Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πρόστιμο στη Google από τη γερμανική αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων

Πρόστιμο στη Google από τη γερμανική αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων

Πρόστιμο 145.000 ευρώ, για παράνομη καταγραφή πληροφοριών από μη ασφαλή δίκτυα wi-fi, επέβαλε στη Google η γερμανική Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων στο Διαδίκτυο. Η Google γνωστοποίησε ότι οι πληροφορίες (λογαριασμοί ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, κωδικοί πρόσβασης σε ιστοσελίδες αλλά και φωτογραφίες) περιήλθαν στην κατοχή της χωρίς η ίδια να έχει πρόθεση να τις συλλέξει και έχουν διαγραφεί από τα αρχεία της.

Πρόστιμο 145.000 ευρώ, για παράνομη καταγραφή πληροφοριών από μη ασφαλή δίκτυα wi-fi, επέβαλε στη Google η γερμανική Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων στο Διαδίκτυο.

Σύμφωνα με το BBC, η Google γνωστοποίησε ότι οι πληροφορίες -περιλαμβανομένων λογαριασμών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, κωδικών πρόσβασης σε ιστοσελίδες αλλά και φωτογραφιών- περιήλθαν στην κατοχή της χωρίς η ίδια να έχει πρόθεση να τις συλλέξει.

Η αμερικανική εταιρεία ισχυρίστηκε ότι η συλλογή των δεδομένων έγινε την περίοδο 2008 – 2010, όταν επιχειρούσε να συγκεντρώσει πληροφορίες για τον εμπλουτισμό της υπηρεσίας Street View. Έκτοτε, οι πληροφορίες έχουν διαγραφεί από το αρχείο της Google.

Σύμφωνα με τον ευρωπαϊκό κανονισμό, το μέγιστο πρόστιμο που μπορεί να επιβληθεί σε μια εταιρεία για εκ παραδρομής συλλογή προσωπικών δεδομένων χρηστών είναι 150.000 ευρώ.

Ο επικεφαλής της Αρχής Γιοχάνες Κάσπαρ χαρακτήρισε επιτακτική την ανάγκη να αυξηθεί άμεσα το συγκεκριμένο όριο επιβολής προστίμων.

Σε ανακοίνωσή του, ο Γ. Κάσπαρ τονίζει, μεταξύ άλλων, ότι «συγκεντρώθηκαν σημαντικές ποσότητες προσωπικών δεδομένων διαφορετικής ποιότητας, όπως λογαριασμοί ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, κωδικοί πρόσβασης, φωτογραφίες καθώς και διαδικτυακές συζητήσεις».

Από την πλευρά του, ο εκτελεστικός διευθυντής της Google Έρικ Σμιντ δήλωσε ότι για τη συλλογή των πληροφοριών ευθύνεται «ένα μεμονωμένο άτομο» το οποίο δεν έλαβε ποτέ «την έγκριση των ανώτερων του».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν., vids)

Ο Ολυμπιακός πήρε τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League - Ήρωας των «ερυθρόλευκων ο Τζολάκης στη διαδικασία των πέναλτι καθώς ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού απέκρουσε τρία πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024