Η Yahoo! συνεχίζει τι προσπάθειές της να χτυπήσει τον ανταγωνισμό των Facebook και Google. Μετά την εξαγορά της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης Tumblr και πλήθος άλλων εταιρειών, προχώρησε στην εξαγορά της Qwiki, της εταιρείας ανάπτυξης μιας εφαρμογής που επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργήσουν αυτόματα ταινίες μικρού μήκους αξιοποιώντας εικόνες, βίντεο και μουσικά αποσπάσματα που έχουν ήδη στο τηλέφωνό τους. Στο βίντεο επικεντρώνουν τις προσπάθειές τους τα ανταγωνιστικά Instagram και Twitter (Vine), υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης που επιτρέπουν πλέον την δημοσίευση βίντεο 15» ή 6» αντίστοιχα.

Η Yahoo δεν ανακοίνωσε το ποσό που δαπανήθηκε για την απόκτηση της Qwiki. Ωστόσο, σύμφωνα με το BBC, το κόστος κυμάνθηκε από 40 έως 50 εκατομμύρια δολάρια.

Από τον Ιούλιο του 2012, οπότε το «τιμόνι» της Yahoo! ανέλαβε το πρώην στέλεχος της Google, Μαρίσα Μάγερ, η εταιρεία ακολουθεί επιθετική πολιτική, εξαγοράζοντας εφαρμογές για «έξυπνα» κινητά και υπολογιστές-ταμπλέτες.

Ακολουθώντας την τακτική που είχε χαράξει με το Tumblr, το Qwiki θα παραμείνει ανεξάρτητη.

«Η εφαρμογή Qwiki μετατρέπει αυτόματα φωτογραφίες και βίντεο, που υπάρχουν ήδη στο iPhone σε μικρού μήκους και όμορφες ταινιές υπό τη συνοδεία ήχων. Χρησιμοποιώντας την εφαρμογή, μπορείτε να μοιραστείτε αγαπημένες στιγμές με φίλους», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Yahoo!.

Τους τελευταίους 12 μήνες, η Yahoo! έχει εξαγοράσει, επίσης, τις εφαρμογές Alike, Stamped, Snip.it καθώς και το Summly, για την εξαγωγή περιλήψεων ειδήσεων. Την ώρα που η είδηση εξαγοράς του Tumblr από την Yahoo έναντι 1,1 δισ. δολαρίων κυριαρχούσε, η εταιρεία κέρδισε την προσοχή με μια ακόμα είδηση: Το Flickr άλλξε σχεδίαση και αποικεί iPhone και Android, με δέλεαρ την δωρεάν διάθεση 1.024GB χώρου φιλοξενίας φωτογραφιών και βίντεο για κάθε χρήστη.

Διαβάστε περισσότερα στο tech.in.gr

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο