Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παρών εξ αποστάσεως στην δουλειά, σε σώμα ρομπότ

Παρών εξ αποστάσεως στην δουλειά, σε σώμα ρομπότ

H Cisco συνεργάστηκε με την iRobot στην κατασκευή ενός ρομπότ που μπορεί να κινηθεί σε οποιοδήποτε χώρο χαρτογραφήσει στην πρώτη του ξενάγηση και να μεταφέρει την επικοινωνία με ένα πρόσωπο σε ζωντανή σύνδεση με εικόνα υψηλής ευκρίνειας και ποιοτικό ήχο. Έτσι, εργαζόμενοι στην διοίκηση μιας επιχείρησης που ταξιδεύουν συχνά, ή επιθεωρητές μπορούν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα της απόστασης από τον τόπο όπου πρέπει να δηλώσουν την παρουσία τους.

H Cisco συνεργάστηκε με την iRobot στην κατασκευή ενός ρομπότ που μπορεί να κινηθεί σε οποιοδήποτε χώρο χαρτογραφήσει στην πρώτη του ξενάγηση και να μεταφέρει την επικοινωνία με ένα πρόσωπο σε ζωντανή σύνδεση με εικόνα υψηλής ευκρίνειας και ποιοτικό ήχο. Έτσι, εργαζόμενοι στην διοίκηση μιας επιχείρησης που ταξιδεύουν συχνά, ή επιθεωρητές μπορούν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα της απόστασης από τον τόπο όπου πρέπει να δηλώσουν την παρουσία τους.

Το iRobot Ava 500 ανήκει στην κατηγορία των «ρομπότ βίντεο-συνεργασίας», καθώς iRobot και Cisco το έχουν εξοπλίσει με τεχνολογίες για να καλύπτει συγκεκριμένες ανάγκες συνεργασίας μέσω χρήσης βίντεο υψηλής ευκρίνειας, που ξεπερνούν το παραδοσιακό περιβάλλον τηλεδιάσκεψης, όπως η αίθουσα και οι υπολογιστές TelePresence.

Μια από τις προκλήσεις που αντιμετώπισε η iRobot είναι να αναπτύξει τεχνολογία κίνησης για το Ava 500 ώστε να κινείται στον χώρο χωρίς να προσκρούει σε ανθρώπους ή αντικείμενα που θα βρεθούν στην διαδρομή του. Έτσι, το Ava 500 χαρτογραφεί τον χώρο και μπορεί να κινείται έξυπνα αποφεύγοντας τα εμπόδια, επιλέγοντας την συντομότερη αλλά και την πιο ασφαλή διαδρομή. Το iRobot Ava 500 χρησιμοποιείται ήδη σε αμερικανικά νοσοκομεία, μετά την απαραίτητη έγκριση της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ, FDA.

Το ρομπότ χρησιμοποιεί όλες τις τεχνολογίες ασύρματης επικοινωνίας και βίντεο της Cisco. Το Ava 500 είναι εξοπλισμένο με το προσωπικό σύστημα TelePresence EX60 της Cisco. Τα σημεία ασύρματης πρόσβασης Aironet 1600 Series συνδυάζονται για να προσφέρουν την απαιτούμενη υψηλή ποιότητα εικόνας και ήχου, ασφάλεια επαγγελματικού επιπέδου και διαλειτουργικότητα με άλλα πρότυπα και περιβάλλοντα βίντεο και συνεργασίας.

«Στην iRobot είμαστε ενθουσιασμένοι για τη συνεργασία μας με τη Cisco ώστε να προσφέρουμε στις επιχειρήσεις την επόμενη γενιά TelePresence», δήλωσε ο Youssef Saleh, Αντιπρόεδρος και Γενικός Διευθυντής της επιχειρηματικής μονάδας Remote Presence της iRobot. «Πρόσφατα η iRobot εισήγαγε με επιτυχία αυτόνομες πλατφόρμες απομακρυσμένης παρουσίας σε νοσοκομεία. Το iRobot Ava 500 θα ανοίξει νέες αγορές και εφαρμογές TelePresence στο χώρο εργασίας του μέλλοντος.»

«Η Cisco έχει δεσμευτεί να βελτιώσει τις επικοινωνίες, τις επαγγελματικές σχέσεις και την παραγωγικότητα, βοηθώντας τους ανθρώπους να συναντώνται πρόσωπο με πρόσωπο μηδενίζοντας τις αποστάσεις», δήλωσε ο Snorre Kjesbu, Αντιπρόεδρος και Γενικός Διευθυντής της TIPBU. «Το προϊόν της iRobot είναι ένα τέλειο παράδειγμα της αξιοποίησης του διευρυμένου χαρτοφυλακίου της Cisco που περιλαμβάνει εξατομικευμένες λύσεις συνεργασίας μέσω βίντεο υψηλής ποιότητας για την αντιμετώπιση κάποιων πολύ συγκεκριμένων αναγκών κάθετων επικοινωνιών.»

Ο χρήστης μπορεί να προγραμματίσει και να ελέγχει το iRobot Ava 500 μέσω iPad. Οι προορισμοί μπορούν να επιλέγονται μέσω ενός χάρτη, επιλέγοντας ένα δωμάτιο ή το όνομα ενός εργαζόμενου. Αφού επιλεγούν η θέση και το σημείο ενδιαφέροντος, ενεργοποιείται το διαθέσιμο ρομπότ και οδηγεί το χρήστη. Το ρομπότ μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε δύο καταστάσεις λειτουργίας, καθιστώντας τη διαδρομή από τη βάση του ως το σημείο συνάντησης «ιδιωτική» ή «δημόσια», όπου ο χρήστης μπορεί να δει και να τον δουν (εμφανίζεται στην οθόνη του Ava 500 και η σύνδεση είναι ανοικτή), καθώς ακόμα και να σταματήσει κατά τη διάρκεια της διαδρομής για κάποια σύντομη συνομιλία (ενεργή επικοινωνία ήχου). Όταν η εντολή ολοκληρωθεί, το iRobot Ava 500 επιστρέφει αυτόματα στην βάση του για επαναφόρτιση. Η αυτόνομη πλοήγηση σημαίνει ότι δεν υπάρχει ανάγκη το ρομπότ να οδηγείται από το χρήστη.

Οι πρώτες αναμενόμενες χρήσεις περιλαμβάνουν:
Συνεργασία διάσπαρτης ομάδας: Tα μέλη του προσωπικού που εργάζονται εκτός των εγκαταστάσεων της επιχείρησης μπορούν να συμμετέχουν πιο άμεσα σε ομάδες συνεργασίας.
Εκτελεστική διαχείριση: Το ρομπότ επιτρέπει σε όσους διαχειρίζονται πολλές ομάδες από απόσταση, να έχουν μεγαλύτερη προσωπική παρουσία και να μπορούν να μετακινούνται σε ένα περιβάλλον γραφείου
Περιηγήσεις και επιθεωρήσεις: Επιτρέπει την πρόσβαση σε χώρους όπως βιομηχανικές εγκαταστάσεις, εργαστήρια και εγκαταστάσεις εφοδιαστικής αλυσίδας
Απομακρυσμένη εταιρική εκπαίδευση/παρουσιάσεις: Το ρομπότ προσφέρει μια πιο προσωπική και διαδραστική προσέγγιση για την απομακρυσμένη εταιρική εκπαίδευση και τις παρουσιάσεις

In.gr Τεχνολογία

Sports in

LIVE: Αταλάντα – Λίβερπουλ

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αταλάντα – Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Europa League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 7 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024