Η LG Electronics ανακοίνωσε ότι δέχεται προπαραγγελίες για την κυρτή OLED TV 55EA9800, με διαγώνιο 55 ιντσών (54,6 ίντσες η ακριβής διάσταση της διαγωνίου) στη Νότια Κορέα, με τις πρώτες παρτίδες να φτάνουν προς διάθεση τον επόμενο μήνα.

Περισσότερα από 1.400 καταστήματα μεγά-λων εμπορικών αλυσίδων στη Νότιο Κορέα ξεκινούν να δέχονται προπαραγγελίες για το συγκεκριμένο premium μοντέλο τηλεόρασης, που τιμολογείται στα 15 εκ. γουον Κορέας (~10.500 δολάρια ή 8.000 ευρώ).

Η LG παίρνει έτσι την πρωτιά και την αποκλειστικότητα της διάθεσης στο εμπόριο τόσο της επίπεδης OLED TV, που ξεκίνησε να διατίθεται στους Κορεάτες καταναλωτές το Φεβρουάριο, όσο και της κυρτής OLED TV, με την εταιρεία να θεωρεί πως έτσι αποκτά σημαντικό προβάδισμα στον τομέα των OLED οθονών, όπου οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για ανάπτυξη της παραγωγής που θα φτάσει τις 7 εκατομμύρια μονάδες έως το 2016, σύμφωνα με το DisplaySearch.

«Η κυρτή OLED TV της LG δεν είναι μόνο η απόδειξη της ασυναγώνιστης ηγετικής θέσης της εταιρείας στις οθόνες νέας γενιάς, αλλά και της δέσμευσης της LG να φέρνει στην αγορά τη συναρπαστικότερη τεχνολογία στις τηλεοράσεις που μπορεί να υπάρξει σήμερα», δήλωσε ο Havis Kwon, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Home Entertainment Company της LG.

  • Το νέο μοντέλο τηλεόρασης EA9800 έχει να επιδείξει τον πρώτο καμπυλωτό, εργονομικό σχεδιασμό της βιομηχανίας, προσφέροντας στο σπίτι εμπειρία εφάμιλλη της κινηματογραφικής θέασης “IMAX”. Έπειτα από 5 και πλέον χρόνια ανάπτυξης της βέλτιστης καμπυλότητας, ολόκληρη η επιφάνεια της οθόνης απέχει το ίδιο από τα μάτια του θεατή, εξαλείφοντας το πρόβλημα της οπτικής παραμόρφωσης και της απώλειας λεπτομέρειας στα άκρα της οθόνης.

Με πάχος μόλις 4,3 χιλιοστά και ζυγίζοντας μόλις 17 κιλά, η κυρτή OLED TV της LG παράγει εκπληκτικά ζωντανές και ρεαλιστικές εικόνες χάρη στην αποκλειστική τεχνολογία WRGB. Το μοναδικό σύστημα Four-Color Pixel (Εικονοστοιχείων Τεσ-σάρων Χρωμάτων) διαθέτει ένα λευκό υπο-pixel που λειτουργεί συνδυαστικά με τα συμβατικά 3 χρώματα (κόκκινο, μπλε, πράσινο) για να δημιουργήσει την τέλεια χρωματική απόδοση.

Επιπροσθέτως, το αποκλειστικό σύστημα φιλτραρίσματος του χρώματος (Color Refiner) αποδίδει τη μεγαλύτερη δυνατή μεγιστοποίηση των χρωματικών τόνων, έχοντας ως αποτέλεσμα την παραγωγή εικόνων περισσότερο ζωντανών και ρεαλιστικών από ποτέ.

Όπως και οι συμβατικές τηλεοράσεις OLED, η κυρτή OLED TV προσφέρει επίσης εκπληκτικά μεγάλο λόγο αντίθεσης για το βέλτιστο επί-πεδο αντίθεσης ανεξαρτήτως της φωτεινότητας του περιβάλλοντα χώρου ή της γωνίας θέασης. Οι φορείς τεχνικών δοκιμών και πιστοποίησης TÜV Rheinland, Intertek και VDE, πρόσφατα εγγυήθηκαν για την εκπληκτική ποιότητα εικόνας του συγκεκριμένου μοντέλου τηλεόρασης.  

Τέλος, η κυρτή OLED TV της LG διαθέτει εξαιρετικά λεπτά, αόρατα ηχεία που βρίσκονται ενσωματωμένα στη διάφανη βάση της, προσφέροντας υψηλής ποιότητας ήχο χωρίς να γίνεται ο οποιοσδήποτε συμβιβασμός στο εντυπωσιακό design της τηλεόρασης. Γι’ αυτό άλλωστε βραβεύτηκε με το κορυφαίο βραβείο “Red Dot: best of the best” στο σημαντικό σχεδιαστικό διαγωνισμό νωρίτερα τη φετινή χρονιά.

Ο ακριβής χρόνος διάθεσης και η τιμή της κυρτής OLED TV σε αγορές εκτός Κορέας αναμένεται μέσα στους επόμενους μήνες.

In.gr Τεχνολογία