Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Με όπλο τον φακό και την Smart Camera, η Nokia ρίχνει στην μάχη το Lumia 925

Με όπλο τον φακό και την Smart Camera, η Nokia ρίχνει στην μάχη το Lumia 925

Η Nokia προκαλεί για μια ακόμα φορά τις φωτογραφικές μηχανές τσέπης σε μια μάχη με το Nokia Lumia 925 για τις καλύτερες λήψεις φωτογραφιών και βίντεο. Το καλύτερο smartphone της, που διαδέχεται το Nokia Lumia 920 τον Ιούνιο του 2013, διαθέτει την πιο προηγμένη τεχνολογία φωτογραφικών φακών, τονίζει ο Φινλανδός κατασκευαστής, και συνοδεύεται από λογισμικό νέας γενιάς για ακόμα πιο καθαρές και λεπτομερείς φωτογραφίες, και βίντεο.

Η Nokia προκαλεί για μια ακόμα φορά τις φωτογραφικές μηχανές τσέπης σε μια μάχη με το Nokia Lumia 925 για τις καλύτερες λήψεις φωτογραφιών και βίντεο. Το καλύτερο smartphone της, που διαδέχεται το Nokia Lumia 920 τον Ιούνιο του 2013, διαθέτει την πιο προηγμένη τεχνολογία φωτογραφικών φακών, τονίζει ο Φινλανδός κατασκευαστής, και συνοδεύεται από λογισμικό νέας γενιάς για ακόμα πιο καθαρές και λεπτομερείς φωτογραφίες, και βίντεο.

Αυτή δεν είναι ούτε η πρώτη φορά, ούτε το πρώτο smartphone της αγοράς που προκαλεί τις φωτογραφικές μηχανές τύπου compact σε μια αντιπαράθεση για τις καλύτερες λήψεις -το ίδιο κάνει η Samsung με το Galaxy S4, η HTC με το HTC One και άλλοι.


Action Shot με το Smart Camera app

Εν τω μεταξύ, φουντώνει η μάχη ανάμεσα στις φωτογραφικές μηχανές τσέπης και τα smartphone με μήλον της έριδας την λήψη φωτογραφιών. Το smartphone διατηρεί ένα συγκριτικό πλεονέκτημα απέναντι στις κόμπακτ, καθώς είναι μια φορητή φωτογραφική μηχανή πάντοτε διαθέσιμη.

Από την άλλη, οι περιορισμοί που θέτει ο σχεδιασμός του λεπτού σώματος ενός κινητού τηλεφώνου, σε σχέση με τις σχετικά ογκώδεις μηχανές τσέπης θεωρούνται αρκετοί από πολλούς για να χαρακτηριστούν τα smartphone ανεπαρκή για την δουλειά που κάνουν οι συσκευές που φτιάχτηκαν ειδικά για την λήψη φωτογραφιών. Διαβάστε μερικά από τα επιχειρήματα.

  • Στην αντίπερα όχθη, πληθαίνουν οι φωτογράφοι που δηλώνουν ευχαριστημένοι από τις λήψεις με το κινητό τους και επιμένουν πως, όσοι ξέρουν, καταλαβαίνουν ότι σημασία στην φωτογραφία δεν έχει η μηχανή, αλλά η ιστορία που λέει πολύ εύγλωττα μια φωτογραφία.

Επιστρέφοντας στο Lumia 925, τα τεχνικά χαρακτηριστικά που δίνει η Nokia για την κάμερά του είναι:

  • Main camera sensor: 8.7 MP PureView
    Main camera focus type: Auto focus με κουμπί λήψης δύο θέσεων
    Camera digital zoom: 4x
    Carl Zeiss Tessar lens
    Μέγεθος αισθητήρα: 1/3″
    Διάφραγμα/f f/2.0
    Camera focal length: 26mm
    Ελάχιστη απόσταση εστίασης : 8cm
    Camera image formats: JPEG/Exif
    Flash type: Dual LED flash
    Flash operating range: 3m
    Flash modes: Off, Automatic, On
  • Main camera features
    • Main camera – άλλες ιδιότητες: Εστίαση με την αφή στην οθόνη (Touch focus), προσανατολισμός Landscape, Exposure compensation, Auto and manual exposure, Auto and manual white balance, Still image editor, Face recognition, Full screen viewfinder, Geotagging, Optical image stabilization, True 16:9 sensor, PureView, Backside-illuminated image sensor, ανέβασμα στο cloud αυτόματα, ανέβασμα σε πλήρη ανάλυση φωτογραφιών και βίντεο, Creative Studio, 6-lens optics
    • Digital camera add-ons: Nokia Smart Camera, Cinemagraph lens, Panorama lens, Bing vision
  • Photography apps
    • Nokia Smart Camera: Διαδοχικές λήψεις. Δυνατότητα επιλογής Best Shot ή συνδυασμός λήψεων σε μια φωτογραφία, εφέ strobe για να δίνεται έμφαση στην κίνηση, δυνατότητα αφαίρεσης ανεπιθύμητων αντικειμένων ή επιλογής των καλύτερων λήψεων επιλεγμένων προσώπων στις ομαδικές λήψεις.
    • PhotoBeamer: Με το PhotoBeamer αναπαράγονται με έναν νέο ευκολότερο τρόπο οι φωτογραφίες σε οποιαδήποτε οθόνη. Ο χρήστης κρατάει το Nokia Lumia μπροστά στην οθόνη στην οποία προβάλλεται το www.photobeamer.com
    • Cinemagraph: Ορίζεται ως ένα μαγικό ραβδί που μπορεί να επιτρέψει επιλεκτικά να εμφανίζεται κίνηση στην φωτογραφία, π.χ. να κουνιούνται τα χείλη ή όλες οι στιγμιαίες εκφράσεις ενός προσώπου.
  • Image capturing
    • Capture modes: Video, Still
    • Scene modes: Automatic, Night Portrait, Sports, Night, Close-up, Backlight
    • White balance modes: Cloudy, Fluorescent, Daylight, Automatic, Lightbulb
    • Light sensitivity: ISO 100, ISO 800, Automatic, ISO 200, ISO 400, ISO 1600
    • Αναπαραγωγή με: Camera Roll, Month, Timeline, Photo editor, Favorites, Album, Photos από κοινωνικά δίκτυα
  • Δευτερεύουσα κάμερα
    • Ανάλυση: 1280 x 960pixels
    • Διάφραγμα/f: f/2.4
    • Δυνατότητα λήψης βίντεο, φωτογραφιών, βιντεοκλήσεων, HD στα 1,2 MPixel, ευρυγώνιος φακός

Με το Lumia 925, η Nokia ανοίγει τον δρόμο για μια σειρά λειτουργιών φωτογραφικής μηχανής σε όλα smartphone της με Windows Phone 8, διαθέσιμες μέσω της μικροεφαρμογές Nokia Smart Camera app. Μάλιστα, το app για πιο έξυπνες λήψεις με τα Lumia θα διατεθεί σε όλα τα Nokia που φοράνε Windows Phone 8, υπό μορφή ενημέρωσης, όχι όμως στα παλαιότερα μοντέλα που έχουν μείνει στην ενημέρωση του Windows Phone 7.8 (π.χ. Nokia Lumia 800).

Η Nokia περιγράφει την Smart Camera ως μια λειτουργία που επιτρέπει στον χρήστη του τηλεφώνου να τραβήξει 10 φωτογραφίες κατά ριπές και να τις επεξεργαστεί με τα εργαλεία Best Shot, Action Shot και Motion Focus, με στόχο την τελειοποίηση της εικόνας.

Όπως εξηγεί ο αρμόδιος στην Nokia για την Smart Camera David Fredh, η ιδέα είναι να μπορεί ο χρήστης να εστιάζει στην δράση και έπειτα να επεμβαίνει στις φωτογραφίες ώστε να τις διορθώσει. Έτσι, αντιμετωπίζονται δύο σοβαρά προβλήματα κατά την λήψη φωτογραφιών, υποστηρίζει ο Fredh. Με την Smart camera, δεν χρειάζεται να περιμένετε να σταθούν όλοι ακίνητοι για την λήψη, ή να χάσετε την πιο καλή σκηνή σε ένα παιχνίδι επειδή δεν προλάβατε να επιλέξετε το κατάλληλο app και να κάνετε τις ρυθμίσεις, εξηγεί.

H Nokia Smart Camera τραβάει κατά ριπές δέκα φωτογραφίες στα 5Mpixel και τις διατηρεί. Το Best Shot εντοπίζει αυτόματα την λήψη την πιο καθαρή λήψη και την προτείνει στον χρήστη προς επιλογή. Ο χρήστης μπορεί όμως να κάνει την προσωπική του επιλογή ή να επιλέξει το Change Faces για να διατηρήσει τα καλύτερα στοιχεία από τις διαδοχικές λήψεις (αντικαθιστώντας για παράδειγμα τα κουνημένα χέρια που χτυπάνε παλαμάκια,ή τα μάτια που έκλεισαν από άλλες λήψεις της ίδιας σκηνής).

Motion Focus με το Smart Camera app στο Nokia Lumia 925

Η λειτουργία Action Shot δημιουργεί ένα εφέ κίνησης στις σκηνές δράσης και το Motion Focus κάνει τα πάντα στο υπόβαθρο να μοιάζουν ότι κινούνται ενώ ο πρωταγωνιστής της σκηνής διατηρείται σταθερός (π.χ. ένας ποδηλάτης), προσομοιώνοντας το εφέ του διαφράγματος.

Η Nokia δίνει ενδεικτικές λήψεις με την κάμερα του Nokia Lumia 925, δείτε τις:

Ο χρήστης μπορεί να επιλέξει να ενεργοποιείται άμεσα το Smart Camera app με το πάτημα του πλήκτρου λήψης φωτογραφιών στο Lumia 925, αν και η Nokia προτείνει το προεπιλεγμένο app της για την κάμερα για την λήψη φωτογραφιών σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού ή για καλύτερη ποιότητα εικόνας.

Η Νokia ανακοίνωσε, επίσης, την εφαρμογή Hipstοmatic, η οποία είναι διαθέσιμη για όλες τις συσκευές Νokia Lumia. Η νέα εφαρμογή επιτρέπει στους χρήστες να μοιραστούν τις υψηλής ποιότητας φωτογραφίες τους στα κοινωνικά δίκτυα, όπως το Facebook, το Τwitter, το Foursquare και το Instagram.

To Νokia Lumia 925 θα κυκλοφορήσει στην αμερικανική αγορά από το δίκτυο της T- Mobile και στην Κίνα από τις China Mobile και China Unicom. Οι πωλήσεις στην Μεγάλη Βρετανία, στην Γερμανία ,στην Ιταλία, στην Ισπανία και στην Κίνα θα αρχίσουν τον Ιούνιο, ενώ θα ακολουθήσουν η Αμερική και άλλες αγορές.

  • Το Νokia Lumia 925 θα κοστίζει περίπου 469€ χωρίς φόρους και επιδοτήσεις. Η τιμή και η διαθεσιμότητα του κινητού σε κάθε χώρα θα ανακοινωθούν τοπικά.

In.gr Τεχνολογία

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024