Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η NASA εγκαταλείπει τα Windows στους φορητούς υπολογιστές του ISS

Η NASA εγκαταλείπει τα Windows στους φορητούς υπολογιστές του ISS

Οι φορητοί υπολογιστές που χρησιμοποιεί το πλήρωμα του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού εγκαταλείπουν τα Windows της Microsoft για χάρη του Linux. «Μεταφέραμε ορισμένες βασικές λειτουργίες από τα Windows στo Linux επειδή χρειαζόμασταν ένα σταθερό και αξιόπιστο λειτουργικό σύστημα -ένα σύστημα που μας επιτρέπει να διορθώνουμε ή να προσαρμόζουμε το λογισμικό στις ανάγκες μας» εξήγησε εργολάβος της NASA.

Οι φορητοί υπολογιστές που χρησιμοποιεί το πλήρωμα του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού εγκαταλείπουν τα Windows της Microsoft για χάρη του Linux.

«Μεταφέραμε ορισμένες βασικές λειτουργίες από τα Windows στo Linux επειδή χρειαζόμασταν ένα σταθερό και αξιόπιστο λειτουργικό σύστημα -ένα σύστημα που μας επιτρέπει να διορθώνουμε ή να προσαρμόζουμε το λογισμικό στις ανάγκες μας» δήλωσε εκπρόσωπος της United Space Alliance, ένας εργολάβος της NASA που έχει αναλάβει τη διαχείριση των φορητών.

Τα «δεκάδες» λάπτοπ του ISS πρόκειται τώρα να αναβαθμιστούν στη διανομή Debian 6 του Linux. Άλλα συστήματα του τροχιακού εργαστηρίου τρέχουν άλλες διανομές του Linux, όπως το Scientific Linux που αναπτύσσεται στο CERN και το αντίστοιχο αμερικανικό εργαστήριο Fermilab.

Οι αστροναύτες του ISS χρησιμοποιούν τους συγκεκριμένους υπολογιστές στις καθημερινές τους εργασίες, όπως η παρακολούθηση των προμηθειών και των επιστημονικών πειραμάτων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα λάπτοπ του ΙSS που έτρεχαν τα Windows XP έχουν μολυνθεί τουλάχιστον μία φορά από ιούς. Το 2008, ένας Ρώσος κοσμοναύτης έφερε μαζί του έναν φορητό με τον ιό W32.Gammima.AG, ο οποίος γρήγορα εξαπλώθηκε και στους άλλους φορητούς του σταθμού.

Για τη μετάβαση στο Linux θα προσφέρει τώρα βοήθεια το Ίδρυμα Linux.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024