Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η ψηφιακή διαθήκη της Google βάζει διαδικτυακή τάξη μετά το θάνατο

Η ψηφιακή διαθήκη της Google βάζει διαδικτυακή τάξη μετά το θάνατο

Οι καλές αναρτήσεις πάνε στον παράδεισο, αλλά με το Ίντερνετ του κόσμου τούτου τι συμβαίνει; Για να μειώσει την αβεβαιότητα, η Google ξεκίνησε τη λειτουργία εφαρμογής που επιτρέπει στους χρήστες να επιλέξουν την τύχη που θα έχουν τα στοιχεία τους μετά το θάνατό τους. Στους ευφημισμούς για το θάνατο προστίθεται έτσι άλλος ένας: Η «Αδράνεια», με την εφαρμογή «Διαχειριστής Αδρανών Λογαριασμών» (inactive account manager).

Οι καλές αναρτήσεις πάνε στον παράδεισο, αλλά με το Ίντερνετ του κόσμου τούτου τι συμβαίνει; Για να μειώσει την αβεβαιότητα, η Google ξεκίνησε τη λειτουργία εφαρμογής που επιτρέπει στους χρήστες να επιλέξουν την τύχη που θα έχουν τα στοιχεία τους μετά το θάνατό τους.

Στους ευφημισμούς για το θάνατο προστίθεται έτσι άλλος ένας: Η «Αδράνεια», με την εφαρμογή «Διαχειριστής Αδρανών Λογαριασμών» (inactive account manager).

H εφαρμογή δίνει στους χρήστες διαφορετικές επιλογές για το τι θα συμβεί στο περιεχόμενο των λογαριασμών τους (ιδιωτικό και δημόσιο) σε περίπτωση που ο λογαριασμός μείνει ανενεργός για περίοδο τριών, έξι ή δώδεκα μηνών.

Η υπηρεσία δεν αφορά μόνο τα mail, αλλά και το περιεχόμενο στο Google+, τον blogger, το YouTube και το Picasa, μεταξύ άλλων. Πιθανές επιλογές είναι η πλήρης διαγραφή ή η μεταβίβαση (τμηματικά ή εξ ολοκλήρου) στους οικείους.

Πάντως, η Google δεν θα προβαίνει σε καμία ενέργεια πριν προσπαθήσει να επικοινωνήσει με τον χρήστη σε εναλλακτικό λογαριασμό, ώστε να αποφευχθούν λάθη.

Διαβάστε στο tech.in.gr πώς θα γράψετε την… διαθήκη σας για ό,τι έχετε στην Google

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024