Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο

Ο «Μικρός Βασιλιάς» του Σωκράτη Αλαφούζου στο Ίδρυμα Κακογιάννης

Ο ηθοποιός Σωκράτης Αλαφούζος, έχει περάσει με επιτυχία, όπως δείχνουν τα πράγματα, και στο χώρο της σκηνοθεσίας. Η μικρού μήκους ταινία του «Μικρός Βασιλιάς» που έχει διακριθεί και βραβευτεί διεθνώς, προβάλλεται για περιορισμένο αριθμό προβολών, στο Ίδρυμα Κακογιάννης. Η ταινία μικρού μήκους «Μικρός Βασιλιάς» έχει αποσπάσει μέχρι τώρα 11 διεθνείς διακρίσεις και συμμετείχε σε 24 […]

Ο ηθοποιός Σωκράτης Αλαφούζος, έχει περάσει με επιτυχία, όπως δείχνουν τα πράγματα, και στο χώρο της σκηνοθεσίας. Η μικρού μήκους ταινία του «Μικρός Βασιλιάς» που έχει διακριθεί και βραβευτεί διεθνώς, προβάλλεται για περιορισμένο αριθμό προβολών, στο Ίδρυμα Κακογιάννης.

Η ταινία μικρού μήκους «Μικρός Βασιλιάς» έχει αποσπάσει μέχρι τώρα 11 διεθνείς διακρίσεις και συμμετείχε σε 24 διεθνή κινηματογραφικά φεστιβάλ στην Ευρώπη, την Ασία, την Αφρική και την Αμερική.

Πρωταγωνιστεί ο Άρης, ένας συνηθισμένος άνθρωπος, πετυχημένος, θα έλεγε κανείς. Έχει δουλειά, «εικόνα», αµάξι, οικογένεια. Όταν ανακαλύπτει ότι η γυναίκα του τον απατά, μουδιάζει και ακινητοποιείται στη αρχή, αρκούμενος στο να ακούει τα ηχογραφημένα πειστήρια της απιστίας. Όμως, μια κουβέντα της γυναίκας του, είναι η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι. Ο ορμητικός θυμός του, τον κατακυριεύει και φέρνει την καταστροφή της μέχρι τώρα ζωής του, αλλά θα είναι και η αρχή μιας πολύ διαφορετικής.

Μετά την έκρηξη θυμού, η σκέψη του Άρη γυρίζει πίσω και διηγείται στιγμές της ζωής του που τον καθόρισαν. Βλέπει το φοβισμένο παιδί που καθόταν ακίνητο, στη θέση που τον έβαζε ο αδερφός του, για όση ώρα εκείνος έπαιζε. Θυμάται την κακοποίηση που δέχτηκε από το φίλο της μαμάς του, ένα γεγονός που μεγάλωσε το φόβο του αλλά και τον οδήγησε στο θυμό. Θυμό που συσσώρευε μέσα του και εκδήλωνε σπάνια με τυχαίες αφορμές. Η πρώτη φορά εκδήλωσης του θυμού του, ξάφνιασε και σόκαρε τους δικούς του. Θυμός, που παρέμενε κρυμμένος στην συνέχεια και τον εκδήλωνε συνήθως όταν οδηγούσε, ξαφνιάζοντας πάλι τους κοντινούς του ανθρώπους και ειδικά τις γυναίκες που είχε σχέση. Θυμό που επίσης συγκράτησε, όταν τον πρόσβαλε το αφεντικό του. Η σκέψη του τον οδηγούσε σε άλλη αντίδραση, πιο έντονη και βίαιη, αυτός όμως παρέμεινε σιωπηλός και απαθής.

Όπως αναφέρει ο ίδιος ο σκηνοθέτης Σωκράτης Αλαφούζος: «Η πραγματοποίηση της ταινίας μου ήταν ένας μεγάλος στόχος μου κι ένα σημαντικό ταξίδι αυτογνωσίας, όπως είναι και η κατάκτηση κάθε στόχου. Βασική μου επιθυμία είναι να δει ο κόσμος την ταινία, αλλά παράλληλα θα ήθελα, με όσους το θελήσουν, να μοιραστώ την βιωματική γνώση αλλά και την γνώση που έλαβα από δασκάλους που συνάντησα στο δικό μου ταξίδι, με την προσδοκία να εμπνεύσει και να βοηθήσει ίσως κάποιους να πετύχουν τους δικούς τους στόχους».

Για αυτό το λόγο μετά την προβολή, θα ακολουθήσει δημιουργική συζήτηση με τον σκηνοθέτη, ο οποίος πρόσφατα υπέγραψε συμφωνία με την Shorts International, με έδρα το Λονδίνο, για την παγκόσμια διανομή του “Μικρού Βασιλιά” (Little King).

Στην ταινία, εκτός από τον Σωκράτη Αλαφούζο, συμμετέχουν γνωστοί και καταξιωμένοι Έλληνες ηθοποιοί: Ακύλας Καραζήσης, Βύρων Κολάσης,
Άριελ Κωνσταντινίδη, Υρώ Λούπη, Χάρης Μαυρουδής, Άννα Μιχαήλου,
Βάνα Πεφάνη,
Γεράσιμος Σκιαδαρέσης.

Οι προβολές πραγματοποιούνται στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, τη Δευτέρα 20 & 27 Μαΐου και τη
Δευτέρα 10 &17 Ιουνίου.

Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης
Διεύθυνση: Πειραιώς 206, (ύψος Χαμοστέρνας), Ταύρος.
Ώρα έναρξης: 9μμ
Τηλ.: 210 341 8550
http://www.mcf.gr/

Sports in

«Κοκκινίζει» το «Βίλα Παρκ»: Πόσα εισιτήρια θα πάρει ο Ολυμπιακός…

Τα εισιτήρια που θα πάρει ο Ολυμπιακός για τον εκτός έδρας ημιτελικό με την Άστον Βίλα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024