Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τα επιχειρήματα της Microsoft για να γράψετε apps για τα Windows

Τα επιχειρήματα της Microsoft για να γράψετε apps για τα Windows

Ανοικτή πρόσκληση στην ανανεωμένη πλατφόρμα των «μπλε» Windows απευθύνει η Microsoft προς τους απανταχού προγραμματιστές. Η Microsoft υπόσχεται καλύτερους μεγαλύτερες αποδόσεις και δηλώνει με αυτοπεποίθηση πως τα apps για Windows Phone σημειώνουν την ταχύτερη αύξηση από οποιαδήποτε πλατφόρμα.

Ανοικτή πρόσκληση στην ανανεωμένη πλατφόρμα των «μπλε» Windows απευθύνει η Microsoft προς τους απανταχού προγραμματιστές. Η Microsoft υπόσχεται καλύτερους μεγαλύτερες αποδόσεις και δηλώνει με αυτοπεποίθηση πως τα apps για Windows Phone σημειώνουν την ταχύτερη αύξηση από οποιαδήποτε πλατφόρμα.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου Microsoft BUILD, ο Antoine Leblond, Corporate Vice President, Windows Program Management, αναφέρθηκε στα Windows 8.1 ως την καλύτερη οικονομική ευκαιρία της αγοράς, καθώς οι developers κρατάνε το 80% των εσόδων για τη διάρκεια ζωής της εφαρμογής, από τη στιγμή που τα έσοδα από το app ξεπεράσουν τα $25.000 (διαφορετικά, περιορίζονται στο 70%, με το 30% να πηγαίνει στα ταμεία του Store). Στο App Store της Apple (iOS) και στο Google Play (Android), τα αντίστοιχα ποσοστά είναι 70%-30%. Υψηλότερα ποσοστά για τους developers υπόσχονται εναλλακτικά καταστήματα, όπως το SlideME, αλλά οι περισσότεροι δεν μπορούν να αγνοήσουν τα επίσημα και προβεβλημένα επίσημα καταστήματα.

Ο Leblond παρουσίασε επίσης τις κάρτες δώρων για το Windows Store, έναν εύκολο τρόπο αγοράς εφαρμογών, βιβλίων, παιχνιδιών και περιεχομένου για τους καταναλωτές. Οι πελάτες θα είναι σε θέση να χρησιμοποιήσουν τον Microsoft λογαριασμό τους στο τοπικό τους νόμισμα και να κάνουν αγορές απευθείας μέσω Windows Store.

Ένα ακόμα από τα επιχειρήματα που παρουσιάστηκαν ενώπιον των συνέδρων στο Microsoft BUILD αφορούσε τον νέο σχεδιασμό του επίσημου καταστήματος app για τα Windows. Ως ευκαιρία για καλύτερη εμπορική αξιοποίηση των εφαρμογών τους παρουσιάστηκαν οι βελτιωμένες δυνατότητες εντοπισμού app, με βάση τις προτιμήσεις του χρήστη, καθώς και νέα στοιχεία ελέγχου αναζήτησης από το Bing στο desktop. Οι λίστες των εφαρμογών έχουν νέα εμφάνιση, η πλοήγηση έχει βελτιωθεί και το περιεχόμενο είναι πιο συναφές, σημειώνεται.

Εκτός των Windows 8.1, η Microsoft παρουσίασε τρόπους με τους οποίους οι developers μπορούν να αξιοποιήσουν τα εργαλεία και το διαθέσιμο υλικό της εταιρείας. Ανάμεσά τους, το Bing ως πλατφόρμα. Βασικές τεχνολογίες του Bing.com μπορούν να ενσωματωθούν ως έξυπνες υπηρεσίες και στις εφαρμογές ανεξάρτητων developers (υπηρεσίες Bing Developer)

Tο Visual Studio 2013 χαρακτηρίζεται το ιδανικό σύνολο εργαλείων για τη δημιουργία πλούσιων και σύγχρονων εφαρμογών που τρέχουν σε Windows 8.1. Η εταιρεία υπόσχεται ότι θα κάνει τη δημιουργία εφαρμογών και υπηρεσιών για τους developers ευκολότερη και ταχύτερη. Επιπλέον θα τους επιτρέψει να προσφέρουν υπηρεσίες χρησιμοποιώντας σύγχρονες πρακτικές διαχείρισης, που εκτείνονται ακόμα και σε φορητές συσκευές και το cloud.

Η Microsoft ανακοίνωσε επίσης μια preview έκδοση του .NET 4.5.1, που επιτρέπει στους developers να δημιουργήσουν εφαρμογές νέας γενιάς για συσκευές και υπηρεσίες, ενώ μπορούν να καινοτομήσουν στις υπάρχουσες εφαρμογές.

200 εκατομμύρια apps τον μήνα

Τέλος, η Microsoft ανακοίνωσε ότι, κατά τη διάρκεια του τελευταίου χρόνου, οι πωλήσεις Windows Phone σημείωσαν έξι φορές ταχύτερη αύξηση σε σχέση με την υπόλοιπη αγορά smartphones. Με την κυκλοφορία των Windows Phone 8, οι πελάτες κατεβάζουν πάνω από 200 εκατομμύρια apps το μήνα, δημιουργώντας υπερδιπλάσια καθημερινά έσοδα από τις εφαρμογές.

Για να βοηθήσει τους developers να έχουν την καλύτερη απόδοση των επενδύσεών τους, η επόμενη έκδοση των Windows Phone θα σχεδιαστεί με τρόπο ώστε να τρέχει τις ίδιες εφαρμογές που οι προγραμματιστές αναπτύσσουν σήμερα και να υποστηρίζει τα ίδια γνωστά εργαλεία και τις δεξιότητες.

Για ένα μήνα, οι προγραμματιστές μπορούν να εγγραφούν στο Windows Phone Dev Center με $19 (έως τις 27 Ιουλίου 2013). Η συνδρομή είναι απαραίτητη όταν ο προγραμματιστής επιχειρήσει να δοκιμάσει το app σε ένα smartphone ή να την ανεβάσει στο Windows Store.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024