Μπορεί να τους αρέσει να γαβγίζουν σε αγνώστους, να κυνηγούν τους ταχυδρόμους και να δαγκώνουν όποιον βρουν μπροστά τους, όμως αυτό δεν είναι απαραιτήτως δείγμα κακής εκπαίδευσης. Σύμφωνα με νέα έρευνα, μπορεί να είναι απλά «αριστεροπάτουσοι».

Ερευνητές του Πανεπιστημίου της Αδελαΐδας ανακάλυψαν ότι οι σκύλοι που αρέσκονται να χρησιμοποιούν συχνότερα την αριστερή τους πατούσα είναι πιο πιθανό να αναπτύξουν επιθετικότητα κατά αγνώστων σε σχέση με αυτούς που χρησιμοποιούν την δεξιά τους πατούσα.

Οι ερευνητές πραγματοποίησαν δοκιμές σε σκύλους για να δουν ποια από τις πατούσες τους προτιμούν και στη συνέχεια ανάλυσαν τη συμπεριφορά τους από διάφορα γνωρίσματα.

Αν και δεν φάνηκε να υπάρχει σύνδεση ανάμεσα στους σκύλους που προτιμούσαν την αριστερή πατούσα και στο εάν ζητούν την προσοχή ή εάν ενθουσιάζονται εύκολα, οι ερευνητές βρήκαν ότι είναι πιθανότερο να εκδηλώσουν επιθετικότητα απέναντι σε ανθρώπους που δεν γνωρίζουν.

Όπως οι άνθρωποι μπορεί να είναι δεξιόχειρες ή αριστερόχειρες, έτσι και οι σκύλοι μπορεί να επιλέγουν την αριστερή ή τη δεξιά πατούσα τους.

Στην έρευνα το ένα τρίτο των σκυλιών που συμμετείχαν ήταν «δεξιοπάτουσοι», το ένα τρίτο «αριστεροπάτουσοι» και το υπόλοιπο ένα τρίτο ήταν «αμφιπάτουσοι» (δηλαδή χρησιμοποιούσαν και τις δύο πατούσες τους).

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ