το SNAPCAM είναι μια φωτογραφική εφαρμογή που παρουσιάζεται για πρώτη φορά και κατ’ αποκλειστικότητα για κινητά Windows Phone, η οποία βοηθά το χρήστη να δημιουργήσει τις δικές του φωτογραφικές ιστορίες, να μοιράζεταί ψηφιακά άλμπουμ με τους φίλους του, και στη συνέχεια, με λίγα μόνο κλικ, να ζητά την εκτύπωση των φωτογραφιών του, οι οποίες θα φτάνουν στην πόρτα του τυπωμένες σε εκπληκτική ποιότητα.

Ο κ. Steve Hayward, Διευθύνων Σύμβουλος στη SNAPCAM, δήλωσε τα εξής: «Κάθε μέρα τα smartphones τραβούν εκατοντάδες εκατομμύρια φωτογραφίες. Το Nokia Lumia 1020 μας επιτρέπει να αποτυπώσουμε τις αγαπημένες μας στιγμές με εκπληκτική λεπτομέρεια. Παρόλα αυτά, όλοι μας έχουμε καταπληκτικές φωτογραφίες τις οποίες απλώς έχουμε ξεχάσει, αποθηκευμένες στη μνήμη του κινητού, στο σκληρό δίσκο του υπολογιστή ή στο cloud. Το SNAPCAM κάνει την πρόσβαση σε τέτοιες φωτογραφίες πραγματικά εύκολη και γρήγορη.»

Panagraph.it

  • Το Panagraph, μια αποκλειστικότητα της Nokia, είναι μια προηγμένη φωτογραφική εφαρμογή που χρησιμοποιεί multi-touch gestures προκειμένου να δημιουργήσει ένα φωτογραφικό μωσαϊκό στο οποίο κάθε φωτογραφία αποτυπώνεται σαν μια σειρά από tiles άλλων λήψεων. Το πραγματικά εντυπωσιακό αποτέλεσμα μπορούμε να το εκτυπώσουμε ή να το μοιραστούμε ψηφιακά με τους φίλους μας.

Ο κ. Tim Hogan, συν-ιδρυτής της Panagraph.it, δήλωσε τα εξής: «Το όριο μεταξύ πραγματικής ζωής και φωτογραφικού studio γίνεται τώρα πολύ πιο στενό. Το Nokia Lumia 1020 επιτρέπει στο χρήστη να τραβήξει εκπληκτικές φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης με πολύ πιο αυθόρμητο τρόπο. Το Panagraph αξιοποιεί πλήρως το προηγμένο Nokia Imaging SDK, δίνοντας τη δυνατότητα στο χρήστη να δημιουργήσει μοναδικά photo mosaics, εκφράζοντας το δικό του όραμα και ξαναζώντας τις αγαπημένες του στιγμές με έναν πραγματικά μοναδικό τρόπο.»

Yelp

  • To Yelp, μια εφαρμογή τοπικής αναζήτησης (local search), προσφέρει στους χρήστες του Nokia Lumia 1020 μια μοναδική immersive εμπειρία χρήσης, καθώς τους δίνει τη δυνατότητα να βλέπουν σε πραγματικό χρόνο τα Yelp reviews και τη βαθμολογία άλλων χρηστών μέσα από την κάμερα. Οι χρήστες μπορούν να τραβούν και να μοιράζονται φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης, να βλέπουν τις αγορές που έχουν κάνει μέσω Wallet, να χρησιμοποιούν τη λειτουργία φωνητικής αναζήτησης speech to text και τα Nokia Maps, χωρίς να χρειαστεί να βγουν από το περιβάλλον της εφαρμογής Yelp.

Ο κ. Eric Singley, Αντιπρόεδρος Products, Consumer & Mobile στη Yelp, δήλωσε τα εξής: «Είμαστε ενθουσιασμένοι από τη συνεργασία μας με τη Nokia που μας βοηθά να φέρουμε το Yelp στα Windows Phone 8, επεκτείνοντας τη διαθεσιμότητα της εφαρμογής και στους χρήστες αυτής της νέας πλατφόρμας. Η τεράστια γκάμα του υλικού που έχουν δημιουργήσει οι χρήστες του Yelp συνδυάζεται τέλεια με τις εκπληκτικές συσκευές της Nokia. Ανυπομονούμε να φέρουμε τους χρήστες πιο κοντά στις τοπικές επιχειρήσεις μέσα από το πλούσιο οπτικό υλικό της εφαρμογής.»

CNN

  • Το CNN βελτιώνει την εφαρμογή CNN για Windows Phone 8 για το Nokia Lumia 1020. Βασισμένο στην τεράστια επιλογή άρθρων, φωτογραφιών, βίντεο και την απευθείας πρόσβαση στο iReport που προσφέρει η εφαρμογή, το CNN προσθέτει νέες λειτουργίες αξιοποιώντας το Nokia Imaging SDK.

Ο Craig Kirkland, Sr. Director of Product Strategy, CNN Digital δήλωσε: “Η εφαρμογή CNN για Windows Phone 8 συνεχίζει να προσφέρει στους καταναλωτές μια εξαιρετική εμπειρία ενημέρωσης. Μέσω της εφαρμογής του CNN, οι iReporters μπορούν να μοιραστούν βίντεο και φωτογραφίες ακόμα πιο υψηλής ποιότητας τραβηγμένα από την κάμερα του Nokia Lumia 1020.”

Foursquare

  • Αξιοποιώντας το νέο Nokia Lumia 1020, οι χρήστες της εφαρμογής Foursquare θα μπορούν πλέον να τραβούν φωτογραφίες υψηλής ευκρίνειας των σημείων όπου κάνουν check-in, αλλά και να τις επεξεργάζονται έχοντας στη διάθεση τους περισσότερα από 50 ειδικά φίλτρα. Οι νέες αυτές δυνατότητες έρχονται να προστεθούν ως φυσιολογικό συμπλήρωμα στα άλλα πολλά εργαλεία του Foursquare, με τα οποία οι χρήστες μπορούν να καταγράφουν και να μοιράζονται τις εμπειρίες τους. Εκτός από χρηστικές πληροφορίες, όπως τηλέφωνο, διεύθυνση και ώρες λειτουργίας, θα μπορούν να προσθέτουν και φωτογραφίες υψηλής ποιότητας για κάθε μέρος της λίστας foursquare, βοηθώντας τους υπόλοιπους χρήστες να βρουν το μέρος που τους ταιριάζει καλύτερα, στη πόλη τους ή σε άλλες πόλεις που επισκέπτονται.

Ο κ. Holger Luedorf, Αντιπρόεδρος του τμήματος Business Development στη Foursquare, δήλωσε τα εξής: «Αποστολή του Foursquare είναι να βοηθά τους χρήστες να εντοπίζουν τα μέρη που τους ταιριάζουν καλύτερα, είτε βρίσκονται στην πόλη τους, είτε ταξιδεύουν. Το φωτογραφικό υλικό από μια επιχείρηση μπορεί να αποτελέσει τεράστια βοήθεια για κάποιον που θέλει να οργανώσει το ταξίδι του ή την επίσκεψή του σε κάποιο συγκεκριμένο μέρος. Η εφαρμογή Foursquare στο Nokia Lumia 1020 βοηθά τους χρήστες να τραβούν, να επεξεργάζονται και να μοιράζουν πολύ εύκολα τις φωτογραφίες από τα μέρη που επισκέπτονται, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να προσθέσουν σημαντικές λεπτομέρειες στην όλη διαδικασία, προσφέροντας πολύτιμες πληροφορίες σε όσους χρήστες του Foursquare δεν τις γνωρίζουν.»

  • Παράλληλα, η Nokia ξεκίνησε το διαγωνισμό Nokia Future/Capture με στόχο να ενθαρρύνει τους developers να σχεδιάσουν δημιουργικές εφαρμογές και εργαλεία που αξιοποιούν ακόμη περισσότερο τις φωτογραφικές δυνατότητες του Nokia Lumia 1020. Περισσότερες πληροφορίες για το διαγωνισμό, μπορείτε να βρείτε στη διεύθυνση developer.nokia.com/futurecapture.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024