Τα πασχαλιάτικα αυγά στον κόσμο της τεχνολογίας είναι τρικ που προκαλούν μια μη αναμενόμενη, και συνήθως διασκεδαστική, ενέργεια σε πλήθος προγραμμάτων και υπηρεσιών. Για παράδειγμα, εάν κάνετε copy-paste μια ακαταλαβίστικη συμβολοσειρά στο Google Translate και ζητήσετε ακρόαση της μετάφρασης από τα γερμανικά στα φιλιππινέζικα, θα ακούσετε ένα ωραίο μπιτάκι.

Λέγεται ότι το πρώτο easter egg ήταν ο κώδικας που αποκάλυπτε τον δημιουργό ενός εξαιρετικά δημοφιλούς παιχνιδιού στον Atari (“Created by Warren Robinett.”) παίζοντας Adventure το 1979, όταν οι εταιρείες απαγόρευαν στους προγραμματιστές να υπογράφουν τον κώδικά τους, για να μην τους διεκδικήσουν οι ανταγωνιστές τους.

{{{related}}}

Για να ενεργοποιήσει κανείς τα easter egg που έκαναν… θραύση έκτοτε, έπρεπε να ανήκει στον ευρύτερο κύκλο των developer για να φτάσει στα αυτιά του ο συνδυασμός πλήκτρων, οι διαδοχικές επιλογές στα μενού ή όποιο κόλπο είχε μηχανευτεί ο δημιουργός του easter egg για να το πυροδοτήσει.

Αργότερα, τα δίκτυα έκαναν την διάδοση των easter egg πιο εύκολη και δημιουργήθηκε το eeggs.com, το Αρχείο Easter Egg, όπου συγκεντρώνονται χιλιάδες «πασχαλιάτικα αυγά» σε προγράμματα και διαδικτυακές υπηρεσίες.

Σας ευχόμαστε Καλό Πάσχα!

In.gr Τεχνολογία

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr