Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η πρώτη ματιά στα Windows 8.1

Η πρώτη ματιά στα Windows 8.1

Τις ανάγκες 1,2 δισεκατομμυρίων χρηστών Windows ανά τον κόσμο επιχειρεί να καλύψει η έκδοση Windows 8.1 των Windows που παρουσίασε η Microsoft μήνες πριν την διάθεση της σχετικής ενημέρωσης στο συνέδριό της, Microsoft BUILD.

Τις ανάγκες 1,2 δισεκατομμυρίων χρηστών Windows ανά τον κόσμο επιχειρεί να καλύψει η έκδοση Windows 8.1 των Windows που παρουσίασε η Microsoft μήνες πριν την διάθεση της σχετικής ενημέρωσης στο συνέδριό της, Microsoft BUILD.

Η έκδοση Preview των Windows 8.1 είναι διαθέσιμη για κατέβασμα. Ωστόσο, οι προχωρημένοι χρήστες που προτείνεται να την δοκιμάσουν θα πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν θα πρέπει να επιλέξουν γλώσσα διαφορετική από την γλώσσα των Windows 8 στο σύστημα τους, αφού τότε δεν θα διατηρήσουν apps και settings, αλλά μόνο τα αρχεία τους, ενώ δεν είναι εγγυημένη η υποστήριξη όλων των προγραμμάτων. Περισσότερες πληροφορίες για την Windows 8.1 Preview διατίθενται στον δικτυακό τόπο της Microsoft, στις συχνές ερωτήσεις.

Η ριζική ανανέωση των Windows 8 φέρνει περισσότερες επιλογές για την προσαρμογή του λειτουργικού συστήματος στις προτιμήσεις του χρήστη και περισσότερα apps, τονίζει η Microsoft. Στο Windows Store, το επίσημο κατάστημα διάθεσης apps της Microsoft για τα Windows, υπάρχουν 80.000 εφαρμογές και η πλειονότητα των κορυφαίων εφαρμογών για iPad και Android θα είναι διαθέσιμα μέχρι να διατεθεί επίσημη η ενημέρωση Windows 8.1, υπόσχεται η εταιρεία.

Έμφαση δίνεται επίσης στο λεγόμενο cloud και η μεγάλη αλλαγή που φέρνουν τα Windows 8.1 είναι ότι η προεπιλογή για την αποθήκευση φωτογραφιών, εγγράφων και άλλων αρχείων θα είναι το Skydrive. Εκεί θα φιλοξενούνται όλα τα αρχεία από υπολογιστές και ταμπλέτες με Windows 8.1, το Xbox και το Windows Phone του χρήστη που συνδέονται μεταξύ τους με τον κοινό λογαριασμό Microsoft. H αναζήτηση, που βασίζεται στην μηχανή της Microsoft, το Bing, από το λεγόμενο Search charm θα γίνεται σε όλες τις συσκευές, τα apps και το Web.

Επίσης, η Microsoft ανακοίνωσε ότι μαζί με τα Windows 8.1 την εορταστική περίοδο του έτους θα κυκλοφορήσουν και νέες συσκευές, tablet και PC με Windows 8.1 και Windows RT 8.1, με περισσότερες επιλογές στην διαγώνιο οθόνης, μεγαλύτερη αυτονομία και επιδόσεις.

Η ενημέρωση Windows 8.1 και Windows RT 8.1 θα διατεθεί δωρεάν στα Windows 8 PC με τον ίδιο τρόπο που κατεβαίνουν app από το Windows Store. Με ένα άγγιγμα ή κλικ στο Windows 8.1 στο Store, η ενημέρωση θα γίνει ενώ ο χρήστης συνεχίζει να χρησιμοποιεί το PC του.

Σε ότι αφορά το λεγόμενο personalization, η Microsoft δηλώνει ότι με τα Windows 8.1 ο χρήστης θα έχει περισσότερες επιλογές: θα καρφιτσώνει τα αγαπημένα του site και άλλο περιεχόμενο, ή επιλεγμένες επαφές, στην «μοντέρνα» οθόνη Start και θα μπορεί να αλλάξει στο tile τους το χρώμα και το υπόβαθρο.

Η νέα γενιά τσίπσετ θα επιτρέψει την κατασκευή ισχυρών και ελαφριών συσκευών, συμπεριλαμβανομένων tablet με διαγώνιο 7 έως και 10 ίντσες και λάπτοπ με οθόνη αφής που είναι ισχυρά και συνάμα ενεργειακά αποδοτικά. «Εάν δεν μπορείτε να αποφασίσετε μεταξύ tablet ή laptop, μπορείτε να επιλέξετε συσκευές με αποσπώμενες οθόνες ή convertible που συνδυάζουν ό,τι καλύτερο από τους δύο κόσμους», λέει χαρακτηριστικά η εταιρεία. Apps και Web θα προσαρμόζονται βέλτιστα σε μεγαλύτερη γκάμα λόγου θέασης (4.3, 16.9 ή 16.10), χωρίς η προβολή να χαλάει ακόμα και όταν το PC συνδέεται σε μεγάλη οθόνη.

Τα Windows 8.1 υποστηρίζουν νεότερα στάνταρτ όπως το Bluetooth 4.0 LE (ταχύτερη σύνδεση, μικρότερη κατανάλωση ενέργειας) και υποστηρίζει το InstantGo, μια λειτουργία που αναλαμβάνει να διατηρεί data, apps, και tiles ενημερωμένα με την τρέχουσα πληροφορία, διατηρώντας ενεργή την διαδικτυακή σύνδεση και κάνοντας αυτόματο συγχρονισμό ακόμα και όταν η συσκευή βρίσκεται σε κατάσταση αναμονής (connected standby state). Οι συσκευές με
Instant Go θα ξυπνούν την συσκευή αμέσως μεταβαίνοντας σε κατάσταση “on” σε λιγότερο από 300 millisecond και ελέγχουν την κατανάλωση ενέργειας ώστε να επιτρέψουν στην συσκευή να λειτουργεί επί 14 ημέρες με μπαταρία, σημειώνεται στον Οδηγό των Windows 8.1.

Τα touchpad θα υποστηρίζουν στο εξής τα Windows gestures, και ο νέος Internet Explorer 11 βελτιστοποιείται για χρήση με την αφή.

Στα Windows 8.1 ο χρήστης θα μπορεί να επιλέξει την αγαπημένη του φωτογραφία για την οθόνη κλειδώματος ή να την μετατρέψει σε οθόνη προβολής slide show των φωτογραφιών του.

Επίσης, ο χρήστης θα μπορεί να ορίσει να γίνεται εκκίνηση απευθείας στο desktop παρακάμπτοντας την Start Screen, όπου υπάρχει το περιζήτητο όπως αποδείχτηκε κουμπί της έναρξης (Start), αν και μόνο το όνομα και η θέση παραμένουν κοινά με το παραδοσιακό κουμπί στις προηγούμενες εκδόσεις των Windows

Ενδιαφέρον είναι ότι ο χρήστης των Windows 8.1 θα μπορεί να αποκτά πρόσβαση στις προτιμήσεις που έχει ορίσει στο σύστημά του από οποιονδήποτε υπολογιστή (χρησιμοποιώντας τον ίδιο Λογαριασμό Microsoft). Συγκεκριμένα, οι προσωπικές ρυθμίσεις για την οθόνη κλειδώματος, την οθόνη Start, τα Αγαπημένα websites, το ιστορικό του browser και τα σάιτ που έχει καρφιτσώσει στην οθόνη Start ακολουθούν τον χρήστη.

Ομοίως, με τον Λογαριασμό Microsoft, έχει πρόσβαση σε ότι έχει αποθηκευτεί στο SkyDrive από το app ή browser. Το Ημερολόγιο, το Mail, και οι Επαφές (People) συνδέονται με τον λογαριασμό Microsoft. Skype, Xbox, Outlook.com, και Windows Phone χρησιμοποιούν τον ίδιο λογαριασμό και έτσι όλες οι υπηρεσίες και οι συσκευές συνδέονται με το κοινό username και password. Συνδέονται ακόμα με τα apps που έχει ο χρήστης από το Windows Store και μπορεί να κάνει download των apps που έχει αγοράσει σε οποιοδήποτε PC ή tablet που χρησιμοποιείται ο ίδιος λογαριασμός Microsoft.

Ενημέρωση αναμένεται επίσης στο Mail app και στο Outlook.com, όπου μπορούν να τηρούνται περισσότεροι από ένας λογαριασμοί, με την εφαρμογή να αναλαμβάνει να διαχωρίζει τα mail από τις πλέον σημαντικές επαφές του χρήστη από τα ασήμαντα (people view). Επίσης, ο χρήστης έχει την δυνατότητα προβολής του προσωπικού του newsletter ή social update.

Μια μάλλον σημαντική προσθήκη στο Mail είναι ότι συνεργάζεται με το ενημερωμένο Calendar app. Ο χρήστης μπορεί να σημειώσει στο ημερολόγιό του προγραμματισμένες εκδηλώσεις και να δει το πρόγραμμά τους για διαφορετικούς λογαριασμούς.
Η Microsoft ανακοίνωσε επίσης νέα δικά της apps, όπως το Fresh Paint, έχει βελτιώσει το ενσωματωμένο Camera app (και το Photos app), και σε συσκευές που μπορούν να υποστηρίξουν την δυνατότητα, ο χρήστης θα μπορεί να ορίσει την λήψη φωτογραφιών ένα δευτερόλεπτο πριν και ένα δευτερόλεπτο μετά το πάτημα του κουμπιού λήψης.

Τα Windows 8.1 μπορούν να εκτελέσουν και Windows 7 apps, συμπεριλαμβανομένου του Office 365. Στα Windows RT 8.1 τρέχουν Windows Store apps και συνοδεύονται από το Office 2013 RT (περιλαμβάνεται το Outlook 2013 RT).

Στo Word στο Office 365 προστέθηκε η δυνατότητα προσθήκης online video στο έγγραφο, το άνοιγμα και η επεξεργασία PDF και η ευκολότερη ευθυγράμμιση φωτογραφιών και διαγραμμάτων.

Ο χρήστης μπορεί να ανοίξει έως και τέσσερα apps στην οθόνη ταυτόχρονα και να αλλάξει το μέγεθός του. Μπορεί επίσης να έχει ανοικτό ένα app, να ανοίξει ένα άλλο και αυτόματα να τοποθετούνται πλάι-πλάι. Για παράδειγμα, όταν ο χρήστης ανοίγει μια επισυναπτόμενη σε e-mail φωτογραφία, η οποία ανοίγει σε νέο παράθυρο δίπλα στο mail.

To θέμα με τα πολλαπλά monitor αντιμετωπίζεται για τα apps από το Windows Store, (προβολή πολλαπλών Windows Store apps σε όλα τα monitors ή χρήση του desktop πλάι-πλάι με άλλα apps. Με την ενημέρωση Windows 8.1, Windows Store apps και desktop προβάλλονται με οποιαδήποτε διάταξη σε περισσότερα monitor.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024