Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Γυμνό» λέγεται ότι θα κυκλοφορεί και το HTC One σε Google Edition

«Γυμνό» λέγεται ότι θα κυκλοφορεί και το HTC One σε Google Edition

Μετά την ηχηρή αποκάλυψη που έκανε η Google στο ετήσιο συνέδριό της ενώπιον χιλιάδων developer ότι θα διαθέσει μια έκδοση του Samsung Galaxy S4 χωρίς τις επεμβάσεις και το πρόσθετο λογισμικό της Samsung, ένα ακόμα smartphone λέγεται ότι θα μείνει με το Android «γυμνό».

Μετά την ηχηρή αποκάλυψη που έκανε η Google στο ετήσιο συνέδριό της ενώπιον χιλιάδων developer ότι, θα διαθέσει μια έκδοση του Samsung Galaxy S4 χωρίς τις επεμβάσεις και το πρόσθετο λογισμικό της Samsung, ένα ακόμα smartphone λέγεται ότι θα μείνει με το Android «γυμνό».

Οι φήμες αφορούν σε νέα έκδοση του HTC One, του κορυφαίου smartphone της HTC. Το Geek.com μεταφέρει πως ο κατασκευαστής από την Ταϊβάν εξετάζει το ενδεχόμενο να διαθέσει το HTC One με stock Android 4.2.2 -δηλαδή χωρίς το δικό του HTC Sense-, ξεκλείδωτο.

Το «αυθεντικό» Android αποτελούσε προνόμιο μόνο των συσκευών Nexus, τα οποία διαθέτει η Google σε στενή συνεργασία με έναν κατασκευαστή, και ήδη η εταιρεία έχει συνεργαστεί με αρκετούς κατασκευαστές, μεταξύ των οποίων η Samsung και η LG. Επίσης, οι συσκευές Nexus διατηρούσαν το αποκλειστικό προνόμιο να τρέχουν πρώτα την τελευταία έκδοση του Android, προς επίδειξη των νέων λειτουργιών του.

Η ανακοίνωση της διάθεσης του S4 με stock Android στα μέσα Ιουνίου από το Google Play έγινε δεκτή μάλλον με ενθουσιασμό, παρά το γεγονός ότι μαζί με το TouchWiz της Samsung η συσκευή χάνει το μαγικό ραβδάκι της που, μεταξύ άλλων, κάνει το S4 να λειτουργεί χωρίς επαφή (Air Gesture).

Μέχρι τώρα, οι χρήστες που επιζητούν το Android «όπως είναι» έπρεπε να βεβαιωθούν ότι η συσκευή τους διαθέτει ξεκλείδωτο bootloader, ώστε να μπορούν να εγκαταστήσουν διαφορετικό λειτουργικό σύστημα σε αυτήν (και το stock Android θεωρείται διαφορετικό OS). Έπειτα, πρέπει να αναζητήσουν μια διανομή Android, όπως η δημοφιλής CyanogenMod που απαλλάσσει το smartphone όχι μόνο από την πειραγμένη εκδοχή του Android του κατασκευαστή της συσκευής αλλά και από την ανάγκη για σύνδεση σε λογαριασμό Google. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την απελευθέρωση του Αndroid σας, όπως χαρακτηριστικά λέει το Ευρωπαϊκό Ίδρυμα Ελεύθερου Λογισμικού.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Αυτή είναι η ενδεκάδα της Κ19 του Ολυμπιακού στον ημιτελικό με τη Ναντ

Ποιες είναι οι επιλογές του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου για τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού με τη Ναντ στο Final Four του Youth League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024