Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μόνο το 5% πλένει σωστά τα χέρια του, σύμφωνα με έρευνα

Μόνο το 5% πλένει σωστά τα χέρια του, σύμφωνα με έρευνα

Το σωστό πλύσιμο των χεριών μάλλον είναι είδος προς εξαφάνιση αφού μόνο το 5% πλένει σωστά τα χέρια του, ενώ το 95% δεν δίνει την απαιτούμενη σημασία με αποτέλεσμα να εκτίθεται σε μικρόβια και πιθανές ασθένειες, αποκαλύπτει έρευνα του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν. Από την έρευνα φαίνεται ότι οι άνδρες τείνουν να αγνοούν σε μεγαλύτερο βαθμό από τις γυναίκες το σωστό πλύσιμο των χεριών.

Το σωστό πλύσιμο των χεριών μάλλον είναι είδος προς εξαφάνιση αφού μόνο το 5% πλένει σωστά τα χέρια του, ενώ το 95% δεν δίνει την απαιτούμενη σημασία με αποτέλεσμα να εκτίθεται σε μικρόβια και πιθανές ασθένειες, αποκαλύπτει έρευνα του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν.

Μετά από πολύωρη παρατήρηση 3.749 ατόμων σε δημόσιες τουαλέτες, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι άνδρες τείνουν να αγνοούν σε μεγαλύτερο βαθμό από τις γυναίκες το πλύσιμο των χεριών.

Το 15% των ανδρών δεν έπλυνε καθόλου τα χέρια του, συγκριτικά με το 7% των γυναικών.

Ένα σημαντικό ποσοστό από όσους έπλυναν τα χέρια τους, άφησε ανενόχλητες τις πιθανές εστίες μικροβίων, καθώς σαπούνι χρησιμοποίησε το 50% των ανδρών και το 78% των γυναικών.

Όπως διαπιστώθηκε, ανασταλτικός παράγοντας στην τήρηση της καθαριότητας ήταν η όψη ενός βρόμικου και απωθητικού νεροχύτη. Τα άτομα έπλεναν πιο εύκολα τα χέρια τους εάν υπήρχε πινακίδα που τα προέτρεπε να πλυθούν.

Σύμφωνα με αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου Ασθενειών (CDC), το 50% των τροφιμογενών νόσων προκαλούνται από βρόμικα χέρια, ενώ το πλύσιμό τους είναι ο καλύτερος τρόπος πρόληψης.

Ιδανικά θα πρέπει κανείς να σαπουνίζει τα χέρια του για 20 δευτερόλεπτα και όχι μόνο 6, όπως κάνουν οι περισσότεροι, σύμφωνα με την έρευνα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024