Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ζωντανή επικοινωνία με βίντεο σε 4 ευρωπαϊκές πόλεις με το LiveCity

Ζωντανή επικοινωνία με βίντεο σε 4 ευρωπαϊκές πόλεις με το LiveCity

Ο ΟΤΕ ανέλαβε επικεφαλής στο ευρωπαϊκό ερευνητικό πρόγραμμα LiveCity, το οποίο θα συντονίζει και θα εποπτεύει, με στόχο την αναβάθμιση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών με την αξιοποίηση καινοτόμων τεχνολογιών που επιτρέπουν την άμεση επικοινωνία με live video. O Δρ Ιωάννης Π. Χοχλιούρος από τον ΟΤΕ ορίστηκε επικεφαλής της ερευνητικής ενότητας του προγράμματος LiveCity που αναπτύσσει δίκτυα -ενσύρματα ευρυζωνικά και κινητής τηλεφωνίας μέσω 4G- κοινοτήτων σε τέσσερις πόλεις που θα εξυπηρετήσουν 3.000 Ευρωπαίους.

Ο ΟΤΕ ανέλαβε επικεφαλής στο ευρωπαϊκό ερευνητικό πρόγραμμα LiveCity, το οποίο θα συντονίζει και θα εποπτεύει, με δεδηλωμένο στόχο την αναβάθμιση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών από την αξιοποίηση καινοτόμων τεχνολογιών που επιτρέπουν την άμεση επικοινωνία με live video.

O Δρ Ιωάννης Π. Χοχλιούρος από τον ΟΤΕ ορίστηκε επικεφαλής της ερευνητικής ενότητας του προγράμματος LiveCity που αναπτύσσει δίκτυα -ενσύρματα ευρυζωνικά και κινητής τηλεφωνίας μέσω 4G- κοινοτήτων σε τέσσερις πόλεις που θα εξυπηρετήσουν 3.000 Ευρωπαίους.

Το πρόγραμμα με τη χρήση ζωντανού βίντεο μέσω διαδικτύου μπορεί να αξιοποιηθεί στην εκπαίδευση, στην υγεία, στην πολιτιστική ενημέρωση και στην εξυπηρέτηση του πολίτη. Εκτιμάται ότι θα συμβάλλει στην προώθηση νέων τεχνολογιών και καινοτόμων εφαρμογών ευρυζωνικότητας.

Στο LiveCity θα δημιουργηθεί ένα ιδεατό δίκτυο μεταξύ των ευρωπαϊκών φορέων και πόλεων που συμμετέχουν σ’ αυτό, προσφέροντας τη δυνατότητα διαδραστικής επικοινωνίας για την ανταλλαγή γνώσεων και εμπειριών.

  • Ο ΟΤΕ θα συνδέσει επιλεγμένα σημεία του Δήμου Βριλησσίων, καθώς και δύο σχολεία του Δήμου, με το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών ΟΤΕ. Έτσι, με τη χρήση ζωντανού βίντεο υψηλής ποιότητας και μέσω κατάλληλης δικτυακής υποδομής, οι κάτοικοι του Δήμου θα μπορούν να ενημερώνονται για τα πολιτιστικά και εκπαιδευτικά δρώμενα του Μουσείου, ενώ οι μαθητές των εμπλεκομένων σχολείων θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν διαδραστικά στα αντίστοιχα προγράμματα του Μουσείου.
  • Επιπλέον, στο ερευνητικό πρόγραμμα προβλέπεται και η υλοποίηση διεθνούς διασύνδεσης με το αντίστοιχο Μουσείο P&T της πόλης του Λουξεμβούργου, με στόχο την προβολή και ανταλλαγή πολιτιστικού περιεχομένου, αλλά και την προώθηση κοινών δράσεων που εστιάζονται στον πολιτισμό και την εκπαίδευση.
  • Στον δικτυακό τόπο του LiveCity αναφέρεται επίσης πως, το LiveCity θα επιχειρήσει να ανοίξει δρόμο στο διαδίκτυο και για την μετάδοση ζωντανής εικόνας και ήχου από το ασθενοφόρο στο νοσοκομείο, ώστε ο ειδικευμένος γιατρός στο νοσοκομείο να αποκτά καλύτερη εικόνα του ασθενή και να δίνει τις σωστές συστάσεις στον διαθέσιμο νοσηλευτή.
  • Μια ακόμα δοκιμή θα γίνει για την εφαρμογή οφθαλμολογικής θεραπείας στο σπίτι υπό την εποπτεία του θεράποντα ιατρού που θα βρίσκεται στην οφθαλμολογική κλινική.

Στο LiveCity συμμετέχουν συνολικά 18 φορείς (πανεπιστήμια, ακαδημαϊκά και ερευνητικά ινστιτούτα, εκπρόσωποι τοπικής αυτοδιοίκησης, εκπαιδευτικοί φορείς, εταιρείες τηλεπικοινωνιών και πληροφορικής κ.α.) από 7 ευρωπαϊκά κράτη. Το πρόγραμμα αποτελεί μέρος της στρατηγικής της Ε.Ε. για την ανάπτυξη καινοτομιών, με στόχο τη διάθεση στους πολίτες εφαρμογών και υπηρεσιών που βασίζονται στο Διαδίκτυο του Μέλλοντος (Future Internet), και οι οποίες τελικά θα δημιουργήσουν τις σύγχρονες «έξυπνες» πόλεις (“smart cities”).

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024