Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ένας ακόμα χάκερ, μέλος των LulzSec, στην φυλακή

Ένας ακόμα χάκερ, μέλος των LulzSec, στην φυλακή

Έναν χρόνο στην φυλακή θα εκτίσει ο χάκερ που δήλωσε ένοχος το 2012 για συνωμοσία και μη εξουσιοδοτημένη προσβολή διακομιστών της Sony Pictures Entertainment, μετά από συμφωνία με τους διώκτες του. Ο 25χρονος Cody Kretsinger ήταν μέλος της ομάδας χακτιβιστών LulzSec, η οποία έχει αναλάβει την ευθύνη για χτυπήματα με στόχο κυβερνητικές υπηρεσίες και ιδιωτικές επιχειρήσεις.

Έναν χρόνο στην φυλακή θα εκτίσει ο χάκερ που δήλωσε ένοχος το 2012 για συνωμοσία και μη εξουσιοδοτημένη προσβολή διακομιστών της Sony Pictures Entertainment, μετά από συμφωνία με τους διώκτες του. Επίσης, ο γνωστός ως «Recursion» online («αναδρομή»), θα προσφέρει 1.000 ώρες κοινωφελούς εργασίας μετά την αποφυλάκισή του.

Ο 25χρονος Cody Kretsinger ήταν μέλος της ομάδας χακτιβιστών LulzSec, η οποία έχει αναλάβει την ευθύνη για χτυπήματα με στόχο κυβερνητικές υπηρεσίες και ιδιωτικές επιχειρήσεις. Η ομάδα που γελοιοποιούσε τα περί ασφάλειας με κάθε χτύπημά της, είχε πει ότι η πρόσβαση στους δικτυακούς τόπους της Sony Pictures και της Sony BMG «ήταν πανεύκολη». Οι LulzSec είχαν μάλιστα απευθύνει μήνυμα προς τους χρήστες με το οποίο τους καλούσαν να αναρωτηθούν γιατί εμπιστεύονται μια εταιρεία που επιτρέπει στον εαυτό της να γίνεται έρμαιο επιθέσεων και μάλιστα σχετικά απλών (η επίθεση είχε γίνει με την μέθοδο SQL injection). Διαβάστε σχετικά στο tech.in.gr: LulzSec: «Έρμαιο επιθέσεων η Sony»

Νωρίτερα, στις αρχές Απριλίου Βρετανός χάκερ δήλωσε ένοχος για την «μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση σε υπολογιστές». Ο Ryan Ackroyd είδε απόρρητα αρχεία και ανακατεύθυνε εν αγνοία τους χρήστες σε πλαστούς δημοφιλείς δικτυακούς τόπους. Online, ο 26χρονος Ryan είχε δημιουργήσει την περσόνα της 16χρονης Kayla και με το προσωπείο αυτό έκανε τις επιθέσεις του. Θεωρείται, όπως και ο Kretsinger, πως δρούσε ως μέλος της ομάδας χάκερ Lulz Security, που έβαλε την υπογραφή της σε επιθέσεις με στόχους την Sony, την Βρετανική Υπηρεσία Υγείας, την 20th Century Fox και την News International του Ρ.Μέρντοχ.

  • Βρετανός χάκερ μέλος των Lulz Sec δηλώνει ένοχος για κυβερνοεπιθέσεις του 2011 (10 Απριλίου 2013) Βρετανός χάκερ δήλωσε την Τρίτη ένοχος για την «μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση σε υπολογιστές». Ο Ryan Ackroyd είδε απόρρητα αρχεία και ανακατεύθυνε εν αγνοία τους χρήστες σε πλαστούς δημοφιλείς δικτυακούς τόπους. Θεωρείται πως δρούσε ως μέλος της ομάδας χάκερ Lulz Security, που έβαλε την υπογραφή της σε επιθέσεις με στόχους την Sony, την Βρετανική Υπηρεσία Υγείας, την 20th Century Fox και την News International του Ρ.Μέρντοχ.
  • Η προδοσία των LulzSec και τα #FreeAnons στο Twitter (7 Μαρτίου 2012) Μετά τη σύλληψη τριών ανθρώπων και την απαγγελία κατηγοριών για συνωμοσία σε δύο ακόμα, φερόμενων ως αρχηγικών μελών των χακτιβιστών LulzSec, χάκερ αντιδρούν παραποιώντας ιστοσελίδες εταιρείας antivirus, που συνεργαζόταν με το FBI. Ως βόμβα είχε πέσει προηγουμένως η είδηση ότι, ο πλέον καταζητούμενος παγκοσμίως και, επικεφαλής της ομάδας, χάκερ ήταν επί μήνες πληροφοριοδότης του FBI και συνέβαλε στις συλλήψεις.
  • Διαλύεται η ομάδα χάκερ Lulz Security (27 Ιουνίου 2011) Αφού κατάφερε να γίνει πρωτοσέλιδο σαμποτάροντας «για πλάκα» τους δικτυακούς τόπους της CIA, του FBI και πολλών εταιρειών διαδικτυακής ψυχαγωγίας, η ομάδα χάκερ Lulz Security ανακοίνωσε αιφνιδίως ότι σταματά τη δράση της.
  • Επίθεση χάκερ στο sonymusic.gr – έκθετα τα στοιχεία 8385 χρηστών;To ελληνικό σάιτ της Sony BMG Greece στη διεύθυνση sonymusic.gr μπήκε στο στόχαστρο χάκερ που επιτίθενται κατ’εξακολούθηση τη Sony: ο χάκερ με κωδικό όνομα bd4_vipera φέρεται να παραμόρφωσε την αρχική σελίδα του σάιτ ενώ όλα τα στοιχεία των εγγεγραμμένων χρηστών του σάιτ (που αφορούν σε περισσότερους από οκτώ χιλιάδες μέλη) εκτέθηκαν στο Διαδίκτυο. Μάλιστα, μέρος της βάσης δεδομένων που κλάπηκε με ορατά username και ονοματεπώνυμα δημοσιεύονται online.

Reuters,In.gr Τεχνολογία

Sports in

Έγραψε ιστορία η Ρεάλ: Μυθικό επίτευγμα για τη «Βασίλισσα»!

Η Ρεάλ πέτυχε κάτι που δεν έχει καταφέρει ποτέ καμία άλλη ομάδα στο Champions League!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024