Από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Αύγουστο του 2013, θα ξεκινήσει η διάθεση του πρώτου υβριδικού tablet/laptop με το τετραπύρηνο τσιπ Tegra 4 1,8GHz, που ανακοίνωσε τον Ιανουάριο η Nvidia στην CES 2013.

Η Hewlett Packard ανακοίνωσε το SlateBook x2 με αποσπώμενο πληκτρολόγιο και δύο μπαταρίες, με την νεότερη έκδοση του Android, Android 4.2.2 Jelly Bean.  Το HP SlateBook x2 είναι «100% tablet, 100% notebook και 100% Android», δηλώνει με υπερηφάνεια ο κατασκευαστής.

Η ταμπλέτα με οθόνη αφής ικανή για 1080p HD και διαγώνιο 10,1 ίντσες IPS, με οπίσθιο φωτισμό LED και ανάλυση 1920 x 1200- θα κυκλοφορήσει σε μοντέλα με εσωτερική μνήμη έως 64GΒ (eMMC SSD) και αναθέτει την απόδοση του ήχου στο σύστημα DTS Sound+.

Επίσης, τo SlateBook x2 έχει κάμερα πίσω 1080p και μπροστά 720p, 2GB RAM, υποδοχή USB 2.0, θύρα καρτών SD και θύρα HDMI, υποστήριξη Bluetooth 4.0 και 802.11b/g και n. Το πληκτρολόγιο –Clickpad- έχει επιφάνεια για την υποστήριξη των λειτουργιών αφής με περισσότερα από ένα δάκτυλα.

Το HP SlateBook x2 προσαρτάται και αποσπάται στο συνοδευτικό πληκτρολόγιο με μαγνητικό σύνδεσμο. Έχει δύο μπαταρίες -δεν αναφέρονται mAh-, μια στην ταμπλέτα και μια στην βάση του πληκτρολογίου που αναλαμβάνει ρόλο σταθμού φόρτισης.

Ως tablet με τσιπ από την Nvidia, το HP Slatebook x2 έχει πρόσβαση σε παιχνίδια και app που έχουν βελτιστοποιηθεί για την πλατφόρμα της nVidia (TegraZone).

Η τιμή διάθεσης στην αγορά των ΗΠΑ έγινε γνωστή και ορίστηκε στα 480 δολάρια περίπου (με βάση την τρέχουσα ισοτιμία, 370 ευρώ). Το βάρος του HP SlateBook x2 είναι 1,4 κιλά.

Τι σημαίνει tablet με Nvidia Tegra 4;

Ο Tegra 4 έχει τέσσερις πυρήνες ARM Cortex-A15, 72 πυρήνες GPU αφοσιωμένους στην επεξεργασία γραφικών και (κατ’επιλογή) το πρώτο μόντεμ της Nvidia 4G LTE.

Κατά την παρουσίασή του στην CES 2013, η Nvidia υποστήριξε πως ένα σύστημα βασισμένο σε Tegra 4 είναι ταχύτερο από το iPad 4, το Nexus 10, το Droid DNA και το Kindle Fire HD (με αυτή την σειρά), τουλάχιστον στην φόρτωση ιστοσελίδων. Ενδεικτικά αναφέρθηκε πως στο πρότυπο σύστημα με Tegra 4, για 25 ιστοσελίδες χρειάστηκαν 27 δευτερόλεπτα, όταν στο Nexus 10 έφτασαν τα 50».

Το χαρακτηριστικό στο οποίο έδωσε ιδιαίτερη έμφαση ο κατασκευαστής ήταν η βελτίωση στην λήψη φωτογραφιών και βίντεο σε smartphone ή tablet με Tegra 4, θέτοντας παράλληλα σε λειτουργία όλους τους διαθέσιμους πυρήνες: της κεντρικής μονάδας επεξεργασίας (CPU), της μονάδας επεξεργασίας γραφικών (GPU) και του επεξεργαστή της κάμερας (ISP) με σκοπό να αποδίδεται με λεπτομέρεια η εικόνα ακόμα και όταν πρόκειται για τις υποφωτισμένες περιοχές της σκηνής, με το αποτέλεσμα να ξεπερνά αυτό του λεγόμενου HDR.

Διαβάστε επίσης στο tech.in.gr:

Πάντως, τα υβριδικά τάμπλετ φαίνεται ότι εμπνεύστηκε πρώτη η ASUS με τα ASUS Transformer, ήδη από το 2011. Διαβάστε σχετικά:

In.gr Τεχνολογία

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr