Μητρώο Τραπεζικών Λογαριασμών σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών
Ηλεκτρονική πλατφόρμα για την ανταλλαγή στοιχείων μεταξύ των τραπεζών και των εποπτικών αρχών που ασχολούνται με την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, της διαφθοράς και του ξεπλύματος μαύρους χρήματος θα εγκαταστήσει στο ΣΔΟΕ έως το Σεπτέμβριο το υπουργείο Οικονομικών.
Ηλεκτρονική πλατφόρμα για την ανταλλαγή στοιχείων μεταξύ των τραπεζών και των εποπτικών αρχών που ασχολούνται με την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, της διαφθοράς και του ξεπλύματος μαύρους χρήματος θα εγκαταστήσει στο ΣΔΟΕ έως το Σεπτέμβριο το υπουργείο Οικονομικών.
Το Μητρώο Τραπεζικών Λογαριασμών, όπως θα λέγεται το σχετικό σύστημα, θα θεσμοθετηθεί με νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή εντός του Ιουνίου. Μέσω του συστήματος αυτού θα ανταλλάσσονται συγκεκριμένα στοιχεία καταθετών που εμπλέκονται σε παράνομες δραστηριότητες και οι φοροελεγκτές θα έχουν άμεση πρόσβαση στους λογαριασμούς ατόμων που θεωρούνται ύποπτοι για φοροδιαφυγή, παράνομο πλουτισμό, διαφθορά, διακίνηση και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.
Στο Μητρώο Τραπεζικών Λογαριασμών δεν θα περιέλθουν όλα α στοιχεία των καταθετών, αλλά μόνο των προσώπων που ελέγχονται για έκνομες ενέργειες.
Με βάση τις διαδικασίες που εφαρμόζονται τώρα, για να ανοίξουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί προσώπων που ελέγχονται για φοροδιαφυγή και οικονομικά εγκλήματα μπορεί να απαιτηθεί χρονικό διάστημα μεγαλύτερων των έξι μηνών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Συντάξεις: «Τσουχτερό» το κόστος των πλασματικών ετών ασφάλισης
- Ο Κώστας Μακεδόνας στην Ταράτσα του θεάτρου Λαμπέτη
- Μπαίνει σε καραντίνα η Εθνική του Κονγκό λόγω ‘Εμπολα
- Φιλιππίνες: Κατάρρευση κτιρίου υπό ανέγερση με 19 ανθρώπους να αγνοούνται
- Αρκάς: Η «καλημέρα» της Κυριακής
- Αστυνομικοί στην Πάτρα έσπασαν την πόρτα για να σώσουν γυναίκα που ξυλοκοπείτο άγρια από τον άνδρα της
