Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι αρουραίοι συνεχίζουν να προκαλούν προβλήματα στο εργοστάσιο της Φουκουσίμα

Οι αρουραίοι συνεχίζουν να προκαλούν προβλήματα στο εργοστάσιο της Φουκουσίμα

Η Διεθνής Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας (IAEA) ζήτησε τη Δευτέρα από την εταιρεία Tepco να βελτιώσει ορισμένα «κρίσιμα συστήματα» στο κατεστραμμένο πυρηνικό εργοστάσιο Φουκουσίμα-Νταΐτσι, στο οποίο σημειώνονται διακοπές της ηλεκτροδότησης και διαρροές ραδιενεργού νερού. Τουλάχιστον δύο από αυτά τα περιστατικά προκλήθηκαν από αρουραίους που βρέθηκαν ψόφιοι μέσα σε ευαίσθητα συστήματα.

Η Διεθνής Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας (IAEA) ζήτησε τη Δευτέρα από την εταιρεία Tepco να βελτιώσει ορισμένα «κρίσιμα συστήματα» στο κατεστραμμένο πυρηνικό εργοστάσιο Φουκουσίμα-Νταΐτσι, στο οποίο σημειώνονται διακοπές της ηλεκτροδότησης και διαρροές ραδιενεργού νερού.

Τουλάχιστον δύο από αυτά τα περιστατικά προκλήθηκαν από αρουραίους που βρέθηκαν ψόφιοι μέσα σε ευαίσθητα συστήματα.

Μερικές ώρες πριν από την ανακοίνωση της ΙAEA, η διαχειρίστρια εταιρεία Tepco έθεσε προσωρινά εκτός λειτουργίας το σύστημα ψύξης ενός αντιδραστήρα, μέσα στο οποίο βρέθηκαν δύο νεκροί αρουραίοι. Η απόφαση ελήφθη προκειμένου να μπορέσει το προσωπικό να απομακρύνει τα νεκρά ζώα και να ελέγξει για τυχόν βλάβες.

Τον περασμένο μήνα ένας αρουραίος προκάλεσε βραχυκύκλωμα με αποτέλεσμα να σταματήσει να λειτουργεί το σύστημα ψύξης για τις αποθηκευμένες ράβδους πυρηνικού καυσίμου.

Ακόμα μια διακοπή στο σύστημα ψύξης ενός αντιδραστήρα, καθώς και αρκετές διαρροές ραδιενεργού νερού, είχαν σημειωθεί στο εργοστάσιο τον περασμένο μήνα.

Όπως ανέφερε ο Χουαν Κάρλος Λεντίχο, επικεφαλής της αποστολές της ΙΑΕΑ, η «μεγαλύτερη πρόκληση» που αντιμετωπίζει η Tepco είναι η επεξεργασία των μεγάλων ποσοτήτων νερού που χρησιμοποιήθηκαν για την ψύξη των αντιδραστήρων και έχουν έτσι μολυνθεί με ραδιενέργεια.

Τουλάχιστον δύο από τους αντιδραστήρες του σταθμού Φουκουσίμα-Νταΐτσι υπέστησαν μερική τήξη του πυρήνα μετά το σεισμό και το τσουνάμι της 11ης Μαρτίου 2011.

H πλήρης διάλυση του κατεστραμμένου πια εργοστασίου εκτιμάται ότι θα απαιτήσει δεκαετίες εργασιών.

Δεκάδες χιλιάδες κάτοικοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την περιοχή και οι περισσότεροι δεν θα επιστρέψουν ποτέ στα σπίτια τους.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024