Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
H μπαταρία ανακόπτει την ανάπτυξη της αγοράς γκάτζετ που φοριούνται

H μπαταρία ανακόπτει την ανάπτυξη της αγοράς γκάτζετ που φοριούνται

Σε καθοριστικό παράγοντα για την ανάπτυξη των «υπολογιστών» που φοριούνται ανάγεται η μπαταρία, σύμφωνα με ανθρώπους της αγοράς. Στο Global Technology Summit που διοργανώνει το πρακτορείο Reuters, οι σύνεδροι φάνηκε να συμφωνούν πως θα χρειαστεί πολύς χρόνος ακόμα μέχρι να υπάρξει πραγματική ανεξαρτησία από την ανάγκη για διαρκή φόρτιση των συσκευών αυτών.

Σε καθοριστικό παράγοντα για την ανάπτυξη των «υπολογιστών» που φοριούνται ανάγεται η μπαταρία, σύμφωνα με ανθρώπους της αγοράς. Στο Global Technology Summit που διοργανώνει το πρακτορείο Reuters, οι σύνεδροι φάνηκε να συμφωνούν πως θα χρειαστεί πολύς χρόνος ακόμα μέχρι να υπάρξει πραγματική ανεξαρτησία από την ανάγκη για διαρκή φόρτιση των συσκευών αυτών, είτε πρόκειται για αυτές που φοριούνται στον καρπό του χεριού, στα ρούχα ή στα μάτια, όπως είπε χαρακτηριστικά ο CEO της Jawbone, μιας εταιρείας που κατασκευάζει γκάτζετ που φοριούνται.

Εντούτοις, αρκετοί εκφράζουν την πεποίθηση ότι σε πέντε χρόνια θα είναι εφικτή η φόρτιση από απόσταση, κάτι που θα αποτελούσε άλμα στην τεχνολογία. Προς το παρόν, η πρόκληση είναι να κατασκευαστούν ικανοποιητικά μικρές μπαταρίες με επαρκή αυτονομία για αυτό που θα κληθούν να εξυπηρετήσουν, σύμφωνα με τον επικεφαλής της Atheer Labs, Σουλεϊμάν Ιτάνι. «Βρισκόμαστε στην εποχή των Palm Pilot, και χρειαζόμαστε ένα iPhone», είπε χαρακτηριστικά ο διευθύνοντας σύμβουλος της εταιρείας που ασχολείται με την αξιοποίηση της τεχνολογίας επαυξημένης πραγματικότητας (augmented reality).

Έρευνα της Forrester Research καταγράφει ότι, το 5% των ενήλικων Αμερικανών δηλώνει πως θα φορούσε έναν αισθητήρα που θα παρακολουθούσε κάποιας μορφής δραστηριότητά τους, όπως το τρέξιμο ή ο ύπνος. Όταν ρωτήθηκαν ποιο γκάτζετ θα τους ενδιέφερε να φορούν, το 29% έδειξε να προτιμά κάτι που προσαρτάται στα ρούχα. Τα αξεσουάρ στον καρπό ακολουθούν με ποσοστό 28%, ενώ τα περίφημα γυαλιά προτιμά μόλις το 12% των ερωτηθέντων.

Στο προκαταρκτικό στάδιο ανάπτυξής τους βρίσκονται τα «γυαλιά της Google» -κόστους 1.500 δολαρίων με περιορισμένη διαθεσιμότητα- ενώ Apple και Samsung έχουν χαρακτηρίσει ενδιαφέρον πεδίο δράσης τον τομέα των γκάτζετ που φοριούνται.

Παρά την μάλλον διστακτική στάση των κατασκευαστών, φαίνεται ότι έχουν να κερδίσουν τα μέγιστα από την δημιουργία και ανάπτυξη μιας αγοράς, δεδομένης της κυριαρχίας τους στους τομείς των λειτουργικών συστημάτων για smartphone και tablet αλλά και των λεγόμενων apps για αυτές τις συσκευές. «Εάν η Apple κάνει το βήμα, η αγορά θα δημιουργηθεί», είπε στο τεχνολογικό συνέδριο του Reuters ο αναλυτής της Forrester, Ρότμαν Επς.

Reuters,In.gr Τεχνολογία

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024